Budapestiek! Mit gondoltok arról, amikor bizonyos vidèkiek a fővárosba költöznek egy jobb èlet remènyèben?
Megèri hozzátok felmenni, ott jobb èlet van?
Ha egy borsodi vagy Dèl-Magyarországi ember Budapestre költözik, jobban èlhet?

válasza:Hát...
Peremkerületben max, a belváros halál!
Az sem mindegy mennyivel jön fel...
Ha semmivel albiba, és állásból akar megélni akkor az 15-20 év múlva is kb ugyanott fog tartani!
Szokták mondani, hogy "itt sincs kolbászból a kerítés", de legalább itt még megvan az alapja 😆

válasza:Én 2012 ben költöztem Bp-re igaz pest megyei nagyközségből ahonnan már akkor is halál volt a közlekedés!
Sokkal jobb kettes családiból és környezetből jöttem kb fele akkora (de még igyis 100 nm es) tátsasházi lakásba. (A pár év zűrös átmeneteket inkább kihagyom most)..
A külömbség a kettő hely között a külsőségeket és a környezetet leszámítva, hogy Bp-n találsz melót pár nap alatt! "Vidéken" és ebbe pest megyét is beleértve ez hónapokba telik és teljesen mindegy milyen munkáról van szó!
Magyarázat?
Bp-n halomba állnam a munkáltatók meg a cégek kb ugyanúgy ahogy az emeletes házak meg a lakások is...
"Vidéken" meg egy sor villany kétsor ház...
Szóval előnye és hátránya is van mindkettőnek bőven...

válasza:Hát a semmire nem feltétlen, főleg ha vidéken van esetleg örökölt ingatlanja. Falun lehet kertje, termeszthet zöldségeket, gyümölcsöket, itt szinte kizárt. Ott azért meg lehet oldani sokmindent okosba, pláne ha ismersz mindenkit. Gyakori a vegyestüzelésű kazán, itt meg adott a gáz meg a távhő.
Viszont ha diplomája van, simán lehet hogy itt jobban boldogul vele. Nagyon sok diplomás költözik Budapestre, akiknek van valami elképzelésük a jövőről, azok simán ki tudnak alakítani egy egzisztenciát.

válasza:

válasza:Nem gondolok semmit. Én budapestiként költöztem vidékre. Persze munkalehetőségek terén Budapest sokkal jobb a legtöbb embernek. Szóval érthető valahol. Olyan ez, mint bármi más költözés:
Kelet felől költöznek Magyarországra, országon belül a vidékiek Pestre, a pestieknek nyugat-Európa a következő lépés, a nyugat-európaiaknak meg az USA
(Persze van bőven kivétel, pl én is, de ez egy általános tendencia, hogy ha költözik valahova, akkor eggyel "jobb" helyre)
Egyénfüggő, hogy kinek hol érdemes laknia. Én pl nem annyira szeretek Budapesten élni. Legalábbis tudok jobb helyet

válasza:Ha valakinek van lehetősége inkább menjen külföldre dolgozni legalább 10 évre ha már költözni kell.
Nyugat Európa még mindig jobb , biztosabb a nyugdij is

válasza:Megértem,ha valaki fel akar jönni. Bár külső kerületben élek, de akkor is innen elérhető az ország nagy része, vagy akár a belvárosba is be tudok menni. Akár tömegközlekedés, akár autó.
Nyilván az sem mindegy ki hol élt és mit engedhet meg. Ózdon is élhetsz panelban. Én pl. családi házból jöttem, egyik oldalról hiányzik az udvar és tér. Másik oldalról meg vagy bent ültem a szobámban, vagy nem voltam otthon.

válasza:

válasza:400 ezer baromira kevés főleg Pesten .
Max ha utcán él az ember ,hajlèktalankènt

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!