A te mindennapi életedben mi az a dolog, ami a leginkább felkelti a kíváncsiságodat vagy örömet okoz neked, legyen az bármilyen kicsi dolog is?

Jelenleg leginkább a zsidó vallás, kultúra ami foglalkoztatja az érdeklődésemet. (én nem vagyok az, és nincs tudomásom róla hogy lenne bárki a felmenőim között)
Ami örömet okoz, ha találkozok olyan emberekkel akik hasonlóan mérsékelt természetűek, barátságosak, segítőkészek, jóindulatúak, számítóság nélkül, az egy kicsit visszaállítja az elvesztett hitem az iránt hogy van még valami egyetemes jóság a világban.

A könyvek nálam is nagyon elől vannak a listán. Januártól elkezdtem book journalt csinálni. Csak magamnak, nem nyilvánosan, de nekem nagyon bevált. Vezetem, hogy mit olvastam, hogy mik az újak, amik érdekelnek. Ilyesmik.
Kézműveskedés. Csináltam magamnak egy bögrét az egyik kedvenc könyvsorozatommal kapcsolatban. Meg pl. horgoltam egy kis táskát. Ránézek ezekre a dolgokra és jó érzésem lesz.
Ugyanígy sütés/főzés. Látok valamit az interneten és nem bírom ki, hogy ne csináljam meg. Most pl. azon agyalok, hogy neki kellene állni jalapeno-cheddar twistet sütni.
Nagyon szeretem egy csomó munkatársamat. Nem mindet, nyilván, de sokszor szoktunk bevinni valami kaját. Tük jó dolog mondjuk sütni egy nagy adag sütit és vinni be belőle. Aztán jövő héten meg mondjuk valaki házi sütésű kenyeret hoz. Vagy egy brownie-t, sajtos ropogóst, stb.
Meg amúgy én olyan vagyok, hogy ha látok valami apróságot (tényleg kicsi dolgokra gondolj) ami bizonyos embereknek nagyon tetszene, akkor van, hogy megveszem nekik. Pl. múltkor találtam online párszáz forintért egy pici kitűzőt, ami egy barátnőm több érdeklődését is összefogta.
Szeretem emberekkel éreztetni, hogy gondoltam rájuk. Amúgy nem is feltétlenül pénzzel. Pl. egy kedves kolléganőm teknőst tart már sok sok éve. Láttam a twitteren egy postot, ami szerint Stallone még mindig a gazdája azoknak a teknősöknek, amik a kis háziállatai voltak a Rocky filmekben, szóval elküldtem neki a postot.
Ilyen kis súlytalan dolgok, mikor emlékszel, hogy egy illető mikről beszélt korábban.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!