Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Egyéb kérdések

A kérdés

Miért lett divat manapság a férfiakat bűnbakként használni?

[link]


Gondoljon mindenki amit akar "Tibi atyáról", de ezúttal fején találta a szöget:

[link]
  aug. 14. 09:22  Privát üzenet  

A válaszok

Na, most egy jót nevettem 😆

Az ilyeneket egy épeszű ember sem veszi komolyan... persze, lehet találni rá példát, de mire nem lehet? Ez is csak egy (mára már) szokványos általánosítás...

Amúgy igen, most egyet értek én is Tibi atyával.A válasz 49%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/10Időpont aug. 14. 09:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Tibiatya belőled él. Azért csinál bzonyos dolgokat.

A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/10Időpont aug. 14. 09:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Jött vkinek egy "tudományosnak" vélt ötlete, amit gyakorlatba is átvittek, csak a büdzsé nem volt meg hozzá, hogy erőfeszítést tegyenek bele, így kaptunk egy komplett hülyeséget, azaz a publikációt. Erre jött egy másik "hülye", aki csak megakarja kapni a fizetését, és megírta azt a cikket. Aztán jött még egy "hülye" aki ezt lefordította és kiemelte belőle a "lényeget", ugyanazért mint a másik cikk írója: "A mai hülye olvasóknak bármi jó, csak kapjam meg pénzem". Aztán jött még egy bolond, aki ezt a sok hülyeséget véleményezte, amivel igazából nem mondott semmit, mert alapjaiban véve hülyeség az egész, de pár együgyű, legalább ezért magasztalni fogja. Aztán megérkeztünk a hülyeség tetőfokához, hogy erről kérdés is született, amit el is olvas pár ember, és mindennek a tetejében, még kommetelünk is rá. Őrület.

A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/10Időpont aug. 14. 10:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mert meglehet tenni. A feminizmus félrecsúszott és ennek az lett az eredménye, hogy nőkről semmi negatívat nem lehet hivatalosan állítani, férfiakról viszont bármit. Ugyanez igaz a kisebbségekkel kapcsolatban is.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/10Időpont aug. 14. 10:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
T0ba. nevű felhasználó válasza:

Nem tudom, Tibi atyának feltűnt-e, de nem a HVG készítette a tanulmányt, nem a HVG vonta le belőle a következtetést, a HVG csupán lefordította a Pennsylvaniai egyetem munkáját. Nem lenne baj, ha Tibi atya megtanulna szöveget értelmezni, mielőtt teljes gőzzel beleáll valamibe.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/10Időpont aug. 14. 10:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

"a HVG csupán lefordította a Pennsylvaniai egyetem munkáját"


Illetve boldogan ugrott fel a "nézzük le a férfiakat" vonatra (gondolok itt az egyébként teljesen névtelen cikkíró rendkívül leereszkedő, "Szegények, ha tudnák, hogy a meleg férfiak valójában amúgy szintén nem nők – de ezzel már ne zavarjuk össze őket" kommentjére).

Tibi atya meg fel is hozta az ellenérveket a tanulmányra is.


Mindig így kezdődik, jön egy cikk ami látszólag csak tényszerű hírközlés. Aztán fény derül a logikai bukfencekre, stb. és kiderül hogy semmi alapja nincs a cikknek, sőt még bizonyos ideológiákat próbál nyomni.


Meg az egész "toxikus maszkulinitás" dolog bűzlik. Az csak egy dolog hogy arra se veszik a fáradtságot hogy rendesen lefordítsák a "toxic masculinity"-t "mérgező férfiasságra" vagy valami ilyesmire, hanem hogy mihez fog ez vezetni a jövőben? Mert könnyen meglehet hogy manapság "a férfiasság néhány jellemzője mérgező" (miközben próbálunk ezen jellemzőkből minél hosszabb listát felállítani mondvacsinált indokokkal, elfogult tanulmányokkal, belekeverve még a környezetvédelmet is), holnap talán már "minden férfiasság mérgező" lesz. De ne legyen igazam.# 6/10Időpont aug. 14. 11:14 Privát üzenet
T0ba. nevű felhasználó válasza:

Szerintem te teljesen máshogy értelmezed ezt a cikket, mint ahogy a szerző közölni szerette volna.


"Inkább pusztuljon a bolygó, de nehogy a toxikus maszkulinitáshoz bárki hozzá merjen nyúlni!"


Ebből a mondatból pont az jön át, hogy a szerző butaságnak tartja azt, hogy csak a melegek gyűjtik szelektíven a hulladékot. Tehát nem a férfiakat nézi le, hanem azokat az ősférfiakat, ősmacsókat, akik annyira kemények, hogy mindig mindenből férfiassági kérdést csinálnak, és még a szemetet sem gyűjtik szelektíven, mer az búzis.


Egyáltalán nem arról van szó, hogy a férfiak bűnbakként vannak kezelve, hanem arról, hogy ezek a tipikus ősmacsók (akik a lelkük mélyén sok esetben valójában csak frusztrált kisgyerekek), akiknek mindig mindennél fontosabb, hogy minden pillanatban meg legyen erősítve az ő kőkemény nemi identitásuk, különben jajj, mi lesz velük... milyen egyszerűen képesek félre tenni a racionális értékítéletüket emiatt a kényszeres péniszfitogtatás miatt. Az ilyenekről én is csak gúnyolódva tudok beszélni.


Tibi atya: "Önkényesen állapítja meg, melyek a feminin, illetve a maszkulin jegyek, illetve ezek alátámasztására olyan tanulmányokat hivatkozik, amik szintén önkényes, és szegényesen meghatározott definíciókkal szolgálnak."


HVG: "A Sex Roles folyóiratban publikált tanulmány készítői 960 résztvevőt kértek meg arra, hogy a nekik bemutatott fiktív embereket értékeljék, mennyire tartják őket maszkulinnak vagy femininnek, és mondják meg, hetero- vagy homoszexuálisnak gondolják őket inkább."


Tibi atya állításával szemben nem a tanulmány szerzői, hanem a tanulmány résztvevői állapították meg azt, hogy mely tulajdonságok maszkulinak vagy femininek.


--


Tibi atya: "Emellett nem is elsősorban a szokásokat méri fel, sokkal inkább a tesztkitöltők véleményét arról, hogy egyes vonásai a környezetvédelemnek szerintük inkább férfiasak vagy nőiesek-e. De ez a gazdasági lap munkatársát nem zavarja."


HVG: "A Sex Roles folyóiratban publikált tanulmány készítői 960 résztvevőt kértek meg arra, hogy a nekik bemutatott fiktív embereket értékeljék, mennyire tartják őket maszkulinnak vagy femininnek, és mondják meg, hetero- vagy homoszexuálisnak gondolják őket inkább."


Pontosan ugyanazt írja a HVG is.


--


"Az újságíró azt szeretné sugalmazni, hogy egy a férfiak egy olyan társadalomban felelnek nagyobb környezetterhelésért, ahol a nők egyébként az új otthonok 91%-át, az új autók 65%-át, a legális gyógyszerfogyasztás 93%-át, az egészségügyi szolgálatatások 80%-át veszik igénybe. Az utazási döntések 70%-át hozzák nők (miközben az utazási irodák szerint 73%-a szerint több nő megy szólónyaralásra, mint férfi). A fogyasztási javak 85%-a felett rendelkeznek nők, a She-conomy pedig találóbb kifejezés az elnőiesedett reklámok által uralt piacgazdaságra, mint bármi. De talán még csak nem is ezért ostoba és felületes ez a megközelítés."


Egyáltalán nem így van. Az újságíró kifigurázza azokat a nemi identitásukkal túlzottan azonosuló férfiakat, akik férfiassági kérdést csinálnak a szelektív hulladékgyűjtösből, ennyi. A normális férfiakat és normális nőket senki sem bántja.

Egyébként nőben is megvan ez a fajta, akik túlságosan NŐ-k, én őket csak simán h.p.-nak hívom.


Tibi atya: "Sokkal inkább azért, mert Földünk homeosztázisát annyi tényező befolyásolja, hogy nem tudjuk megállapítani, pontosan ki és hogyan hat rá negatívan"


Ez nagyjából igaz is.


"egy ideológia vezérelt közvéleménykutatás pedig nem javít, hanem ront a helyzeten"


Nem, épp ellenkezőleg. A tanulmány arra mutat rá, hogy mekkora baromság mindenből identitásbeli kérdést csinálni.


"Azt sugalmazza, hogy egyes csoportok jobban felelnek a pusztulásért, mint mások. Ez a fajta gyűlöletretorika nyíltan mondja ki, hogy kit kell okolni a világ pusztulásáért."


Ez félig igaz. A cikk arra próbál rámutatni, hogy azok a férfiak, akik a racionalitást félretéve, identitásbeli kérdést csinálnak a szelektív hulladékgyűjtésből, jobban felelnek a környezetterhelésért.


"Vajon a bőrszín alapú összehasonlításban mi derülne ki: hogy a cigányok vagy a fehérek környezettudatosabbak? Vagy itt már megtorpan a „tudományos érdeklődés”? (Hazug) bűnbak keltés helyett nem lenne célszerűbb megoldáson töprengeni?"


Hatalmas butaság volt ezt a mondatot idecibálni, hisz nem arról van szó, hogy A FÉRFIAK a hibásak, hanem AZOK a férfiak, akik identitásbeli kérdést csinálnak a dologból.

Ez viszont nem veleszületett és/vagy megváltoztathatatlan tény, mint a rassz (vagy a nemiség), hanem egyszerűen egy buta viselkedésminta.A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/10Időpont aug. 14. 12:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
mirőlszól nevű felhasználó válasza:

Én is azt gondolom, hogy Tibi Atyának komoly szövegértési problémái vannak. Félek ez nála már szándékos, tudatos, és azokat az embereket szolgálja ki vele akik gondolkodás nélkül hőzöngenek ha lehetőséget kapnak rá. "Lázad! Lázad! Lázad!"

A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/10Időpont aug. 14. 13:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Sztem meg pont, hogy nem vagytok bűnbakoknak kikialtva. A globális felmelegedés, a bolygónk menthetetlen tönkretetele, és a legujabb kihalasi periodus egy az egyben férfiak miatt van (férfi ceo-k, kereskedők és olajmagnasok kapzsisága miatt) de mégsem olvasol erről sehol. Mindig csak úgy emlegetik a problémát, mint "az emberiség" problémáját, de nem. Nem kéne szelektív gyűjtögetéseken aggódni, ha az a bizonyos férfiréteg nem pusztitaná el a bolygónkat.


Ilyen piti, szar cikkekkel megusszatok, de senki sem mer hozzányúlni a komolyabb témákhoz, mint az erőszak, a történelem kezdete óta tartó folyamatos háború, mindennapos gyilkosságok, népirtások tömkelege.


Egyébként igazság is van a cikkben, a nőkre nagyobb valoszinuseggel lehet hatni ilyen téren. Többen lesznek nők közül veganok, ami bizonyítottan óriási hasznára van a környezetnek, meg a cikk alapján szelektíven is gyűjtik a szemetuket.A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/10Időpont aug. 14. 19:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90

„Egyébként igazság is van a cikkben, a nőkre nagyobb valoszinuseggel lehet hatni ilyen téren. Többen lesznek nők közül veganok, ami bizonyítottan óriási hasznára van a környezetnek, meg a cikk alapján szelektíven is gyűjtik a szemetuket.”


Jesszusom, ilyen bromságot, linkelj már be egy publikációt erről a megállapításodról, kérlek, és ne vmi nők lapjás cikket. Ha ennyire nagy befolyással bírnak a vegánok a környezetre, miért nem érezzük jótékony hatásukat, hisz kb minden 3. ember vegánnak vallja magát főképp nagyvárosokban... De se gáz, hogy azt a rengeteg növényt is védeni kellene vmivel, és az a sok szenny ugyanúgy visszaáramlana a környezetbe, amivel kezelnénk... Vagy GMO de aztán meg azon siránkoznátok 20 év múlva, hogy az unokátok 3 pötsel született.A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/10Időpont aug. 15. 10:01 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Mennyire számítok lúzernek, ha halvány fogalmam sincs, hogy a Youtube felkapott videói kiről, miről szólnak, mik azok?
Miért divat mostanában a közel-keleti népekről olyan dolgokat terjeszteni, amit ha csak egy kicsit is gondolkodik az ember, rájön, hogy nem fedi a valót?
IGÉNYES Tini lányok! 🙋👸 hogyan kellene kinéznem? 16/L
Nem költök magamra semmit és rosszul érzem magam tőle, mit csináljak?
24-25 évesek mikor még mi voltunk 13-18 évesek mi volt a divat, mi milyenek voltunk?
Miért ilyenek a velem egykorú lányok többsége?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!