Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Egy 14 éves lehet egy szinten...

Egy 14 éves lehet egy szinten egy 18 évessel?

Figyelt kérdés

Nagyon jóba lettem testvérem baráti társaságával nagyon sok helyre velük megyek. (Fiuk lányok egyaránt) Viszont az egyik ismerősöm azt mondta hogy lehetetlen hogy egy szinten legyek velük. Meg hogy biztos többet akarnak amit biztosra tudok hogy hülyeség. Kíváncsi vagyok mások véleményéte is mit gondolnak lehet e egy szinten egy 14 és egy 18 éves?

14/L

2016. júl. 4. 14:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
32%
Egy szinten semmiképpen. De ettől még lehet van közös témátok és bírjátok egymás társaságát.
2016. júl. 4. 14:45
 12/23 anonim ***** válasza:
55%
Ez csak akkor határozható meg ha tudjuk a 14 és a 18 éves szellemi szintjét. Ha mind a ketten gyerekesek akkor is lehetnek egy szinten, de ha érett a gondolkodásuk akkor is.
2016. júl. 4. 14:47
 13/23 anonim ***** válasza:
37%

simán!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

csak ugyan annyi exp-t kell szerezni.

2016. júl. 4. 14:51
 14/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. Arra mondta az ismerősöm hogy állandóan velük megyek mindenhova. Vásárolni esténként el moziba fesztiválra
2016. júl. 4. 14:54
 15/23 anonim ***** válasza:

Normál esetben nem. Valószínűleg te nem vagy egy 18 éves szintjén (ami teljesen normális), de ott már gondok vannak,ha 18 évesen valaki 14 éves agyi szinten van.

"Meg hogy biztos többet akarnak amit biztosra tudok hogy hülyeség."

És ezt te honnan tudod biztosra?

2016. júl. 4. 15:09
 16/23 anonim ***** válasza:
Ha a 14 éves érettebb a koránál, a 18 éves meg éretlenebb, akkor lehetnek egy szinten. De igazából teljesen mindegy, hogy egy szinten vannak-e, ha amúgy kijönnek egymással. Miért kéne mindenkinek egy szinten lenni? Én 30 éves vagyok és az egyik legjobb barátom 22 éves, tehát 8 év van közöttünk. Nem érzem azt, hogy egy szinten lennénk, de alapvetően azonos a világnézetünk, jól el tudunk dumálni egymással, ezért vagyunk barátok. Nem muszáj az embernek csak a vele egykorúakkal barátkoznia. Csak az a fontos, hogy az idősebb ne használja ki a fiatalabb naivságát saját önző céljaira!
2016. júl. 4. 16:20
 17/23 anonim ***** válasza:

Kognitív képességeiket tekintve lehetnek egy szinten. Vannak olyan felmérések, hogy a jobb pesti elitiskolákban a 14 évesek olyan képességek birtokában vannak már, mint egy vidéki rosszabb iskola 18 végzősei... Sajnos ilyen tényleg van (olvasási készség, matematikai készség tekintetében a magyar oktatási rendszerben 4-5 éves különbségek is lehetnek a gyerekek között...). Tehát, amit az előttem szóló írt, hogy ha ilyen végleteket nézünk, akkor előfordulhat, hogy egy nagoyn okos 14 éves és egy gyengébb képességű 18 éves "agyilag" egy szinten van.

Viszont, ha az átlagos gyerekeket nézzük, akkor viszont nincsenek egy szinten. Egyébként itt nem is arról van szó, hogy "agyilag" mi a helyzet, hanem arról, hogy teljesen más érdekel egy 18 évest, másképp gondolkodik, kevésbé gyerekesebb stb., mint egy 14 éves. Persze ez nincs 100%-ban így, de nagy átlagban igen. Egy 14 éves inkább még kisgyerek, egy 18 éves pedig már a felnőttkor küszöbén van gondolkodásban, szexuális téren is, érettségben stb. is. Az ún. fejlődéslélektan szerint teljesen más kor ez a kettő, a 14 és 18 éves egyének másként viszonyulnak az ellenkező nemhez, másként alakítanak ki társas kapcsolatokat, más szociális közeget alakítanak ki maguk körül, másként viszonyulnak a szüleikhez stb.

Téged egy 18 évesekből álló banda nem hiszem, hogy befogadna teljes jogú tagjaként, inkább csak ugráltatnának, szívatnának, sok dologban nem lehetnél benne, mert azt mondanák, hogy kicsi vagy, úgyhogy nem biztos, hogy jól éreznéd magad közöttük. Nem beszélve arról, hogy az alkoholizálás, cigizés, meg ilyen dolgokban nem kéne még benne lenned.

Egyébként ettől függetlenül simán lehetnek közöttük barátságok, pl. nekem 18 éves koromban egy 14 éves csaj "barátom" volt, és tök jól elvoltunk.

2016. júl. 4. 18:35
 18/23 A kérdező kommentje:
Sosem ugráltatnak. Akármi bajom van ők az elsők akik tudnak róla főleg a tesóm :) Akármi van mindog ki állnak mellettem és ez fordítva is igaz
2016. júl. 4. 18:43
 19/23 anonim ***** válasza:
Előírás, hogy egy 18 éves többet tapasztaljon az élet egyes oldalaiból, mint egy 14 éves? Vagy az, hogy 14 évesen valaki gyerekes legyen, éretlen, 18 évesen pedig már talpraesett, önálló, tele tervekkel és ismeretekkel? Még csak az ész sem azon múlik, ki mennyi idős. Tehát lehetnek hasonló szinten, még ha a legtöbben ezt tagadják is.
2016. júl. 4. 19:19
 20/23 anonim ***** válasza:
Mellesleg én azt sem korhoz kötném, ki hogy gondolkodik, ki hogy alakít ki kapcsolatokat, vagy ki hogy viszonyul az embertársaihoz.
2016. júl. 4. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!