Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A mai világban, ha egy vidéki...

A mai világban, ha egy vidéki férfi nem akar jogosítványt, el van lehetetlenítve a munkától és a párkapcsolattól is?

Figyelt kérdés
A gyári betanított munkát meg áruházi árufeltöltőt leszámítva mindenhova kérik a jogosítványt, még egy sima ügyintézőnek is inkább azt veszik fel akinek van. Fiatal nők közül meg abszolút egyik sem kezd jogosítvány nélküli férfival. Aki nem akarja letenni, az el is áshatja magát? Én jól meg vagyok nélküle, de szörnyű hogy úgy kezel a társadalom emiatt mint valami leprást.
okt. 29. 07:21
 81/117 A kérdező kommentje:

"Aki annyit nem tud felmutatni az életben, hogy egy jogsit összehozzon, az egy nyomorék."

Attól még lehet az illetőnek mondjuk diplomája, egyéb hasznos végzettsége, tudása, hogy a vezetés nem érdekli, nincs érzéke hozzá.

okt. 29. 12:48
 82/117 anonim ***** válasza:
Elvárod, hogy a párod fuvarozzon mindenhova?
okt. 29. 13:49
 83/117 anonim ***** válasza:
Kérdező, azért mert akinek van jogsija ő megoldja az ilyen helyzeteket. Ahelyett, hogy minden kérdésbe csak belekötsz, ideje lenne válaszolni is rájuk.
okt. 29. 13:57
 84/117 anonim ***** válasza:

Válaszoltam már korábban (54-es), de igazából egy város közepén szerintem semmi gond azzal, ha valaki nem tud vezetni. Ahol minden gyalog elérhető, jó a tömegközlekedés, van taxi, ott ez rendben van. Ahol mi élünk, ott pl. taxi sincs, de Bp-n lehet én se tartanék autót, mert egy agyrém ott bent autóval közelekdni, százszor jobb tömegközlekedéssel.

De vidéken szerintem nettó szívás, ha nincs kocsid. És igazából te is tapasztalod, hogy szívás, ezért született meg a kérdés is. Csak ha te azt várod, hogy a világ alkalmazkodjon a te hiányosságodhoz, fordítva ülsz a lovon, mert nem fog. Szóval azt tudod tenni, hogy vagy városba költözöl, vagy elfogadod, hogy vidéken ez több szempontból hátrány, ennyi.

okt. 29. 14:07
 85/117 anonim ***** válasza:

Az a baj ezzel és a többi hasonló kérdéssel, hogy a népek hozzáköltenek a sztorihoz. A kérdés az volt, hogy miért van hátrányban vidéken az, aki nem vezet? Erre jönnek azok, akik még sosem mozdultak ki a szobából és azok, akiknek belpestiként a komplett BKK rendszer a rendelkezésére áll.

A válaszolók közül nagyon jól meg lehet állapítani, ki ténylegesen vidéki és ki nem. A vidéki járatok szarok, logikátlanok, ritkák.

Nálunk két drága kisbolt van és egy még rosszabb Coop, a szomszéd településen van csak Penny, ahova az utolsó busz fél 4-kor indul, amikor még munkában ülök. Nosza akkor mennék hétvégén, akkor meg két járat van: 6:30 és 12:30. Csodás. Akkor bemegyek a "nagy"városba, egy és negyed órán keresztül kanyarog a busz, mert bemegy minden faluba. Csak egy sima bevásárlás 2 és fél óra utazás, de hétköznaponként ugyanez igaz a munkába járásra. Elindultam a 17:01-es busszal, késéssel-gyaloglással együtt fél hétre értem haza minden nap. Mennyi ugyanez kocsival? 15 perc oda, 15 perc vissza.

Kiszámoltam, évente majdnem 400 órával többet ültem a buszon, mint amennyit autóban ültem volna. 400 óra! Az több, mint 2 hét.

Annyival előbb kell felkelni, hamarabb feküdni mert korán kell kelni, össze vagy zárva mindenkivel, akármennyire betegek vagy büdösek, hely meg alig van, főleg úgy buli, ha még nálad van az aznapi bevásárlás is.

4 évet húztam le így, mire végre meg tudtam venni az első autóm és magam mögött hagyhattam ezt.

Errefelé nem nagyon találkozol olyannal, aki nem vezet, a városokban sem. A munkahelyek is arra vannak berendezkedve, hogy a leendő munkavállaló tud vezetni. A párkapcsolati kérdésben mindenki maga dönti el, mit vállal, de az tuti: ha a pár egyik tagja nem vezet de a másik igen, abból 100%-ban sofőr-kliens viszony fog kialakulni és egyáltalán nem baj, hogy valaki azt nem vállalja.

okt. 29. 14:35
 86/117 A kérdező kommentje:

"Kérdező, azért mert akinek van jogsija ő megoldja az ilyen helyzeteket. Ahelyett, hogy minden kérdésbe csak belekötsz, ideje lenne válaszolni is rájuk."

Ti se válaszoltatok még a kérdésre, ami nem arra irányul hogy hasznos-e a jogosítvány és milyen nehézségeket okozhat a hiánya. Mert ez rengeteg mindenről elmondható, hogy hasznos ha tudja az ember és nincs másra utalva. De valamiért a jogosítvány az egyetlen amit úgy kezelnek hogy ha nincs akkor egy senki vagy.

okt. 29. 14:38
 87/117 A kérdező kommentje:

"Errefelé nem nagyon találkozol olyannal, aki nem vezet, a városokban sem. A munkahelyek is arra vannak berendezkedve, hogy a leendő munkavállaló tud vezetni."

De miért? A jogosítvány nem olyan dolog hogy az állami oktatás része és kvázi ingyen van, és nem is való mindenkinek a vezetés.

okt. 29. 14:44
 88/117 anonim ***** válasza:

Igen. És ha nincs valami mentális vagy fizikai betegséged akkor okod sincs hogy ne tedd le.

Nekem sincs , életem egyik legnagyobb hibája hiányossága.

Mindenképp csináld meg

okt. 29. 14:48
 89/117 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk része volt a jogosítvány szakközépben, 30% kedvezményt is kaptak azok, akik az iskolával szerződtek. 2 kivételével a komplett osztály megtanult akkor vezetni.

Egyébként a vállalkozások pénzből élnek és az olyan munkavállaló ennek a záloga, aki sokféle képességgel rendelkezik. Vannak állások amihez nem kell jogsi, pl a környékbeli gyárakban a munkásoknak mindig vannak különjáratok. Csakhogy akkor jönnek ezek a vélemények: "egy csóró, műveletlen, modortalan, igénytelen, betanított munkásnak, akinek van valami lerobbant használt kocsija..."

Ez tőled van, pedig autó nélkül a munkaerőpiacon te is ugyanolyan csóró, műveletlen, modortalan, igénytelen betanított munkásnak számítasz, mint akiket lenézel. A jobb munkahelyeknek te vagy a láda alján, ahogy a legtöbb nőnek is.

Akkor miért kéred ki magadnak ezt az egészet?

okt. 29. 14:56
 90/117 anonim ***** válasza:

"Csak hogy kisarkított példát mondjak, egy csóró, műveletlen, modortalan, igénytelen, betanított munkásnak, akinek van valami lerobbant használt kocsija, is jobban kedvelik a nők és alapvetően is kevésbé nézik ki egy társaságban, mint egy anyagilag jobban álló, tanult, művelt, igényes embert akinek nincs jogosítványa"

EZT HAZUGSÁG!

Az igénytelen valakit, akinem egy lerobbant kocsija van, ugyanúgy lenézik, mint azt, aki képtelen jogosítványt szerezni.

okt. 29. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!