Milyen kifejezésektől másztok falra?

válasza:#8
Az a baj, hogy ha nem vagy házas, akkor konkrétan bárhogy nevezheted a személyt akivel párkapcsolatban vagy, minden kifejezésbe beleköt valaki.
- párom: "párja a zokninak van"
- barátom/barátnőm: a barát az barát, nem párkapcsolat
- pasim/csajom: komolytalan
- szerelmem: nyálas
- élettársam: egyrészt nem feltétlenül ugyanazt jelenti, másrészt túl hivatalos
- partnerem: úgy hangzik mintha vagy szexkapcsolat lenne, vagy üzleti partnerség
- személy akivel párkapcsolatban vagyok: túl hosszú és életszerűtlen
Igazából erre még ki kéne találni egy jó kifejezést, ami mindenkinek megfelel, mert egyelőre ilyen nem létezik.

válasza:Szerintem amiket írsz azok pont nem zavaróak. Bekövetni valakit konkrétan az a cselekmény mikor rányomsz a követés gombra. Ha azt akarod mondani, hogy "tegnap bekövettem Instán a Bélát" akkor azt nem tudod máshogy mondani. Mert az nem jó, hogy "tegnap követtem Instán a Bélát" hiszen még mindig követed. A kikövetet meg máshogy nem is lehet mondani igazából.
A bevonz a boltba szintén jó, mert magába az üzlethelyiségbe vonzod befelé a vevőket. Azt akarod, hogy bejöjjenek. Ezt régen is így mondták.
A berendel engem nem zavar, bár az szerintem is helyettesíthető lenne a megrendellel, de valamiért egyes esetekben (sorozatoknál, bolti készletrendelésnél) ez terjedt el.
Az ezmiatt az valóban helytelen, a többi meg egyéni preferencia. Engem a "párom" szó addig zavart, amíg rá nem jöttem, hogy nincs jobb. Felnőttként, több éves kapcsolat után, de még nem eljegyezve szerintem még mindig ez a legkevésbé gáz a felhozatalból.

válasza:

válasza:

válasza:42
"tegnap óta követem Instán a Bélát", "tegnap óta nem követem Instán a Bélát" Minek ehhez a be, meg ki? Az egyik hosszabb is lesz 2 betűvel, a másik meg csak 1-gyel rövidebb.

válasza:Pocaklakó, babóca, babuka, kisdömper... - meg a terhességre/magzatra aggasztott kismillió idióta infantilis kifejezés.
Meg, amikor valaki a kiskutyát "gisgugyu"-zza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!