Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Keresztnév változtatáshoz...

Keresztnév változtatáshoz milyen iratok/papírok kellenek? Jelenleg mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
ápr. 28. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:
46%

Tessék, itt jól le van írva. Szerintem kissé macerás, meg utána nyilván mindenhol átiratni a neved, új okmányokat kérni és ennek is idő és anyagi költségei vannak.

[link]

ápr. 28. 21:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Az én nevem tavaly változott meg, és már azóta is módosítottak néhány dolgon. Pl. 10.000 Ft-ról felemelték 14 ezerre. Ennyi az össz költség, nem több.

Az összes okmányodat ingyen cserélik.

Alapvetően semmi macerás dolog nincs benne, csak akkor, ha kutatómunka is kell hozzá (nekem szükségem volt a templomi anyakönyvekre is, hogy visszavehessem a családnevem legrégebbi alakját).

Anyakönyvvezetőhöz kell fordulni, és ő ad valid nyomtatványt. Amik az interneten fellelhetők, több évesek, így azok nem jók.

Részletesen tájékoztat majd, hogy milyen számlaszámra kell utalni az eljárás díját.

A leghosszabb és legidegtépőbb az a rész lesz, amikor már csak vársz az eredményre.

45 napot írnak, de nekem majdnem 3 hónap volt.

Először az eredményről kapsz majd egy levelet, hogy sikerült-e vagy nem.

Miután megjön az új anyakönyvi kivonatod, csináltathatod a kártyáidat.

ápr. 29. 14:57
 3/3 anonim ***** válasza:

Ja, és az okmányirodát is két körrel meg lehet úszni.

Annyi, hogy pl. TAJ kártyát csak akkor adnak ki, ha már van érvényes személyid.

ápr. 29. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!