Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Van egy barátom akit megbántot...

Van egy barátom akit megbántottam?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy a barát kínai és azt mondtam neki,egyszer," hogy ugye nem eszed meg a kutyám? ". Azóta is ignarál. Túl reagálja vagy én voltam az aki túlzásba esett?

19F

szept. 2. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:
71%

Ez tipikusan az a rasszista poén, amit csak akkor engedhetsz meg magadnak, ha TUDOD, hogy a másik szereti az ilyen csipkelődést. Lehetőleg ő maga is kezdi magával kapcsolatban, de jelzi, hogy tőled is oké.

Nekem is volt egy nagyon kedves cigány barátom, na vele szúrkálódtunk így. De van egy kollégám aki szintén cigány, láthatóan nem rajong az ilyenekért, így soha nem is említek neki semmi ilyet.

Igen, te voltál a paraszt. Kérj tőle elnézést, és reménykedj hogy ad még egy esélyt.

szept. 2. 13:34
 2/7 anonim ***** válasza:
39%
Túlreagálja, hiszen csak viccből sütöttél el egy szakállas, de nem minden alapot nélkülöző poént. Ennél durvább dolgokon se kell besérülni, nemhogy ezen.:)
szept. 2. 13:37
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

Mi magyarok nemzetközi összehasonlításban elég udvariatlan bunkó népség vagyunk, emiatt néha észre sem vesszük magunkat.

Ráadásul érzékeny pontra ütöttél.

szept. 2. 14:08
 4/7 anonim ***** válasza:
44%

Valami azt súgja, hogy itt nem fiatalok osztályoznak.:)

Én még rátennék egy lapáttal. Elkapnám, jólmegölelgetném, megcsókolgatnám hogy bocsásson meg, mert nem tudtam, hogy inkább macskás.:DD

szintén 19f

szept. 2. 14:12
 5/7 anonim ***** válasza:
58%
Ezen túlzás megsértődni.
szept. 2. 20:38
 6/7 anonim ***** válasza:
37%

Jogosan sértődött meg. A kutyaevés Kínában visszaszorulóban van, néhány éve hatóságilag be is tiltották. A tanultabb, városi kínaiak már nem esznek kutyát, a kevésbé művelt embereknél ott is még előfordul, de kikopóban van, mert ott is változnak a normák. A barátod gondolom, már Magyarországon nőtt fel kínai szülők gyerekeként, sok neatív szterotípiával találkozhatott és rosszul esett neki, hogy még mindig ezzel az elmaradott szokással azonosítják.

Ez hasonlít arra, hogy az olaszok macskaevők pl. 100 éve és még régebben ott valóban szokás volt macskát is enni, de ez ott is kiment a divatból, én ismertem egy olasz férfit, aki rajongásig szerette a cicáit és sose tett volna ilyet. Pár éve volt egy videó, ahol egy harmadik világbeli migráns egy olasz kisváros utcáján épp macskát sütött, amit csak úgy elkapott. Egy olasz asszony felháborodottan osztotta ki. 20 éve kb. meg kirúgtak az olasz tévétől egy mesterszakácsot, aki egy műsorában csupán kultúrtörténeti érdekességként megosztott egy régi macskareceptet.

Ez ahhoz hasonló, mint amikor a balkáni pásztornépeket meggyanúsítják, hogy a kecskéikkel élnek nemi életet. Egy románnak poénból se süsd ezt el.

Kérj bocsánatot a barátodtól.

szept. 4. 19:25
 7/7 anonim ***** válasza:
70%
Érezni kell, hogy mikor kivel és milyen helyzetben lehet egy ilyen poén nem megengedhető, túl az itteniek barbibabás mimózalelkületén. Az ember nem mond ilyet mondjuk a kínai nagykövetség delegáltja előtt, de hogy fiúk közt ne lehessen egy ilyet meg ettől durvábbakat megereszteni nem komolyan, hanem csakis poénból, az már punciság, már bocsánat.
szept. 5. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Megbántott az egyik barátom, és utána ő az aki nem keresett. Hogy lehet feldolgozni?

Nagyon megbántott. Később tisztáztuk a dolgot, lekezeztünk, de mégis ő volt aki nem keresett utána. Pedig előtte mindig hívott hogy menjünk el ide-oda. Nagyon rosszul esik. Ez egyedi eset, vagy mással is volt ilyen? Hogy lehet túllépni ezen?

Megbántottam egy lány barátom. Hogyan engeszteljem ki?

Az elmúlt időben nagyon közel kerültünk egymáshoz. Amit tudni kell róla, hogy nagyon sértődékeny nekem pedig sikerült eléggé megbántanom. Hogyan tudnám kiengesztelni?

A barátom legjobb barátja megbantott, szóljak a barátomnak?

Megbantott és nem feltétlenül tartom jó ötletnek hogy megmondjam neki. Ő a legjobb barátja. KB mintha testvérek lennének.

Megbántottam egy barátom..ötletek?

Fiú vagyok és nagyon megbántottam egy lány barátom. Egyszer beszéltem úgy a háta mögött mással róla, hogy nem beszéltem meg ezt vele és nem mondtam róla rosszat de mégis kiakadt. Utána meg tudtuk beszélni, de én hülye most hónapokra rá megint ezt csináltam vele és úgy...

Megbantott egy barátom, és azt érzem felesleges neki elmondani?

Azt érzem felesleges felhozni neki, mert ha úgy tett ahogy, igaz barát nem tenne ilyet. Szerintem nincs értelme felhozni 23/L Mit tennétek? Kort is írjatok!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!