Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A nárcisztikusok nincsenek...

A nárcisztikusok nincsenek tisztában vele, hogy rosszat tesznek?

Figyelt kérdés
Vagy csak játszák a hülyét?
febr. 4. 19:33
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
0%
Kit értesz nárcisztikus alatt?
febr. 4. 19:33
 2/34 anonim ***** válasza:
62%
Nem érdekli őket.
febr. 4. 19:36
 3/34 anonim ***** válasza:
0%
Nagy divat lett ez a szó, de az a legnagyobb nárcisztikus aki sorolja.
febr. 4. 19:37
 4/34 anonim ***** válasza:
77%
A témában ajánlom Bánki György pszichiátert. Rengeteg podcast beszélgetésre/interjúra meghívták a témával kapcsolatban, hasznosabb lenne elsősorban ilyen forrásokból tájékozódni.
febr. 4. 19:41
 5/34 anonim ***** válasza:
0%
Megéri nárcisztikusnak lenni, mert akkor tolhatod a legjobb bulákat!
febr. 4. 19:48
 6/34 anonim ***** válasza:
Persze, hogy tudják, gonoszak. Élvezik, hogy szenvedtetnek. hogy hatalmuk van fölötted.
febr. 4. 19:52
 7/34 anonim ***** válasza:
48%

NPD-sekben azért néha megfordul a gondolat, hogy "ezt talán nem kellett volna". Pszichopatában nem.

Cselekvés szinten az NPD-st sem befolyásolja ez az esetenkénti utólagos kétely.

febr. 4. 19:53
 8/34 anonim ***** válasza:

Nem vagyok szakember, de szerintem itt nem ugyanolyan minden esetben a helyzet. Van, aki tudja nagyon jól, mit csinál, és okoz, sőt direkt erre a rombolásra hajt ráhajt rá - ez az, ami már a pszichopátia felé megy el.

Olyan is van, aki tudja, mit okoz a másiknak, de azt is, hogy az adott tevékenység/mondat mit hoz neki. És mindkettő ismeretében a saját nyeresége felé billen el, úgy van vele "lehet megbántottam, romboltam vagy ezt nem kellett volna, de amit ezzel magamnak nyertem, azért megérte". Kb mintha a másik megbántása/rombolása egy 'járulékos veszteség', vagy 'járulékos kellemetlenség' lenne a nyereséghez vezető úton.

De szerintem olyan is van, aki nincs tudatában. Annyira, hogy azt gondolja, így működik mindenki más is. Szerintem ők azok, akik nem értik, mi a baj azzal, ahogy működnek, hiszen abban vannak, hogy hogyan máshogy lehetne...

De még egyszer, szakember nem vagyok, és a 4-esnek meg igaza van.

febr. 4. 20:30
 9/34 anonim ***** válasza:

Ami egy kívülállónak ijesztő - legalábbis szerintem - hogy nem tudod, hogy adott valaki, aki NPD-s, a 3 felsorolt közül melyik.

Aki tudatosan csinálja, vagy hogy fogalma sincs arról, mit okoz...

febr. 4. 20:31
 10/34 anonim ***** válasza:
47%
Nem az van, hogy tudja-e vagy nem 8-as. Nem eszerint történik a gondolatfolyamat. Aszerint történik, hogy jogos-e vagy nem. Gyorsan jogossá válik, mivel a másik "megérdemli", "alacsonyabb rendű".caz NPD-s azt tudja csak, hogy a retorzió kijár azért, amit tett (mégha nem is csinált egyáltalán semmit). És ez neki "még javára is válik, megtanulja a leckét".
febr. 4. 20:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!