Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek többsége tényleg...

Az emberek többsége tényleg boldog, vagy csak azt a tükörképet mutatják a világnak?

Figyelt kérdés

Közösségi oldalakon, valamint az én társasági életemben is rengeteg olyan embert látok, aki élet vidám, jókedvű, elégedett önmagával, egyszóval boldog.

Én ezt egyáltalán nem mondhatom el magamról. Nem irigykedek, tehát semmi ilyesmiről nincs szó, csak tudni szeretném, hogy tényleg ennyire boldogok-e, vagy csak azt a tükörképet mutatják az emberek felé? Válaszokat köszönöm 23F

nov. 5. 13:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Szerinted a közösségi oldalakra miért tesznek fel képeket az emberek? Saját maguknak? Hát nem. Másoknak! Hogy mások számára értékes és boldog életet mutassanak, ami nem a valóság. Aki igazán boldog, annak nem kell másokat győzködnie róla, hogy boldog.
nov. 5. 13:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sokan csak színészkednek, áltatják magukat. Sokan pedig tévesen értelmezik azt, mi is a boldogság.

Környezetemben a megjátszók vannak többen.

Magamról annyit,hogy inkább kiegyensúlyozott vagyok,de boldognak évek óta nem nevezném magam. Emberi kapcsolataim sajnos nincsenek már.

56/F

nov. 5. 13:23
 3/14 anonim ***** válasza:
72%
A legtöbb ember nem boldog.
nov. 5. 13:24
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

A jó pillanataikat mutatják, de az ember élete sosem csupa boldogság. Mindenkinek vannak hibái, nehézségei, rossz kedve, problémái, stb.

A gond a közösségi médiával nem az, hogy az emberek megosztják a jó dolgokat az életükből, hanem az, ahogy ezt mások feldolgozzák.

Felnőttként tudnod kéne, hogy egy élet nem állhat csak jó dolgokból, és nem létezik nonstop boldogság. Egy összességében boldog élet nem fog úgy kinezni, mint amit a közösségi médián látsz, ha pedig erre vársz, akkor sosem leszel elégedett magaddal.

Az sem egészséges, ha a közösségi média posztok alapján azt hiszed, hogy mások élete tökéletes, a tiéd meg romokban hever, na de az sem, ha azt hiszed, hogy "oh xy nem posztolja ki a problémáit a netre, ami csak azt jelentheti, hogy biztos szörnyen boldogtalan, és csak tetteti, hogy hogy nem"

nov. 5. 13:39
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Az is fontos hogy ne teregessék ki a szennyest! Az meg már színészkedést jelent!
nov. 5. 13:40
 6/14 A kérdező kommentje:
Rendben, ezzel tisztában vagyok. De akkor mi van a társasági életemben lévő emberekkel, akiket mindennap jókedvűnek látok élet vidámnak/boldognak?
nov. 5. 13:46
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Az átlagemberek többsége azért nem boldog, mert telhetetlen. Jobb autóról, nagyobb házról, fiatalabb házastársról ábrándozik, közben meg áldania kellene a szerencséjét hogy nem a sötét középkorba született bele.
nov. 5. 13:49
 8/14 anonim ***** válasza:
87%
Tesóm mindig jókedvű, vicces, boldog, igazi sugárzó személyiség. Közben csak pár dolog: 18 évesen kiköltözött külföldre, távol a családjától. Ott és akkor már valami eltört benne. Később, 10 éves kapcsolatban férjhez ment, 3 hónap se telt el, tesóm bezuhant lelkileg és beadta a válókeresetet. Azóta aki volt párja, egytől egyig szemét és gusztustalan alak volt, tesóm meg túl jó lelkű, borzalmasan sok dolgot elviselt. 2 éve meghalt apánk is. Ránéznél tesómra, eszedben sem lenne azt gondolni, hogy pszichológushoz jár, hogy fel tudja dolgozni a traumákat. Mindannyian álarc mögé bújunk.
nov. 5. 14:06
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek többsége boldogtalan. De olyan sincs, hogy valaki állandóan boldog és jókedvű. Az megjátszás. Én összességében boldog vagyok: sok pénzem van, boldog kapcsolatom, hobbijaim, egészségem, barátaim, nagyon szerencsés vagyok, de ettől még nekem is vannak rossz napjaim vagy vannak dolgok, amik nem terv szerint alakulnak, vagy panaszkodok erre-arra. De általában véve boldognak érzem magamat.
nov. 5. 14:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
A közösségi média egy kirakat. Hadd lássa mindenki, hogy nekem minden szuper, igen, megcsináltam! Engem ez nem érdekel, nem nézegetem mások posztjait, és én sem teszek ki semmit.
nov. 5. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!