Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Szórakoztató készülékek » TV hálózatra kötése HDMI...

TV hálózatra kötése HDMI kábellel?

Figyelt kérdés

Új tévét vásároltam nemrég, amit TV szerviz javaslatára HDMI kábellel kötöttem rá a settopboxra, amihez természetesen eddig is kapcsolódott TV, csak az nem HDMI-n keresztül. Na most jelenleg a HDMI kábel szépen átviszi a képet és a hangot, ahogy az arra ki van találva, csatornát viszont nem tudok váltani az új TV-n az ahhoz tartozó távkapcsolóval se, meg a settopbox-éval se, mert ahhoz túl nagy távolságra van tőle (10 méter, 3 fal). És természetesen ugyan az a csatorna megy a két tévén.

A kérdés az lenne, hogy ennek ennyi a vége, vagy valahol még be tudnék állítani valamit, hogy működjön a második TV-n is a csatornaváltás?

2014. máj. 13. 16:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Miután a csatornák "fogadása", feldolgozása a SetTop Boxban történik, kizárólag azon váltható.

Ennek ismeretében semmi egyéb lehetőség nincs, mint a settopboxon váltani. Ha azt nem "látod", akkor nincs váltás.

2014. máj. 13. 16:58
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi, én is hülye vagyok mert már az elején tudhattam volna, csak mivel szerviz adta a tanácsot, valahogy nem gondoltam bele ebbe az egészbe.

Esetleg bármilyen javaslat arra vonatkozóan, hogy hogyan tudnám normálisan hálózatra kötni a TV-t?

2014. máj. 13. 17:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Milyen TV előfizetésről is beszélünk? UPC-nél például lehetőség van MediaCardot kérni, és akkor a TV CI+ kártya helyébe tudod rakni az előfizetői kártyád, és tudod a TV távirányítóját is haszálni. Másik véglet az IPTV, ott nem tudod rákötni a TV-t közvetlenül a hálózatra.
2014. máj. 13. 17:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Utóbbi, invitel IPTV-s (felvehető, visszajátszható adás, elvileg ez az), set top box-os hóbelebanc. Milyen lehetőségeim vannak ebben az esetben?
2014. máj. 13. 17:30
 5/6 anonim ***** válasza:
Kérsz egy második STB-t, és azt az új TV-hez kötitek be.
2014. máj. 13. 17:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem van ilyen megoldásom.

Manzard ill. földszinti nappali: egyik megy direktben, a másik egy tükörrel van megoldva.

Így akár lenn, akár fenn vagyok tudok váltani.

A "tükör" 2 tenyérnyi alufólia....

2014. máj. 13. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!