Viraag1 kérdése:

XBOX 360 vagy PS3?

Figyelt kérdés

Olyan ember véleménye érdekelne, aki használja őket.

Grafika nem igazán érdekel.

Nem sokat tudok a konzolokról így jól jönne, ha valaki el tudná mondani, hogy mi a lényeg a specifikációban. Pl.: mit jelent az, hogy 12 GB merevlemez-kapacitás? Elég az?

Ez a fő, ami érdekel, de bármilyen személyes tapasztalatot szívesen vennék.

Én úgy tudom, hogy nagyjából minden játék kijön (valamikor) minden konzolra (régire is, újra is), de ha tévednék...

Használat (ami már tervben van): Tomb Raider, Mass Effect (összes), Bioshock Infinite, Thief, inFamous Seconds Son

A pénztárcám nem engedi meg, hogy Xbox One-t vagy PS4-et vegyek, pedig...

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. máj. 9. 17:17
1 2
 1/12 anonim válasza:

szerintem mind a 2 ugyan olyan nekem xbox 360 e-m van én szeretem nem akad nincs vele bajom sok kiegészítő van hozzá viszont fizetni kell a multiért.Szerintem az xbox kinectje pontosabb.PS3-nál ingyenes multi van de kb ugyan olyanok.

Amiket te írtál játékokat mind a 2 elviszi.

2014. máj. 9. 17:24
 2/12 anonim ***** válasza:

"Szerintem az xbox kinectje pontosabb"

Fel sem tudom fogni, hogy ezzel a hatalmas hülyeséggel mégis mit akartál mondani.

"mit jelent az, hogy 12 GB merevlemez-kapacitás?"

Azt, hogy 12 gigás a vinyója (pontosabban a 12 gigás PS3-ban SSD van). Erre filmeket, zenéket, képeket másolhatsz fel, illetve vannak olyan játékok, aminél X gigát telepít a játék, ez is ezt a tárhelyet használja. Akármennyit telepíthet egy játék, valamelyik semmit, vagyis csak pár megát telepít, valamelyik 10 gigát (ez azt jelenti, hogy egy ilyen játékkal nem is tudsz játszani, pl. GTA V), vagy 0 és 10 között akármennyi lehet. A játékok 90%-a 5 gigát sem telepít, de az a kevés kivétel azt jelenti, hogy azzal akkor nem játszhatsz.

Ezen kívül a patch-eket is ide szedi le, ami szintén akármennyi lehet, a legnagyobb, amiről tudok, az 4 giga, de általában az egy gigát sem érik el a patchek.

PS3-nál a 12 giga, X360-nál meg a 4 giga szerintem semmire sem jó, pláne utóbbi, de az a 12 giga sem valami sok, és folyton a hely miatt kell majd aggódnod.

"Én úgy tudom, hogy nagyjából minden játék kijön (valamikor) minden konzolra (régire is, újra is), de ha tévednék..."

Igen, tévedtél, el sem tudom mondani mekkorát. Sony exkluzív játékot, amit egy belsős Sony stúdió csinált sosem fogsz Xbox-on látni (pl. God of War, Infamous, Uncharted, Gran Turismo, The Last of Us, Killzone, stb), és ez igaz az X360 exkluzívokra, bár Microsoft-nak nagyon kevés a belsős stúdiója, így ha csak egy külsős cég csinál egy játékot ami exkluzív X360-ra (mert tejelt a Microsoft), akkor az később megjelenhet PS3-ra (pl. Mass Effect), de ez csak a kisebbség, általában ha Xbox-ra kijön egy exkluzív játék, az az is marad.

"Használat (ami már tervben van): inFamous Seconds Son"

Infamous: Second Son-nal egyiken sem fogsz játszani, mivel csak PS4-re van, ha meg az Infamous 1-2-vel akarsz játszani, akkor PS3-at kell venned, hisz csak arra jelent meg.

Exkluzív játékokból egyébként több van PS3-ra, pl. előbb felsoroltam már párat, ami csak a töredéke az összes többinek, X360-ra jóval kevesebb van, nagyjából csak Halo, Gears of War és Forza (persze több is van, de most csak a legnagyobbakat említem meg).

Én PS3 mellett döntenék, mert:

- több rá az exkluzív (ahogy ezt már nem egyszer írtam)

- ingyenes a multi

- ha mégis fizetnél havi egy ezrest multira, akkor PS+-ra elő lehet fizetni, ami egy olyan szolgáltatás PS-re, amiért cserébe többek között ingyenes játékokat kapsz (ha az előfizetés díjától eltekintünk).

Xbox 360 sem szar, multiplatform játékokra nagyjából mindkettő ugyanolyan jó (a két konzol megjelenését követő években jobban néztek ki Xbox-on a multiplatform játékok, de az utóbbi 4 évben már a játékok 99%-a ugyanolyan mindkét platformon).

2014. máj. 9. 18:35
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha tényleg az "In Famus Second Son"-t akarod akkor egyértelművé teszi a választást PS3 (viszont én csak ezért az egy játék miatt nem döntenék egy konzol mellett).

Nekem mindkettő konzol itt figyel PS3, Xbox360.

Azt a konzolt válaszd ami a barátaidnak ismerőseidnek is van hogy tudjatok együtt multizni, co-op játékokat tolni.

A PS3-ból a 12GB nem elég semmire mivel minden játékból változó mennyiséget kell telepíteni ez általában több mint ami ráférne a 12GB-osra (max egy játék fér rá), viszont ott vannak a játék javítások, DLC-k stb...szóval kevés, inkább az 500GB-at érdemes venni, Xbox360-ból a Slim verziót, és a 250GB-os kivitelt ajánlom.

2014. máj. 9. 18:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Bakter elírtam az "In Famus" előző részei vannak csak PS3-ra az új rész PS4-re.
2014. máj. 9. 18:37
 5/12 anonim ***** válasza:

bocsika, ne pontozzatok le légyszi, de HÁNYSZOR LESZ MÉG UGYAN AZ A KÉRDÉS IDE KIIRVA?

ps: nekem xboxom van, meg vagyok vele tökéletesen elégedve, ps előnye pedig az ingyen multi

2014. máj. 9. 22:53
 6/12 anonim ***** válasza:

Valószínűleg még több ezerszer, de egyre kevesebbszer, ahogy kezd a PS4 és az Xbone elérhetőbb árba lenni.

Korábban napi 5 ilyen kérdés is volt, mostanában szerencsére már csak heti 1-2 van.

"ps előnye pedig az ingyen multi"

Ez igaz, de ezt úgy írtad, mintha csak ez az egy előnye lenne.

"a 12GB-osra (max egy játék fér rá)"

Hülyeség, akár 10-20 játék is ráfér, ha pont olyat fog ki, ahol csak pár megát telepít a játék. Ha kifog olyat, ahol 1-2 giga van, akkor is még akár 10 játék is ráférhet.

Ahogy te is írtad, változó mennyiséget kell telepíteni, és ez nagyon sokszor nagyon kevés, de ettől függetlenül én is azt mondom, hogy az 500 gigásat érdemesebb venni.

2014. máj. 10. 12:36
 7/12 anonim ***** válasza:

# 2

Azt mondja a 12 gigás PS3-ban SSD van!!! XDXDXD

Álmodba... abba is sima HDD van! :D

2014. máj. 10. 20:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Jogos, nem SSD, de flash memória. Szóval nekem sem volt igazam, de neked meg pláne.
2014. máj. 10. 20:40
 9/12 anonim ***** válasza:

# 8

[link]

2014. máj. 10. 20:50
 10/12 anonim ***** válasza:

Igen, ki lehet cserélni HDD-re (és SSD-re) is a flash memóriát, ezt tudtam eddig is.

Ez alatt viszont ott van a FAQ-nál a bizonyíték:

"- What is the difference between the 12GB PlayStationŸ3 and the 250GB PlayStationŸ3 systems?

- The 12GB PS3™ system system has a 12GB Flash memory while the 250GB PS3™ system system has a 250GB hard disk drive (HDD)."

2014. máj. 10. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!