Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akinek minden rossz szinte...

Akinek minden rossz szinte egyszerre összejött (munka, egészség, párkapcsolat elvesztése), hogyan állt fel ebből a helyzetből?

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, kilátástalan a helyzetem, valami kapaszkodót keresek, legalább valami szöveget, mantrát, amit ismételgethetek, ha már tehetetlen vagyok a dolgok befolyásolására (ebben a pillanatban, jelenleg).

Esetleg egy pozitív történetet, akinek sikerült.

Írjatok valamit!

2025. ápr. 8. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor "napról napra élek." Vagyis minden nap teszem a dolgom, nem gondolkodom előre, nem tervezek, stb. Szép lassan kisimulnak a dolgok. Mantra? Legyen ez: (csak) a mai napot tisztességgel végig csinálom.
2025. ápr. 8. 20:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

A klasszikus: "Elmúlik." Lépésről lépésre. Döntsd el mi élvezzen prioritást. Ha az egészséggel kapcsolatban van sürgős tennivaló, akkor arra koncentrálj. Aztán jöhet a munkahelyi helytállás, vagy az álláskeresés. Nem kell mindennek egyszerre sikerülnie. Kitartás. És kérj erősítést - ne zárkózz el azoktól, akik közel állnak hozzád, akiknek fontos vagy, akikben megbízol.

Olyan nincs, hogy egyáltalán nem tudod befolyásolni a dolgokat, max 2 rossz közül kell választanod a kisebbik rosszat, de akkor is hatással lehetsz a folyamatra, nem csak sodródsz.

2025. ápr. 8. 20:08
 3/6 anonim ***** válasza:

Rejtő Jenő segített. Kedvenc idézetem tőle:

-Elvesztünk! Lehet rágyújtani.

---

Csak az eddig ismert világod van változóban, de ez nem a vége még.

2025. ápr. 9. 06:16
 4/6 anonim ***** válasza:
Nehezen. Az ido is segit, de erot kell vennie magan az embernek. Csak az uj jo dolgok tehetik ezt rendbe, de azt be kell engedni
2025. ápr. 9. 09:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Innen szép a győzelem? Jön majd borúra napsütés. Addig gyűjtsd az energiát. Ne akarj egyszerre nagyot ugrani. És én is azt mondom, hogy óvd a meglévő kapcsolataidat addig is. Támogatással könnyebb.
2025. ápr. 9. 11:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem ez jelenleg zajlik. Egyelőre annyira van energiám, hogy minden egyes napot becsülettel végigviszek és annyi energiát teszek bele, amennyit csak tudok. Ez nem konzisztens állandóan, de azért igyekszem úgy lefeküdni este, hogy "a legjobbat próbáltam nyújtani ma". Az viszont nem megy, hogy hosszabb távra is tervezzek, gondoljak.
2025. ápr. 13. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!