Van/volt olyan ember az életetekben, aki nem feltétlenül rokon, vagy nem egy egész életre szóló nagyon szoros kapcsolatotok van vele, de úgy gondoljátok, hogy őt mindenképp meg kellett ismernetek?
Függetlenül attól, hogy mennyi időt töltöttek együtt. Lehet akár nagyon kevés idő is, ha mégis valamilyen okból óriási hatással volt rátok.
Ki (volt) ő? Milyen szerepe van/volt az életetekben? Milyen tulajdonságokkal rendelkezik/rendelkezett?

Eléggé borzalmas gyerekkorom volt, elég sok sérülést szereztem, bizalmam az emberek iránt nulla lett. Pszichiáterhez is jártam.
Az pedig, hogy valaha is hozzámérjen egy férfi az teljességgel kizártnak tartottam.
De még az ismerkedés is gondot okozott, a kommunikáció.
Csak lányokkal éreztem jól magam akikkel kb., gyerekkorunk óta együtt nőttünk fel.
De lett egy kisebb sérülésem. Nem akartam kezelésekre járni , semmire sem. Az is rossz érzéssel töltött el, h egy fizikós hozzám érjen akár nő vagy férfi is az.
Végül, tudom furán hangzik.....testvérem unszolására sorozatos csesztetésére :) Belementem, hogy egy masszőr kezeljen otthon.
Tudom, hogy mindenkinek aki ilyen szakmában dolgozik azaz alap, hogy kedves figyelmes stb.
De hihetetlen türelme volt, és eleinte el sem tudtam képzelni, hogy hozzámér bárki is, ráadásul férfi.
Majd beszélgetni kezdtünk lassan, és úgy éreztem van valaki egy személy végre a világon aki még ha masszőr is, de tudok beszélni a gondjaimról, el tudok mondani neki szinte bármit.
Hatalmas változást hozott, és az emberi érintkezésben is nagy szerepe volt.
A rossz természetem miatt sokan nem jártak volna hozzám, mert úgy érzik h kb. utálom őket csak épp elviselem, neki is ilyen volt.
Nagyon sokat köszönhetek neki.

Kérdező, válaszolj te is.
Nekem volt ilyen. Amolyan lelki-társ féle. Keveset beszéltünk. Hallgatag ember. Legjobb élményem vele a hallgatás.

1. Köszönöm szépen a választ! Megható történet!🤍
2. Ha szeretnéd, fejtsd ki bővebben is. A tanárok az én életemben is meghatározóak, ahogy osztálytársak ís.
3. Én ís hallgatag vagyok viszonylag. Pontosabban szeretek beszélni, de felfogom, hogy a szavaknak súlya van. Akkor beszélek, ha van célom vele. Szeretek beszélgetni másokkal, de jó élmény egy hallgatás is közösen. Magam is szeretem az olyan embereket, akik tudják, megvan az ideje a beszédnek és a hallgatásnak. Hogy nekem kik voltak ilyen személyek eddig? Egy tanítónénim, akihez egy nagyon nehéz időszak után kerültem. Csak rövid ideig tanított viszonylag, de összeforrt a széttört lelkem azokban az időkben. Később egy másik tanárnőmet is ilyennek mondanám, aki egy nagyon szókimondó asszony, de nagy igazságokat mondott, még ha néha keményen is. Nem az a simogatós fajta volt, de tudtam, hogy szeret és szerintem a mai napig tudna valami bölcs tanácsot adni, bármilyen komoly kérdéssel is fordulnék hozzá. Még két tanáromat mondanám, akiknél műveltebbet, türelmesebbet, szelídebbet keveset látni. Mintha más bolygóról jöttek volna. Az egyikük nő, a másikuk férfi, de egymáshoz hasonlítom őket, mert sugárzott belőlük a pozitivitás, a tudás, az emberszeretet.
Ezen kívül egy gimis és egy egyetemi társamat hoznám még fel. Az előbbi halgatagabb, jó értelemben egyszerű, nyugodt srác. Nem ő volt a legtanulósabb, de a józan paraszti esze, nagy igények nélküli életszeretete, barátságos jelleme elragadtató volt. Utóbbi nagyon művelt is, emellett rendkívül széles érdeklődésű, de ugyanolyan jószívű, nyugodt, figyelmes mint a gimis osztálytársam.
Ők azok akikre azt mondanám, hogy a közvetlen környezetemen kívül igazán nagy mértékben pozitív értelemben adtak hozzám valamit, függetlenül attól, hogy melyikükkel mennyire voltam szoros viszonyban.
4. Értem, köszönöm a választ.

6. Ez is nagyon érdekes történet!
Amúgy erről jut eszembe, hogy akár negatív értelemben vett ismerettséget is írhat valaki, ha úgy érzi, hogy pl. tanult valamit abból a kapcsolatból, még ha ártalmas is volt számára a másik ember.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!