Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ilyen esetben miként lendülhet...

Ilyen esetben miként lendülhetünk át a holtponton?

Figyelt kérdés

Amikor nagyon szeretnénk meglépni valamit, viszont fenekestül felfordítaná az életünket és minden porcikánkat kirángatná a komfort zónánkból, ezért valamelyest tartunk tőle, és ez a félelem gátol minket abban, hogy megtegyük az első lépést.

TLDR: Nagyon akarsz valamit, de félsz a változástól és ez akadályoz meg abban, hogy megtedd az első lépést.

jan. 13. 21:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha biztos a dolog, csak sok túl nagy lépés lenne még könnyebb átlendülni. De ha nem is biztos, az nagyon nehéz.

Amúgy az motiváló, hogy csak egy életünk van, meg, hogy nagyon szeretnéd.

jan. 13. 22:01
 2/11 anonim ***** válasza:
50%

Nem akarnék átlendülni.

Amin átlendulni kéne az nekem nem kell.

Majd ha kesobb évek mulva változnék akkor mennék bele csak.

jan. 13. 22:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az szokott segíteni, ha megpróbálom elképzelni a saját helyzetemet mondjuk 5-10 év múlva. Mi lesz akkor, ha mondjuk megpróbálom az adott dolgot, de nem úgy sikerül, ahogy terveztem? Biztos, hogy attól összedől a világ? Vagy ha mindent hagyok a régiben, akkor mire számíthatok? De a legfontosabb kérdés, amit fel szoktam tenni magamnak: 10 év múlva azt bánnám meg jobban, hogy megpróbáltam, vagy azt, hogy nem, pedig lett volna rá lehetőség?
jan. 13. 22:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Írj egy listát, hogy ha meglépnéd, akkor ez hogy hatna pozitívan rád, és hogy hatna negatívan. Aztán írj egy listát arról is, hogy ha nem léped meg, és maradsz a mostani életedben, akkor annak mi az előnye-hátránya.

Én mikor felmondtam a munkahelyemen ezt tettem.

Lelépek. Előnyök: -Nincs több idegesítő X kolléga.

-Nincs több fagyoskodás

-Közelebb leszek az otthonomhoz

Stb.

Aztán rá nem sokra még el is költöztem, még hozzá 400 kilométert. Hidd el, az én életem is felfordult ezektől a tényezőktől.

jan. 13. 22:15
 5/11 A kérdező kommentje:
Azon már gondolkodtam, hogy melyik opciót bánnám meg jobban, ha belevágnék vagy ha nem és egyértelműen azt, ha kihagynám. Nem egy visszafordíthatatlan dolog, csak akkora lépés, ami tényleg nagyon ijesztőnek tűnik. Túl sok halogatásra sincs lehetőség, mert ez tényleg az a 'now or never' kategória.
jan. 13. 22:49
 6/11 anonim ***** válasza:
84%

Akkor csinald

Nekem is ezt volt és nem bantam meg

jan. 14. 06:20
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Húlye aki belemegy ilyenbe igy.
jan. 14. 07:02
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Miert, jobb eveken, evtizedeken keresztul szenvedni?

Ha van lehetoseg valtoztatni de fosol akkor csak szenvedsz

Annak meg semmi ertelme

jan. 14. 07:40
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"A könnyebb utat akarod választani, mert félsz. Félsz, mert ha elbuksz, akkor nem tudsz mást hibáztatni. De hadd mondjak valamit: az élet ijesztő, szokj hozzá! Nincsenek varázsos megoldások, minden tőlünk függ, úgyhogy állj talpra, menj és tegyél érte valamit! (...) Az értékes dolgokat sohasem könnyű megszerezni." (Dokik)

Ennyi.

jan. 14. 18:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Ha már most tudod, látod, hogy megbánnád, ha kihagynád, nem élnél vele, akkor valóban ne szalaszd el. Az első lépések valóban ijesztőek, sokszor, mert komfortzónán kívül vannak.
jan. 15. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!