Mit jelent az a fogalom hogy önismeret?
Minden társkereső nő profiljába benne vannak ezek a kifejezések : önismeret, önfejlesztés és hasonlók...
Nem tudom mit takar
#10 általános helyzetekre? Mire kell ezalatt gondolni?
Váratlan helyzetekre adott reakciót csak akkor tudod meg amikor megtörténik

válasza:Te direkt nem akarod érteni?
Nézz meg pár videót pl. a parentifikáció, infantilizáció körében. Nagyon sokan nem ismerik fel, hogy mit tesznek, azt meg pláne nem, hogy miért.
Ha legalább ezzel a témával tisztában lennének a szülők vagy szülőség előtt állók, már sokat nyernénk, nyernének a gyerekek, és a társadalom is.

válasza:"Meg mi értelme van a saját magadról alkotott véleménynek"
Ácsi. VALÓS önismeret lényege pont az, hogy nem véleményt alkotsz magadról, hanem tisztában vagy önmagaddal minden szempontból. Beleértve a hiányosságaid, értékeid, életben elfoglalt pozíciód stb.
#13 nekem pont ez tűnik Nagyon egoista dolognak. Hogy majd te tudod...hogy mi az erősséged vagy pláne a hiányosságod...
Ezt honnan tudod meg ?
Te alkotod magadról ?
Vagy az eddig másoktól kapott vélemény alapján?

válasza:14: Szerintem ez nem egoista dolog. Hiszen nem kizárólag jónak látod magad. Látod a hibáidat is.
Pl. én tudom, hogy sok helyzetben azért vagyok gátlásos, mert gyerekként mindenért rám szóltak és meg is vertek. Így felnőttként meg kellett tanulnom, hogy megszólalhatok, elmondhatom a véleményemet és nem fognak ezért bántani, megverni. Ebben semmi egoizmus nincs. Az önismeret abban is segít, hogy sokszor másokon is látom, hogy milyenek. Hogy nem feltétlenül rossz ember, hanem tele van ő is gátlásokkal, így elfogadóbb is lettem. Nem veszem annyira magam mások reakcióit. Nem nekem szól, hanem az ő frusztráltsága.

válasza:

válasza:

válasza:#19 amint kifejted és megtudom mit kell megtanulni máris megpróbalom.
Csak sajnos amit mondasz pontosan az egoista meghatározása nálam
A véleményed nem tény , azaz a magadról alkotott vélemény se.
Az pedig hogy semmibe veszed más ember véleményét magadról szerintem pont az egoizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!