A mai MI egy vicc?
Szerintem intelligenciának nem lehet nevezni, csak egy nagy adatbázissal rendelkező keresőprogram
Akkor lesz intelligencia amikor fel fogja ismerni magát

Nem egy vicc, ez eszköz.
Mesterséges intelligencia, nem emberi intelligencia, ezért használunk más jelzőt.
Kitalálhatsz önkényesen korlátozásokat a fogalom meghatározására, de az csak egy vélemény, ha nincs mögötte semmi.
Mielőtt kritizálod a mesterséges intelligenciát, annyira tájékozódhatnál, hogy a mesterséges intelligencia nem azonos se a generatív MI-val, se a kommersz nyelvi modellekkel.

"Szerintem intelligenciának nem lehet nevezni, csak egy nagy adatbázissal rendelkező keresőprogram"
Először én is azt hittem. Aztán elkezdtem használni, láttam több. Egyrészt csomó kreatív dologra is képes az adatokból, másrészt csomó logikai dolgokra is képes az adatokból. Előbbi lehet minden ami nyelvi modelhez kapcsolódik, különböző stílusok stb. Utóbbi pedig elemzés, érvelés, kutatáshoz pontos adatok kinyerése, ilyesmi.
Van árnyoldala is persze. A low effort ai szövegek és képek sajnos elkezdték elárasztani a netet. Állítólag ez probléma is lesz (talán már most is az), mert az ai is netről tájékozódik, és így magát fogja sokszor egyre ai-sabb szinten visszahozni, meg egyfajta szennyeződés is ez az interneten. Kíváncsi leszek hogyan oldják meg végül. Talán vízjellel.

Igazából a fiatalok már házi feladatot is azzal írnak, olyan is amilyen, és persze nem tanulnak, ezáltal is elhülyülnek. Sok wannabe kis újságíró ezzel irat már semmitérő, sablonos placeholder cikkeket. Szóval ez a fajta visszaélős irány az tényleg kártékony.
De ugye egy késsel is lehet faragni valami szépet, vagy finom ételt készíteni. Esetleg halálra szúrni vele egy értékes embert. Tehát nem az eszköz dönti el, hogy mire fogják használni, hanem maga az ember.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!