Miért adják olyan gyakran másoknak azt a tanácsot, hogy "Piacképes szakmát kellett volna választani"?
Természetesen értem ennek a fontosságát.
A kérdés inkább arra irányult volna, hogy miért nem veszik figyelembe, hogy az egyén a képességeit és az érdeklődési körét nehezen tudja változtatni. Ebből kifolyólag hiába vàlasztana úgymond keresettebb és jobban fizető szakmát, ha nincs hozzá affinitása, vagy nem érdekli. Ez a két dolog összefügg, mert ha egyszerűen nem érdekli egy adott terület, akkor nehezebben tanulja meg.
És ez nem így működik, hogy az ember változtassa meg az érdeklődési körét, illetve hogy "csak meg kell tanulni", mert csak bizonyos keretek között lehet fejleszteni a képességeket, valamennyire tehetség is kell.

válasza:Nem életszerű, hogy mindenki azt csinálja, ami hozzá a leginkább passzol.
Nem kötelező szeretni a munkát, az csak egy extra. Már ha az ember fenn akarja tartani magát.

válasza:Nem unod még?
Október 30-án ugyanez volt kiírva.

válasza:

válasza:

válasza:Ha valaki 18 évesen szakmát választ, akkor szerintem azért elvérható lenne, hogy ne csak az legyen a döntési szempont, hogy mi érdekli, hanem az is, hogy mi az, amiből meg lehet élni.
Ettől nem azt javaslom, hogy aki szabad bölcsész akar lenni, az menjen programozó matematikusnak inkább, de azt igen, hogy nézze meg, hogy milyen álláslehetőségek lesznek, amikor a képzést elvégzi.

válasza:#4 Az oldal neve hogy "gyakori kérdések" hát ez egy gyakori kérdés.
Azt nem hiszem hogy mindenkiből mondjuk IT szakember legyen, vagy hogy mindenki milliókat tudna keresni úgy, hogy szereti amit csinál.
Azt viszont nehezen tudom elhinni hogy egy alapvetően értelmes ember (azaz átlag inteligencia megvan) ne tudna a saját képességeinek megfelelő, keresett szakmában dolgozni.

válasza:

válasza:#8:
Meg gondolom a pilis gombász meg tudja javítani a hálózatot, hogy az éppen infarktust kapó szomszédomhoz tudjak mentőt hívni.

válasza:9#
Lényegében érted. Az a létmód amit kívánatosnak, elvártnak, vagy normálisnak vélünk, arra valójában az abnormális kifejezés illik. Ja hogy ezen a képtelen, élősködő rendszeren belül nem lettem mintapolgár, vagy piacképes,de mondhatnám úgy is, hogy nem vált belőlem nagyobb kizsákmányoló. Nem tartozom a rendszert érdemben is működtető felső 20 százalékba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!