Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy reagálnátok egy ilyen...

Hogy reagálnátok egy ilyen helyzetre?

Figyelt kérdés

Néhány hete költöztem fel Budapestre egy 5. emeleti panellakásba. Ha liftben, folyosón találkozom valakivel, akkor mindig bemutatkozom neki, elmondom, hogy új lakó vagyok és most kezdtem az egyetemet.

Felvetődött bennem, hogy egyáltalán illik-e ilyet csinálni vagy inkább már az lenne a helyes, ha nem köszönnék egyáltalán, mert már úgy elidegenedtek egymástól az emberek, hogy ez lenne az új norma.

Ti szimpatikusnak vagy furcsának talalnatok egy ilyen gesztust?

szept. 14. 19:11
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Köszönni illik meg alap emberi normákat betartani (pl. megvárom a lifttel, ha rohan, nem csapom az arcába a lépcsőház ajtót, ha sok cucca van, megkérdezem, segíthetek-e stb), de amúgy bocs, hogy ezt mondom, de rohadtul nem érdekel, ki lakik egy háztömb random lakásában. Ez egy mesterségesen összekényszerített közösség, de ez nem azt jelenti, hogy kötelező haverkodni is. Nekem kínos lenne egy ilyen, nem értem, miért kell egy fél percben is fosni a szót egy idegen embernek.
szept. 15. 08:50
 12/13 anonim ***** válasza:
Az, hogy köszönsz, az pozitívum, de hogy ki vagy, azt nem közölném, mert nem igazán releváns.
szept. 15. 13:20
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Vidéki gyökerekkel 12. évem taposom Budapesten.

Mindig bemutatkoztam a szintemen lévő szomszédoknak, mikor új helyre költöztem. Eleve látják, hogy költözés zajlik, egyszerűbb így mindenkinek.

A mostani helyemen is csak a szinten lévő szomszédokat ismerem, az egyik nő mondjuk bolond, minden héten rendőrt akar rám hívni legalább egyszer, mert betörőnek néz, mikor három éve lakok itt, de a szemközti leányzót bírom, néha együtt megyünk futni. Az előző szomszédot is kedveltem, de elköltözött, van helyette új szomszéd, még nem találkoztam vele, de hagyott egy üveg bort az ajtóm előtt, rajta egy post-ittel, hogy felújítási munkálatokat fog végezni, talán így könnyebb elvilselni. Otthon se voltam, így aztán tényleg könnyű volt.

Öt különböző albérletben laktam, a közvetlen szomszédokkal mindig tudtunk legalább egymás keresztnevét, és a lépcsőházban, liftben köszöntünk. Viszont a random másodikon lakónak szerintem sok bemutatkozni, de odabiccenteni, vagy egy hello-t elejteni alap, ha összefuttok.

szept. 15. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!