Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Hogyan fogadjam el a ghosting-...

Hogyan fogadjam el a ghosting-ot, ami az online barátkozással együtt jár?

Figyelt kérdés
Igen, tisztában vagyok vele hogy mindenki el van foglalva a saját dolgával, hogy csak azért mert az elején dumáltunk még nem tartozik senki kötelezettséggel hogy tovább beszéljen, de azért bevallom, rosszul esik amikor a másik szó nélkül eltűnik, és nem tudom hogy kezeljem ezt.

ápr. 29. 09:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%
Én nem hisztizek, de mennyi időbe telne egy "Köszi, jól." ? Utána nem faggatnám. Nyilván nem vadidegenekre írok rá, oka van. 5 másodperc lenne az életéből. Ennyire egy jelentéktelen senki vagyok?
ápr. 29. 12:27
 12/19 anonim ***** válasza:
68%

Érthető, hogy rosszul esik, amikor valaki egyszerűen eltűnik – a ghosting tényleg egy nagyon emberpróbáló dolog, főleg akkor, ha az elején úgy tűnt, hogy alakulhatna valami.

Sajnos az online világban ez elég gyakori, és nem feltétlenül rosszindulatból történik – sokan egyszerűen nem mernek őszintén lezárni valamit, mert kényelmetlen számukra a konfliktus vagy az elutasítás kimondása. Ez persze nem menti fel őket, de talán segít megérteni, hogy nem rólad szól, hanem róluk.

Tudom, hogy ez nem vigasztal azonnal, de ha tudatosítod, hogy a ghosting a másik fél éretlenségét vagy konfliktuskerülését mutatja, nem a te értéked hiányát, az már egyfajta belső védelem lehet a jövőre nézve.

ápr. 29. 12:35
 13/19 anonim ***** válasza:
De természetesen nem várom el, hogy válaszoljanak ezek után. Ez egy csapda.
ápr. 29. 12:35
 14/19 anonim ***** válasza:
93%

"Ez már csak ilyen."

Nem, nem feltétlenül. Hogy ilyen-e, az kizárólag azon a 2 emberen múlik. Vannak emberi módon lezárt online barátkozásaim is. A ghosting azt az embert minősíti, aki csinálja, sőt, sportot űz belőle. A másik meg igazi lesz.rható embernek érezheti magát. Gondolj arra ilyenkor, kérdező, hogy egy ilyen ember felszívódása nem veszteség számodra.

ápr. 29. 12:44
 15/19 anonim ***** válasza:
31%
Mindegy, 5 percig biztos röhög a "vergődésemen", utána meg úgyis elfelejt.
ápr. 29. 12:46
 16/19 anonim ***** válasza:
47%
Kérdező, legalább több időd lesz a zongora gyakorlására.
ápr. 29. 13:00
 17/19 anonim ***** válasza:
31%
Képzelem, hogy jót röhögnek a hátam mögött, kibeszélnek engen, hogy próbálkozik a szerencsétlen. Kérdező, ne aggódj, nem veszítesz semmit..
ápr. 29. 13:11
 18/19 A kérdező kommentje:

#8 Ne vetítsd ki a tapasztalataidat másokra, még nem lesz valaki áldozat attól, hogy ghostingol, sőt…

Nem is várom el, hogy írjon vissza, de amikor konkrétan semmi nem történt és így tűnik el a másik ember, az eléggé rossz érzést tud kelteni az emberben még ha nem is foglalkozik különösebben vele. Ennyivel megtisztelhetnénk egymást.

ápr. 29. 17:49
 19/19 anonim ***** válasza:
66%
Szard le, nincs más megoldás. Ha sokat agyalsz rajta, beleőrülsz (tapasztalat), ha meg nem, akkor szentelhetsz saját magadra és olyan személyekre időt, akik meg is érdemlik. Akárhogy is döntesz, a végeredmény ugyanaz - vagy ír neked, vagy nem, ezt te nem igazán tudod befolyásolni.
máj. 3. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!