Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Barátok, barátságok

A kérdés

A barátaim elhagytak, a nekem való társaság pedig nem fogad be, ilyenkor mit lehet tenni?

Budapesten középsulis vagyok, jövőre érettségi. Az ez idő alatt kialakított barátságaim szertefoszlottak. Tavaly még minden oké volt (talán akkor volt a csúcspontján ez az egész) most viszont zuhan le a lejtőn az összes kapcsolatom. Alapból sincs sok barátom, eddig azt hittem van 4 de ezen a héten rájöttem egy sincs! Ugye nekem most érettségi szünet van, gondoltam akkor csináljunk valamit. Általában mindig én szervezek programokat (mert engem nem hívnak a sajátjukra és ha akarok valamit akkor nekem kell cselekedni) Elterveztem 2 programot is és érdekes módon egyikből sem lett semmi :) Lemondták majd látom a képet másokkal tudnak bulizni, ráérnek és hirtelen pénzük is lett :) Nagyon magam alatt vagyok... Rádöbbentem senkim sincs.. Akikkel ők mennek az az én társaságom is lehetne, füvezni mentek és többször is amúgy meg tervezték ezt a suliban is.. Engem nem hívtak és teljesen kihagynak... De szemetek mert előttem beszélik és levegőnek néznek, én meg ilyenkor nyilván nem szólok bele, hogy haló itt vagyok vagy ÉS ÉN?! Majd másokkal "kellett" elmennem és nekem szervezni ezt az egészet mert ők kihagytak engem, mert ki akartam próbálni és érdekelt amúgy is milyen és volt egy ismerősöm (nem barát) aki már hívott erre... Aztán kiderült bejön a dolog de rajtuk nem élősködöm, csak egy ismerős aki jó fej és neki is elmeséltem ezt és megsajnált ez teljesen más... Szóval mennék de se ember aki szerezne se barátok, jó helyzet :)))

Dühös lettem a "barátaimra" és belementem mert rájöttem velük soha nem fogom ezt megélni. De bulizással, piálással is ez van, velük nem mehetek. Vagy is van nekik osztályon belül egy társasága amiben én nem vagyok benne. Ha ők terveznek bulit oda én nem mehetek. Ha én szervezek (nyilván nélkülük, de néha meghívják ő(ket) is...) akkor van csak lehetőségem velük bulizni, ilyenkor "megtisztelnek" azzal, hogy jelen lehetek, a saját szervezésű bulimon. Milyen jó fejek nem??

Egyetemre is akarok menni de félek ugyan ez lesz... Félek előre a csalódástól, hogy nem találom meg a társaságom vagy ugyan így elhagynak vagy akármi. Annyira nem vagyok nagy társasági ember. Vagyis én az lennék de erre soha nem volt lehetőségem és talán ezzel hitegetem magam én nem ilyen vagyok. Bulikban jól érzem magamat, csak nincs társaságom igaziból.

Így annyira magamba fordulok és nem találom a társaságomat. Mit lehet ilyenkor tenni? Van valami társaság vagy hely?

Sajnálom ha valakit megsértek ezzel vagy untatok, de muszáj kiírnom magamból, egyszerűen nekem ez egyfajta terápia. Köszönöm nektek!

19/FKeress kérdéseket hasonló témákban: barát, árulás, buli, , drog, társaság, barátság, egyetem, fájdalom, csalódottság

  máj. 7. 20:57  Privát üzenet  

A válaszok

Fogalmazás, stílus egy nagy egyes! Így kb. egy tízéves ír.

Nem veszed észre magad? Olyan társaságba akarsz mindenáron bekerülni, ahova nem akarnak befogadni! Legyen már benned büszkeség! Mit kajtatsz olyanok után, akiknek nem kellesz? Egyáltalán mi a sza...ért füvezel? Azt a pénzt értelmesebb dolgokra is költhetnéd! Nem tudom, milyen egyetemre készülsz, de össze kéne kapni magad ember! Ha normálisan viselkedsz, nem vagy nagyképű, odafigyelsz másokra, szóval ha egy rendes, jó fej csávó lennél, akkor lenne társaságod is. Rossz helyen keresgélsz. Én megértem, hogy mindig azokhoz akarsz csatlakozni, akik "menők", de hidd el, nem mindig az a jó út.

Sokkal többre értékelnek az emberek egy okos, értelmes, igényes srácot, aki inkább sportol, mint füvezik. Vannak céljai, amiért tesz is, nem csak egy bulizós, pénzelverős semmihaszna divatmajom.A válasz 35%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont máj. 7. 21:13 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a biztató szavakat, sehol nem dicsértem a fogalmazási képességeimet és elég nagy érzelmi hatás alatt vagyok, nem tudom ezt jól megfogalmazni csak mint említettem "kiírtam magamból" nem gondolkoztam, nem akartam szépen megfogalmazni csak jöjjön ki belőlem... Ha ez nem volt egyértelmű akkor neked a szövegértésed egy nagy karó :)

De régen ide tartoztam, ebbe és még az ő barátaival is jóban voltam 1-2 voltam velük is bulizni úgy hogy ők hívtak :D Szóval nem tudom már miért nem tartozok ide, de igen, ide akarok visszakerülni és a tavalyi év helyzetére ahol minden jó volt. Egyszer csináltam és nem tudom mennyire vagy ebben de nem akkora nagy összeg ez az egész, így visszagondolva egy jót kajálhattam volna a mekiben az árából, nem vág a földhöz, dolgozom.

Ők közel sem a menő rétege se a sulinak se az osztálynak. Vannak komolyabb körök de mint mondtam nem kinéztem magamnak egy embert és a szemétje miért nem velem lóg és bulizik, hanem ezeket az embereket jól ismerem és voltam velük régebben de nem értem miért dobtak el? Egyszerűen leváltottak vagy nem tudom, jó megváltoztunk mind, de ők is abba az irányba ahova én szóval full nem értem, a zene ízlésünk is egyforma, még se hívnak koncertre meg ilyen egyértelmű dolgok...


Jó, de érted, én ilyen emberekhez szeretnék csatlakozni és az ilyen emberek nem így gondolkodnak, hanem nekik ez az alap és olyan vagyok mint ők. Nem értem akkor miért ignorálnak ennyire le? Lehet TE ezeket preferálod (mert mindenki magából indul ki) de itt teljesen más a helyzet és mint látom nem tudsz az ő fejükkel gondolkodni.

Az Egyetem meg szerintem menni fog, jó tanuló vagyok köszönöm szépen :)# 2/6Időpont máj. 7. 21:42 Privát üzenet

" a nekem való társaság pedig nem fogad be"

Akkor az a társaság nem való neked. Az, hogy szeretnél abba a társaságba tartozni még nem jelenti azt, hogy jó is lenne szádra, neked való lenne. Nyilván van oka annak, hogy miért nem fogadnak be. Vagy te nem vagy olyan amilyent ők szeretnének - vagy egyszerűen ők nem elég jók számodra. Minek akarsz olyanok közé tartozni akik nem is akarnak téged? Ennél sokkal értékesebb vagy.

rengetegféle ember van és rengeteg társaság. Nem azért nincsen társaságod, mert az amelyik neked való lenne az nem fogadott be - hanem mert még fiatal vagy, keveset tapasztaltál, kevés embert ismerté meg - és téged még nagyon kevesen tudtak megismerni. Türelem!

Nem baj az ha nincsen nagy társaságod, főleg nem azok akik téged nem akarnak. Ők jártak vele rosszul nem te!

Inkább felejtsd el őket, nem kell nekik szivességet tenned, nem kell értük belemenned semmibe. Keress más társaságot magadnak, még ha nem is olyan egyszerű.

Gondolj arra, hogy ez olyan, mintha ebédet keresnél. Most még korlátozva vagy, hogy ott a suliban kell enned a menzát vagy a szendvicset amit vittél. De attól, mert neked nem ízlik a menza kaja még millió más ételt találhatsz majd az iskolán kívül, csak kicsit később, vagy meg kell keresned. Még nem ismered a környékbeli boltokat, éttermeket. Nem tudod hogy vannak kis büfék ahol ugyan kevés a választék, de szuper a sült krumpli vagy van sok pizzázó, kínais stb. de ezek ott vannak, csak meg kell őket neked keresned és mindbe bele kell kóstolnod akár mire megtalálod azt ahová legszívesebben mész enni.

Ahogy az írásodat olvasom, pl. kereshetnél olyanokat akik hasonlóan jól tudnak írni. Ne ragadj le a suliban, nyugodtan próbálkozz a neten, van sok fórum ahol megjelentetheted az írásaidat. nyugodtan írj le rövid történeteket vagy a gondolataidat, érzéseidet és keress nekik helyet. Jól tudsz fogalmazni, gazdag az érzelem világod, használd, fejleszd! Ha sikerül tovább tanulnod, akkor ott biztosan találsz hozzád hasonlókat, de addig is inkább nézz körbe a sulin kívül is! Keress céltudatosan olyan helyeket, programokat ahol hozzád hasonlókkal találkozhatsz. de belekezdhetsz bármi másba, új sporttól kezdve egy hegymászó csoportig bármit kipróbálhatsz, hátha ott olyanokat találsz, akiknél nem kell erőlködnöd, hogy befogadjanak, mert tényleg neked valóak lesznek.A válaszíró 46%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont máj. 7. 23:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
poccok nevű felhasználó válasza:

Először is ülj le és gondold át, mi teszi taszítóvá mások szemében a jellemedet. Ha egy közösségben pár ember akar veled barátkozni, ott még nincs hiba, de, ha senki és esetleg akárhova mész, mindig ugyanaz a lemez, érdemes elgondolkodni, hogy nem kéne e változnod.


Nekem is volt gondom azzal, hogy akárhova mentem, kirekesztett voltam, az embereket gonosznak hittem, hogy beszólogatnak, kerülnek, ignorálják az eseményeimet, stb.


A testvérem világított rá, hogy mivel MINDEN helyen ez történik, valószínűleg velem van valami gond.Először még fel is voltam háborodva, de aztán átgondoltam és igaza volt.


Változtam és azóta máshogy állnak hozzám az emberek.


Érdemes lenne így kivizsgálnod, hogy alapjáraton milyen a természeted és, hogy milyen a kommunikáció közted és a többiek között.


Az iyen "Egy ember se megy el a meghirdetett programokra" meg, hogy esetleg valakivel nem tudsz leszervezni egy tlálkát, mert varázslatos módon semelyik nap sem jó neki azon alapul, hogy próbálják elkerülni a társaságod


vagy mert


- túl borongós vagy


- be vagy szűkülve egy témára


- magaboizonytalan vagy, feszengsz, esetleg másoktól is félsz


- el vagy szállva magadtól, mások nem tudják jól érezni magukat, mert mindig valahogy tudatot velük, hogy butácskák


- túl aktív vagy


- ingadozik a hangulatod és a másik fél nem tudja, hogy 1 percen belül mire számítson tőled


- agresszív vagy


- nem tudsz rendesen kommunikálni; nem bírod a csendet se, mindent ki kell mondani, néha olyan dolgokat beiktatva, amire a másik fél nem kíváncsi vagy nem tudja hová tenni, nem tudja hogy jön a társalgáshoz, nem tudja mit kéne reagálnia


- sértődős vagy


stb.A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/6Időpont máj. 8. 16:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

#3: Nagyon szépen köszönöm, öröm volt olvasni a hozzászólásodat! Mind a bátorító és ösztönző szavakat mind a tanácsokat :)

Lehet, nem tudom jó társaság-e de olyan amibe szerintem lenne helyem mert olyan vagyok mint a tagok... Ami a poén mindenben, hogy én nem vagyok senkivel sem haragban. Sok osztálytársamat nem kedvelem de mégis ha akarnék meg néha úgy is alakul el tudok velük beszélgetni. (90%-ban igaz, van akivel nem de azzal sem vagyok haragban csak más az érdeklődési kötünk és semmi közös nincs, sulis hülyeségekről meg nem igazán jó beszélni az annyira gáz és ő is érzi vagy nem tudom... mindegy túlmagyaráztam) Lehet van oka, én nem látom, egyszerűen egyik napról a másikra így teljesen másképpen kezdtek el viselkedni. Az a baj a sok közös programjuk meg csak még jobban szétszakít minket (ezért is akarok én szervezni, hogy hátha rájönnek milyen jó volt régen és lehet meghívnak vagy eszükbe jutok egy ilyen dolog szervezésekor, hogy "őt nem hívjuk?" de lemondják amit én szerveznék..) Mert valahova szeretnék tartozni, nincsenek barátaim, szeretnék nem itthon ülni mint mondjuk most a héten, mennék szórakozni, élvezni az életet, de megfosztottak ettől. Nekem nem ez való és egyszerűen ezért akarok ennyire oda tartozni.

Ez így van, csak itt a suliban nem nagyon van más ami érdekelne, nem játszom online játékokkal meg nem is vagyok élsportoló meg amik az osztályomban menők, ez lenne az ami zenei ízlés és elvekben, gondolkodás módban hozzám illik. Egyszerűen nem tudom azt megtenni, hogy elfogadom és akkor na keresek másokat, 3 évbe tellett ezt kiépíteni!

Kedves vagy és igen, nem leszek a cselédjük, most már én is bekeményítettem ezen a ponton túl azért már nem fognak hülyének nézni, hogy kéne segítség egy kis ez egy kis az aztán vissza fele meg semmit nem kapok.. Szóval kicsit kezdek beletörődni és ha valami megoldást nem találok akkor feladom és elengedem, mert mást nem tudok tenni... Eddig küzdöttem, akartam, mindent megtettem, ha most nyáron sem lesz semmi változás akkor engem felejtsenek el örökké utolsó évre (és tovább is persze)!

Értem a példádat. Köszönöm. Kedves vagy, hogy ennyire tetszik, nem nagyon találtam ennek a dolognak a helyét, hogy hol lehetne így ezt a képességemet kihasználni de lehet meg kéne próbálni. Nem nagyon vagyok jártas az ilyen dolgokban, csupán sokat olvasom meg érdeklődöm és kialakult ez az ÉN írási stílusom vagy nem is tudom mi, semmi belefektetett energia nincs benne, csak jön magától evidensen. Szívesen fogadok tippeket erre a dologra de akár barátkozásra is :)


#4: Gondolkozom egész nap, más dolgom sincs nagyon és nem ezt veszem észre, régen sok bajom volt ezzel meg a szerepléstől is féltem meg minden de volt pár előadás és élet helyzet ahol muszáj volt lépni és már magabiztosabb lettem. Van még pár dolog ami tervben van és teljes lesz ez a dolog. MÁR könnyebben beszélek dolgokról és nyitoattab vagyok, régen ilyen magamba forduló és visszahúzodó voltam de már látom a fejlődést. Ezért sem értem mikor jobb ember és barát lettem afelé kezdtek eldobni jóó mondjuk ez nem igaz csak nyilván napról napra folyamatos ez a dolog és minden nap jobb vagyok a tegnaphoz képest ezért mondom, hogy MOST dobnak el. De teljesen jó szint volt már 2 éve is. Nem ez a bajuk, hogy nyitottabb vagyok ez 100% meg is jegyezték milyen jó meg ügyes vagyok stb.

Nehéz ezt magamban rájönni NEKIK mi lenne a gondjuk, megkérdezni most így random felesleges, mert jó esetben 1 héten belül megnézik és válaszolnak (jobb esetben) szóval ezt így kb lesetlen személyesen kéne de elpoénkodnák nagy társaságban. Kettesben kéne velük külön külön megbeszélni vagy így mélyebben beszélgetni de ez kb lehetetlen 22-es csapdája...

Hát nézd, senki sem tökéletes, nyilván vannak olyanok már csak erről a felsorolásból is ami igaz, de ezek annyira sablonok, hogy kire nem? Rájuk is pár igaz, ilyenek vagyunk, ezért találtuk meg egymás társaságát. Igen, régebben többel is küzdöttem de már javítottam a helyzeten mert én is észrevettem, hogy aj jaj itt valami nem jó!

Szóval értem mire akarsz kilyukadni de minden emberben van hiba, nem zárom ki, hogy ez lenne-e a megoldás a problémámra de igaziból egy ilyen barátságnak nem kéne így vége lennie mert mondjuk borongósabb a hangulatom mostanában (ami ismét 22-es csapdája mert miattuk vagyok az és ha emiatt utáltak volna ki akkor lehetetlen az egész szituáció megoldása)# 5/6Időpont máj. 8. 18:59 Privát üzenet

Hello, nem ilyesmit, mondhatni ugyan ezt megélték páran körülöttem, egyszerűen, ha valaki valamikor évek a barátom volt, de most elkezdtem valami teljesen más szórakozást, amiben nem partner, vagy csak cigi megmittudoménmi után találkozok a gyerekkel és lehoz az életről és nem csak engem, hanem mindenkit, akkor vele nem találkozunk ideig óráig.

Ez nem azt jelenti, hogy lőttek egy barátságnak, ha előtte nagyon jóba voltatok évekig, egyszerűen csak sokat találkoztál velük szerintem egy időben és most éppen olyan időszakba kerültetek mindkét félről, hogy nem találjátok meg a közös hangot.

Az én véleményem szerint ilyenkor csak hagyni kell a dolgot és előbb utóbb minden megoldódik, mentek egyetemre stb, majd egyszer véletlen találkoztok, valaki teker egyet vagy besétáltok valami kis utcába, bármi, csak közösen legyen valami érdekesebb időtöltés, AMI A MEGSZOKOTTÓL ELTÉRŐ és újra egymásra találtok és ha pár emberrel megvan ez a hangulat utána az egész társaság vár vissza holnap, de legkésőbb a jövőhét végén. A lényeg, ha velük vagy és jó a hangulat, akkor legyen egy terved, mit csináljatok legközelebb, ezt pacsizd le, majd ott a messenger és nézzetek bármit ami az anyagi háttereknek megfelelő.

Társasjátékok, kártyák, itt a jó idő, mehetnek a csapatsportok röpi kidobó... guimilabdátok biztos van :D


Dolgozz, legyen pénzed, minél több!

Egyszerűbben illeszkedhetsz vissza egy bob marleys ingben... Tehát szerintem jó változatos színes öltözködésre törekedni, hogy messziről is felismerhető legyél ismerőseid számára valami hülye kalappal meg ilyenek :D Legyen egy rakat poén kiegészítőd és egyetlen nap se legyél otthon. Fejleszd tudásod a kocsmajátékok terén..

De a legfontosabb, hogy sose izgulj azon, hogy mit gondolnak rólad, mindenkihez azzal a céllal menj, hogy minél többet lásd őt/őket nevetni. Nélküled ez ne fog menni, próbálj közöttük egy szórakoztató szerepet felvenni, bár tudom ez néhol csak az alkoholszagú állatkodással lehetséges, ezek a helyek kerülendők.


Az egyetem más téma, ülj le és nézz mondjuk youtube videósokat, mint a sikerre hangolva csatorna és a többi ilyen pszichológiai téma sokat segíthet, amennyiben nem szeretsz könyvet olvasni, bár ezekből biztosan megjön a kedved, ha ilyen problémák fennállnak.


Kedves első kommentelő... mindenki azt csinál amit akar és arra költi a pénzét amire akarja és a fű nem zárja ki a sportot, célokat és nem leszel tőle pénzelverős divatmajom se. Tény és való, hogy elég erős összetartó erő manapság. Szeretem amikor a nemsoká nyugdíjas magyar tanárok próbálnak gyerekek problémáján segíteni, majd valahol teljesen máshol az a téma, hogy mégis hova lettek a bmx-es tizenéves gyerekek az utcáról ;)


A drog az rossz, főleg, ha nagyon belefolysz, pont, hogy egyáltalán nem akarsz barátokat, mert egyedül is ugyan olyan jól érzed magad, emiatt ezt csak érdekességképp..

[link]A válaszíró 72%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/6Időpont máj. 19. 19:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Hogyan szerezzek barátokat az egyetemen?
Szerintetek normális dolog leépíteni a haverokat ebben az esetben?
Miért nem érdekelnek mások?
Hogyan szerezzek fiú barátokat lányként?
Hogyan lehetnének fiú barátaim?
Mit tegyek? Nagyon magányos vagyok😞

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések a Barátok, barátságok rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!