Ez tekinthető "proli" dolognak? Vagyis erre azt mondhatjuk, hogy proli viselkedés?
Amikor valaki azt gondolja, másnak azért nincs autója, mert nincs rá pénze - és ezért le is nézi az illetőt.
Holott kismillió oka lehet még, pl. jogosítvány hiánya, megfelelő vagy kielégítő tömegközlekedés, gyalogos/mikromobilitási eszközökkel történő közlekedés, eltiltás stb.
Ez proliság? Ugye sokan mondják, hogy itt, Kelet-Európában proli státuszszimbólum az autó, szemben Nyugat-Európával, ahol tényleg csak annak van autója, akinek valóban szüksége van rá. Míg sokan azért veszik, hogy legyenek valakik.

válasza:Én nem használnám erre a proli szót, már csak azért is, mert szerintem a gyári munkás rétegnél nagyon gyakori, hogy nincs autójuk vagy max egy van a családban (dolgoztam gyárban operátorként és kevés munkatársamnak volt kocsija+most is van pár ismerősöm, aki kék galléros és nincs autójuk vagy csak régebbi), innentől pedig nem fogják ezért megvetni sem egymást.
A proliság nekem az, mikor valaki köpköd az utcán, füles nélkül, JBL-el vagy csak telefonról kihangosítva hallgatja a zenét, akár a buszon is, úgy ül le, hogy felrakja a lábát oda, ahova nem szokás vagy hatalmas terpeszben, hogy ne férjen el más, mikor többen vannak és forgalmasabb helyeken beszélgetnek azt úgy teszik, hogy mások is hallják és sokszor a téma is szexuális és agresszívabb stb.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Nem az autó a proli státuszszimbólum, ez a gondolkodás ellenben nagyon is.
Mondjuk mindig röhögök az ilyeneken, hogy nyíg, hogy nincs pénze semmire, de a kOcSi Az KeLl, hát nehogy már ő felüljön egy buszra, vonatra, akármire. Én meg megspórolok évente több százezret, mert hajlandó vagyok ennyire (tisztában vagyok egy autó költségeivel, mert volt évekig). Hozzáteszem, nem arról beszélek, akinek több óra lenne pl a munkahelye tömegközlekedéssel, kocsival meg fél, hanem pl van egy kollégám, akivel majdnem egy utcában lakunk, 10-15 perc konkrétan a meló busszal. De neki kell a 2 lityós dízel a kb 5 km-es távra meg hogy elugorjon a hétvégi Tesco bevásárlásért (nem, nem kell cipelni kocsi nélkül se, van rendelés évek óta). Ez se érdekelne mondjuk, csak akkor ne is kelljen a nonstop rinyát hallgatni, hogy milyen szar a pénz és nem lehet kijönni belőle és én hallgassak, mert nem érti, hogy tudok minden évben nyaralni menni meg hogy van befizetve mindig a törlesztő, számlák stb és még marad is. Hát pl így.

válasza:

válasza:17+
Tehát egy prolinak sem lesz autója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!