Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Barátság lezárása előtt...

Barátság lezárása előtt válaszolnom kell az utolsó üzenetekre?

Figyelt kérdés
Jó pár hangüzenet van részéről, ami még válaszra vár. Eldöntöttem, hogy megszakítom vele a kapcsolatot. Az elköszönő üzenetem előtt illik válaszolnom a legutóbbi üzeneteire?
szept. 2. 10:16
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
A történésekhez mérten kell korrektnek lenni, tehát attól függ milyen fejlemények okozták a barátság végét. Valamikor érdemes letisztázni és lekommunikálni, valamikor meg teljesen felesleges. A hallgatás is tud sokatmondó lenni.
szept. 2. 10:48
 2/6 anonim ***** válasza:
77%
Gerinces emberek esetében erősen illene, pláne akkor, ha te kezdeményezed a lezárást...
szept. 2. 10:54
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Ha már felmerült benned és még kérdést is kiírsz róla, akkor mindenképp.
szept. 2. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudjuk, mik a körülmények. Mennyire régi és mély barátság, mi okozta a végét, milyen mindkettőtök habitusa, milyen jellegű üzenet (régi sérelmek? lezárás okai? befejezetlen ügyek kettőtök között?)

Ha a körülmények engedik, én lehet leülnék vele személyesen megbeszélni, és így zárni a barátságot. De ha ez nem opció, akkor igen, én szerintem válaszolnék rájuk (bár ismétlem, nem ismerem a körülményeket)

szept. 2. 11:40
 5/6 anonim ***** válasza:
85%
Hangüzenetek témáitól is függhet, meg attól is, hogy mitől jutott idáig a kapcsolat, a másik fél tudott -e róla vagy hirtelen jutottál erre az elhatározásra.
szept. 2. 11:59
 6/6 anonim ***** válasza:
82%

Nekem sosem volt hivatalos barátság kezdete és barátság lezárása. A barátság fokozatosan alakult ki, és néha sajnos ellaposodott, elhalt. Ha így konkrétan le akarod zárni, akkor feltételezem összevesztetek valamin.

Alapvetően azt mondanám, hogy illik reagálni a másik üzenetére. De ha nem olyan az üzenet tartalma, ami értelmes választ kíván, hanem hisztizik vagy ilyesmi, arra nem feltétlenül kell külön reagálni.

szept. 2. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Gyakran nem merem megnyitni messengeren a nekem jött üzeneteket mert akkor válaszolnom kell s félek, hogy nem jót esetleg hülyeséget írok emiatt van...

Alapjáraton szorongásal küzdök (pszichológus állapította meg nem én) De ez ennyire kihatna rám, hogy még ez üzenetet sem merek megnyitni vagy valami más áll a háttérben? (Pszichológustól elfelejtettem megkérdezni s legközelebb csak augusztus végén megyek azért...

Van egy fiúbarátom, tőlem 3 évvel idősebb egy suliba járunk ált facen beszelgetünk meg élőben is. Mit kéne valaszolnom? 16L

Mikor találkozunk mindig megölel mint egy norm fiubarat es beszelgetünk...ma este ugy köszönt el h: joejt csok... ezt most hogy értsem? sose szokott ehez hasonlóan elköszönni...helpp

Ha egy olyan társaságban vagyok, ahol egy általam "jó csajnak" itélt, hölgy is van, akkor mit érdemes válaszolnom, ha megkérdezik "tetszik neked a...

Ha azt válaszolom igen tetszik (ami sokszor igaz), akkor a csaj szerintem vagy ki fog röhögni, vagy egyszerűen sikítva elmenekül, vagy egyéb rosszat fog rólam gondolni. Vagy ha azt válaszolom nem, vagy túl sokat időzök a válasszal, akkor azt hiszik meleg vagyok....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!