Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valaki miért olvashat félre...

Valaki miért olvashat félre szavakat?

Figyelt kérdés
Leírnak valamit, felolvassa és teljesen más szavakat mond vagy rosszul mondja ahelyett mint ami le van írva. Például az ektomorf helyett elektromorfot mond. Emiatt kb nem is érti amit írnak neki.

nov. 2. 07:18
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Diszlekszias, vagy simán túl gyorsan halad és rosszul olvassa.
nov. 2. 07:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez diszlexiának tünik leginkább, hacsak nem újkeletü a dolog, akkor lehet extrém stressz is
nov. 2. 07:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolónak igaza lehet, de annyit még hozzátennék, hogy a szóképes olvasás is járhat hasonló hatásokkal, hisz azáltal gyakran tippelgetésre ösztönzik az olvasót (az olvasástanulás ezen módja esetében a diákokat arra bátorítják, hogy próbálják kikövetkeztetni a szavakat a szöveg összegfüggéseiből vagy az illusztrációkból, illetve, hogy memorizáljanak egész szavakat ahelyett, hogy hangonként ejtenék ki azokat). Illetve van olyan is, hogy valaki simán csak nem tud (jól) olvasni, és emiatt próbálja inkább csak megtippelni a bonyolultabb szavakat - a hiányosságok leplezésére általában minél gyorsabban.
nov. 2. 07:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a példában írt "ektomorf" Nem egy hétköznapi szó, én pl életemben nem hallottam, fogalmam nem volt róla, mit jelent, meg kellett néznem. Simán lehet, hogy ha felolvasása kellene a szöveget én is elektromorfot mondanék, mert az ertelmesebbnek tűnik. Ha csak az ilyen ritka idegen szavakkal van gondja, akkor simán csak probal az ismeretlen szóból valami számára ismertet kihozni
nov. 2. 08:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Harminc körüli emberről van szó azt kihagytam.

Nem csak ennél a szónál téveszt, hanem a könnyebbeknél is.

nov. 2. 08:10
 6/6 anonim ***** válasza:
68%
Nem kell hogy nehéz szó legyen, elég ha számára ismeretlen.
nov. 2. 08:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!