Szerintetek mit csináljak a baratnommel?
Probalom roviden:
20 eve vagyunk baratnok a legjobb baratnommel, kislanykorunk ota. Tinikorunk ota soha nem volt szingli, mindig van pasija. En egy evet kulfoldon voltam, senkivel nem tudtam talalkozni itthonrol. Alig varta hogy hazaerjek, persze en is, hianyzott nagyon. A hazaerkezesem elott szakitott es kezdett bele egy uj ismerkedesbe. Amikor hazaertem orult, de mar roviddel utana ereztem hogy az a lelkesedes amit tapasztaltam tole elotte nem arányos azzal az idovel amit ram szan. Szoval furcsa volt hogy alig talalkoztunk (szembeszomszedok vagyunk). Bedobta meg a kulfoldon tartozkodasom alatt tobbszor hogy szeretne egyutt nyaralni, mondtam hogy oke mehet. Egy belfoldi visszatero helyre megyunk mindig a csaladommal mondta hogy oda is eljon velem egy ket napra. Egyik nap athivott magahoz, majd hazaert es irt megse menjek mert faradt, jo mondom nem baj en is nagyon faradt voltam. Vegulis kesobb lattam hogy a kocsija elhajt otthonrol. Megvan osztva a lokatoron egymasnak a helyunk, nem szoktam nezegetni, de akkor raneztem, a sracnal volt. Nagyon megbantott. Par nap mulva jelentkezett mintha mi se tortent volna. Elmondtam neki h nagyon faj amit tett es hogy ugy erzem elhanyagol. Erre az volt a valasza higy sajnalja nem volt szandekos de par nappal azelott amikor atjott es beszelgettunk eleg kemenyen beszeltem vele es besokkalt ezert csak jol akarta erezni magat spontan rairt a srac es atment hozza. Az a kemeny beszelgetes pedig az volt hogy evekig kapcsolatfuggo volt en pedig azt lattam hogy elkezdett jobban lenni lezarta az elozo szornyu kapcsolatat ujrakezdett mindent, most pedig megint odadobta magat ennek az uj sracnak es a srac mar az elejen teljesen komolytalanul viselkedett es azon a beszelgetesen szembesiteni probaltam mikozben o panaszkodott nekem hogy engedje el ezt a pasit mert o is csak kihasznalni fogja. Na erre lett az a reakcio hogy inkabb nem akart velem lenni.
De mondom ugy hogy eleve a talit is o dobta be. Szoval en nem eroltettem magamat ra. Vegulis ezt “megbeszeltuk”. Mondtam hogy en is bocsanatot kerek ha durva voltam o meg azert hogy lekoptatott. Majd megint alig talalkoztunk, ha egyutt is voltunk nyomogatta a telefont, es ereztem hogy nincs jelen. Konkret rossz hangulat nem volt koztunk de megis azt ereztem hogy elhanyagol/ mashol van lelekben.. mintha be lenne sozva hogy alig varja hogy letudja a programunkat es mehessen a srachoz. Aztan jott a megbeszelt “nyaralas”… ott voltam Balatonon mondta meglatogat ott alszik hetvegen. Keso este ert oda, en lelkesen fogadtam aztan kozolte hogy kora reggel elmegy, mert a pasival hivatalosak valahova. Nagyon megutott… ossze vissza hebegett akkor is, probalz kifogasokat gyartani.A kulfoldi nyaralast eddigre mar 3x kerdeztem meg. Mikor lesz hogyan lesz, irasban nem valaszolt, szoban meg egyszer akkor kerdeztem ra, en naivan amikor a sraccal harman mentunk kocsival… megfagyott a levego.. nagyon fura volt azt se tudtam hova tenni.
En a sracot amugy regita ismerem, de a baratnom meg az ismerkedesi fazisban elhivott hog logjunk harman egyutt. Ok randiztak de en js menjek veluk.. hat koszi nem… nem leszek harmadik kerek. Masreszt meg ok nem egy oar voltak, eppen csak ismerkedtek, mit keresek en ott?
Kesobb egy alkalommal talalkoztam veluk mert nagyon eroltette mar, nem akartam azt erezze elutasitom.
Amikor meglatogatott egy estere ott balatonom akkor is o hozta fel a pasi temat.. megint panaszkodott. Most mar sokkal visszafogottabban de beszeltem errol, hogy probaljon meg kicsit egyedul lenni. Mert mondta hogy semmire nincs ideje, mondtam lehet picit kene kulon lenniuk is.Majd amikor elment tolunk kora reggel utana nem sokkal kuldott valami posztot majd reagaltam ra es megint rakerdeztem a kulfoldi utra.. ez volt ket hete. Meg se nyitotta az uzenetet. Soha ilyen nem volt meg. Teljesen eltunt. Egyebkent mindig is problema volt ez, ha uj pasi volt le voltam tojva sokszor.
Ettol fuggetlenul sokat koszonhetek neki, mindig tamogatott, a bajban ott volt stb, de ez a szintu jellemtelenseg es pofara ejtes ami zajlik jelenleg az ertekelhetetlen.
Jelenleg azt erzem hogy legszivesebben ha legkozelebb itthon lesz becsongetek es leultetem hogy mondja el. Csak le akarom zarni, pontot tenni a vegere.
De kozbe meg azt a kommyebbseget sem akarom megadni hogy megint valaki sarokbaszoritja es igy muszaj konfrontalodnia, igenis alljon bele magatol a helyzetbe.
Nem tudom mi legyen, hogy kezeljem. Nem akarok egobol lepni, de tul sokaig sem akarom huzni.
Koszonom hogy vegigolvastad es tudsz valami jo tanacsot adni.

válasza:Van amikor egyszerűen a két ember más lesz, még ha sok évtizedes barátság köti is őket össze.
Akár párkapcsolat, akár más miatt változott meg ő, egyszerűen már nem akarja.
Az, hogy a problémákat se beszéli meg, csak utólag hozza fel ("keményen beszéltél vele") is jó kifogás, hogy ne kelljen veled találkoznia.
Lehet hogy szakítás, vagy pár év szerelem után próbálná folytatni a barátságot, nem lehet tudni.
Azt se tudom, érdemes -e úgymond sértődés miatt akár személyesen akár üzenetben tudatni hogy "ez a barátság már nem olyan mint régen volt, ne eröltessük"

válasza:Neked van férfi partnered?
A barátnőd szóba jöhetne nálad, mint női partner?

válasza:Te egy évig külföldön voltál, ergo alig találkoztatok, aztán hazajössz, és elvárod, hogy mindig rendelkezésedre álljon, mert "régen láttad".
"Megvan osztva a lokatoron egymasnak a helyunk" - ez rendesen ijesztő, főleg mert te vissza is élsz vele. Megnézed, hol van, és felelősségre vonod? Azt akarod, hogy a barátod legyen, de te mit teszel ezért azon kívül, hogy "keményen beszélsz vele", és próbálod rávenni, hogy szakítson a pasijával, mert miatta kevesebb ideje van rád? Ez meg főleg groteszk érv, annak fényében, hogy egy teljes évig nem találkoztatok, a TE elfoglaltságod miatt. Aztán visszajöttél, és azóta felelősségre vonod, a döntéseit bírálod, és valamiért úgy gondolod, ez a barátság.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Volt egy baratja, es a kapcsolatuk felenel kezdodtek a problemaik es teljesen tonkretette szegenyt az a fiu. Ott kezdtunk el tavolodni, mert azt hitte vele volt a baj es folyton a fiuval akart lenni, nehogy baj legyen, hogy nem tolt vele eleg idot. Itt en mar...
A szokasos sztori lenne, lett pasia es el lettem felejtve. Nekem is van pasim, de en nehezen leptem tul azon, hogy o sz*rik a fejemre eleg sokat sirtam. 1-2 eve van pasia en hoztam ossze vele azota kb. 4-5 honaponta ha 1x van ideje ram, akkor is azert mert nincs a...
Szoval van egy baratnom mind2-en most kaptuk meg a felivit az enyem jo lett de az ove nagyon rossz matekbol bukott felek hogy ev vegen is megbukik mit mondjak neki hogy eszhez terjen vagy mit tanacsoltok neki??? korepetalasra mar en is gondoltam mert matekbol en is jarok de o nem akar.
Ket exemmel joban vagyunk mostanaban. Az egyikkel (A) augusztus vegen kezdtem el ujra beszelgetni a masikkal (L) hete. Szoba jott a legjobb baratnom. A. azt mondta miutan szakitottunk ok joban voltak de miutan a baratnom ranyomult kb. Felajanlotta magat neki tobbet...
osszevesztunk. Azert mert o azt gondolja h elhanyagolom egy masikbaratnom miatt aki az o osztalytarsa. Pedig ok joba vannak. most 8.osok. Es azt mondta h o csak 3. kerek. De szerintem nem igy van. En nagyon szeretem ot. idosebb nalam.es most fog ballagni. es a jovoben...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!