Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Igaz, hogy amint párja lesz...

Igaz, hogy amint párja lesz az embereknek, onnantól az ellenkező nemű barátaikat sokan leépítik?

Figyelt kérdés

dec. 15. 15:19
A kérdező szavazást indított:
Igen, és (részben) érthetőnek is tartom.
Igen, bár nem tudom megérteni.
Nekem nem ez az általános tapasztalatom, még ha van is rá példa.
23 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
82%
Majd ha lesz párom és barátaim megtudom 🥲
dec. 15. 15:22
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Azonos neműeket is, onnantól leszarják a barátokat.
dec. 15. 15:46
 3/8 anonim ***** válasza:
65%

Pontosan úgy, ahogy a 2-es írta. A legtöbb embernél ha képbe jön a farok, vagy a p.na,onnan vége a világnak és mindenre és mindenkire sz.rnak. Na persze ha szakítás van, vagy kapcsolati gondok, akkor mindjárt megtalálják azt, akire tojtak addig. Mert siránkozni, panaszkodni azt tudnak.

Nekem azért nincs barátom,mert megmondtam, ha jóban nem kellettem, akkor rosszban se találjon meg. Vigasztalódjon annál, aki miatt leépített.

dec. 15. 16:07
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Igen, utána meg ha szakítanak akkor úgy csinálbak mintha semmi se történt volna. Ugyanúgy folytatnák a barátságot.
dec. 15. 17:19
 5/8 anonim válasza:
54%
Akik így csinálják elég gáz
dec. 16. 09:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy igaz e. Én nem tettem ilyet, és a férjemtől sem vártam el. Mindkettőnknek vannak barátai, vegyesen nők/ férfiak. Mindkettőnknek iskolai ismerettségből, + neki kártyaklubból, nekem könyvklubból is.
dec. 22. 23:24
 7/8 anonim ***** válasza:
81%
Igen, vagy leépítteti őket a kedves párja.
dec. 22. 23:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálam régen a lánybarátokból alakultak ki a párkapcsolataim, így nem voltak leépítések. Amikor egy lány szakított velem, megbeszélte egy másik lánybarátunkkal, hogy inkább ő legyen a párom, és így is lett.

Nekem nagyon szörnyű volt, hogy azt a lányt elveszítettem. Kissé vigasz volt, hogy a másik lánytól megkaptam ugyan a szeretetet és ő is tőlem, de nem volt ugyanaz. Üresnek éreztem magam. Viszont a lelkiismeretem tiszta volt, mert mindent megadtam neki is, hogy boldoggá tegyem és biztonságban érezze magát.

Évekkel később a lánybarátaim és a párkapcsolatom is már máshova sodródtak.

Éveken tartó önismereti és kommunikációs terápia alatt a következőket tudtam meg magamról:

- Magányosan depressziós vagyok

- Mély barátságokra van szükségem

- Egy párkapcsolatban biztonságban érzem magam és ennek megtartása érdekében viszonzom mindazt, amire nekem is szükségem van. Illetve megadom, amire a másiknak szüksége van.

- Egyedül nem élvezem a kimozdulást

- Amikor egyedül vagyok, gémelek, vagy alszom. Ilyenkor sokszor örülni sem tudok semminek

- Fogalmam sincs, hogyan keressek rá nekem szükséges, specifikus dolgokra. (Például autista specifikus pszichológus aki lelkiismeretes és mindig fordulhatok hozzá; Egy apa aki a fiaként szeret és apa-fia programokat szervez illetve büszke rám; Egy 20-30 évesekből álló közösség, ami kórusként, baráti körként, családként működik, a kórusvezető anyáskodik felettem, a többiek szeretnek engem, vannak rendszeres közös gyakorlások és fellépések is; stb)

jan. 3. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!