A volt angol tanárom egy kém?
A napokban megtudtam hogy az angol tanárom Ukrán. Nem ukrajnai magyar hanem rendes ukrán, de anyanyelvi szinten beszél magyarul 0 akcentussal eddig nem is sejtettem semmit. Nyilván angolul is anyanyelvi szinten tud. Nos az a helyzet hogy olyan 75 éves férfi magas vékony alkat bajusszal mindig öltönyben igazi James Bond karakter. A korát tekintve ez hogy lehetséges? Akkoriban nem csak németet és oroszt lehetett tanulni? Főleg nem magyart és nem is utazgatott nagyon az ember főleg nem ki a Szovjetuniobol.
(Legyetek türelmesek, de képzeljétek el ti mit gondoltok?)

"Nyilván angolul is anyanyelvi szinten tud."
Ha anyanyelvi szinten tudna angolul, nem egy kisegítő iskolában tanítana.

Valószínűleg csak egy ukrán férfi, aki megtanult magyarul, mert régóta itt él, vagy magyar területen született. Vagy igazából kárpátaljai magyar, akit "jó" magyar szokás szerint leukránoztak agyatlan honfitàrsaink.
De az is lehet, hogy kém.

az angol tanárom Ukrán
Az angol tanárod nem lehet ukrán, az angol tanár angol, ezért angol tanár.
Az angoltanárod, na ő lehet ukrán.

"A napokban megtudtam hogy az angol tanárom Ukrán."
Maximum ukrán lehet, nem Ukrán. És legfeljebb az angoltanárod lehet ukrán, mert az angol tanárod angol.
2Nem ukrajnai magyar hanem rendes ukrán, de anyanyelvi szinten beszél magyarul 0 akcentussal eddig nem is sejtettem semmit."
A neve sem volt árulkodó, igaz? Vagy "rendes ukrán" létére Kiss Pistának hívják?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!