Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért érdemes a pórnép tagjaké...

Miért érdemes a pórnép tagjaként gyermeket vállalni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy manapság minden idők leggazdagabb világa van és mindenki királyként él. Hurrá. De arra szeretnék érveket, hogy átlagemberként, kizsákmányolt bérrabszolga státuszban, miért lenne bárkinek is érdemes gyermeket vállalnia? Azon kívül, hogy legyártsd a következő generációnyi biorobotot akik majd gürizhetnek tovább remegve a túlélésért. Milyen élet ez?

ápr. 10. 21:39
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
24%

Hibás az az állításod hogy minden biorobotnak minden gyereke biorobot lesz.

Ha ennyire negatívan látod a világot akkor ne csinálj gyereket!

ápr. 10. 21:45
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbben itt fel sem fogják a mondandód súlyát. A városomban (ahol lassan munka sincs) a kisebbségi 70 milliós Bentley Bentaygaval rohangál. Neki megéri gyereket vállalni mert csettintésre keresi a pénzt. Aki meg keresi a 300-400 ezreket annak nem, mégha ezt nem is látja be...
ápr. 10. 21:45
 3/18 anonim ***** válasza:
30%
Hogy öregségedre valaki rád nyissa az ajtót.
ápr. 10. 21:52
 4/18 anonim ***** válasza:
52%

A legtöbb ember bérrabszolga jelenleg is, és még a következő generációban is ez lesz a tendencia.

Jól néznénk ki ha csak olyanok vállalnának gyereket akiknél meg van az egyetem, diploma, meg 2-3 felsőfokú idegen nyelv.

'92es vagyok, az én generációmnál még nem volt elterjedt a magas végzettség, elvégeztünk egy szakközepet, lett szakmánk és ennyi, persze volt egy réteg az általános suliban akik 4es 5ös tanulók voltak, tudomásom szerint a legjobb egyetemekre jutottak be, a szülőknél volt pénz taníttatásra, sportra, foglalkozásokra.

Targoncás, sofőr, fodrász, villany-víz-gáz-szerelő, klímás, pénztáros, kőműves, burkoló cnc forgácsoló, mindig fog kelleni, de lesznek szülők akik az ilyen szakmáktól távol tartanák a gyereket, családjukat.

Rendszerváltás után oda lett rengeteg munkahely, azokat meg valahogy valamivel pótolni kellett, így jöttek a gyárak, dolgoztam volt töri tanárral logisztikai raktárban, a fizetésünk jobb volt mint a szakmájában aktív ismerősének.

Arra kíváncsi lennék ha valamilyen csodánál fogva elkezdenénk saját ipart létrehozni, azokban az ágazatokban dolgoznának-e magyarok, mezőgazdaság például.

Családomban csak 1 tanult ember van alig 30 éves, egyedüli gyerek, ott sok pénzt beleraktak a taníttatásába, a szülők vendéglátásban dolgoznak.

A másik hogy nem csak a gazdagok örökölnek, az egyszerű ember is ugyanúgy megörökli a szülői házat, aminek árát vagy az ingatlant viheti tovább az egyik gyerek, tehát komplex dolog ez a gyerekvállalás, többen vágynak rá azért, mint akik nem.

ápr. 10. 22:16
 5/18 A kérdező kommentje:

4

Az mind szép és jó ha valaki házat örököl, de attól azt még fenn kell tartani. Plusz a gyermekek oktatása, fejlesztése igen magas költség. Mire összekaparsz annyi pénzügyi tartalékot pl részvényekben, ingatlanban, amivel el mernéd esetleg kezdeni, mert van háttér és nem kell 12 órákat robotolj, már 50 vagy és akkor meg már nem biztos, hogy megéled a felnőttkorukat...

ápr. 10. 22:28
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Hangsúlyozom unokatesóm szülei egyszerű melós családból valók, az apja suli mellett hajtotta a mezőre az állatokat, nyaranta egy szelet kenyérrel, paradicsommal vagy almával szaladgáltak az udvaron, amit cipőt ruhát kinőtt a nagyobb gyerek, megkapta a kisebbik.

Az ő idejükben még családon belül, ismerőssel építették a házat, ma már ilyen nincs, magukon kívül túlóráztak mikor a gyerek nagyobb lett, 16 órákat simán oda voltak esküvők, rendezvények alatt. Többet volt az a gyerek velünk(nagyobbakkal) meg a nagyszülőnél mint otthon.

Nyaralni sosem voltak, előrébb való volt a házuk bővítése, a majd 30 éves Peugeot cseréje, és spórolni hogy a gyereknek legyen, ez lemondás a szülőnek.

Én 33 évesen nem érzem magamban hogy másért feláldoznám az én elképzeléseimet, életemet, vannak emberek akiknek nincs hobbijuk, eljárnak dolgozni, otthon pihennek és ennyi, de ez szerintem hosszútávon nem tartható nem erre való az ember.

ápr. 10. 22:59
 7/18 A kérdező kommentje:

6

Pontosan, én is hasonló helyzetben vagyok. Nem biorobotok vagyunk b.ki, de ha gyereket vállalsz kb rabosítod magad egy életre...

ápr. 10. 23:09
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
CSOK, babaváró, mittomén
ápr. 10. 23:11
 9/18 anonim ***** válasza:
0%

"Mire összekaparsz annyi pénzügyi tartalékot pl részvényekben, ingatlanban, amivel el mernéd esetleg kezdeni, mert van háttér és nem kell 12 órákat robotolj, már 50 vagy"

Fura, nekünk ez 30 éves korunkra sikerült. Oké, külföldőn is dolgoztunk hozzá pár évet, de azt bárki megteheti.

Most van 2 gyerekem, van mindenük, ami kell és fontos, boldog, vidám gyerekek. Én közben vállalkozó lettem, nem dolgozom 8 órát sem. Pedig anno gyári biorobot voltam külföldön, erről ennyit.

És élvezem, hogy vannak, ők is szerintem 😂

ápr. 11. 01:26
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdemes.

Csak sokan vagy nem látják át, és mikor már megtörténik önigazolást keresnek.

Van,aki eleve a támogatások miatt vállal gyereket, hogy elszabaduljon otthonról.

Akinek van esze, és csóró az soha nem vállal gyereket, ez az egy olyan dolog, amit még nem tudnak rád erőltetni.

A gyerekvállalással hosszútávon csak még csóróbb és kiszolgáltatottabb leszel.

ápr. 11. 03:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hogyan érdemes kezelni az agresszív kéregetőket?

Elegem van az agresszív kéregetőkből és abból hogy nincs egy sablon megoldás amit tudok alkalmazni, hanem mindig váratlan helyzetbe hoznak. Eleinte megálltam, gondoltam úgyse adok neki pénzt de legalább emberszámba veszem vagy ha csak egy útbaigazítást akar akkor azt...

Itt a gyakori kérdéseken megismert nőt mennyire érdemes felhozni a lakásomra?

Nem beszéltem még vele. Nem tudom azt sem tényleg nő-e. Privátban itt megbeszéltük, hogy találkozunk és feljön a lakásomra szexelni. Lehet az is hogy férfi. Elmenjek a megbeszélt találkozóra? Elmondása szerint, fiatal, sportos és nagyon ki van éhezve. Ez tuti kamu? Ti...

Online baráttal érdemes kapcsolatot megpróbálni?

Kezdeném ott hogy a valóságba nincs baráti társaságom, nem vagyok valami társasági nyitott ember. Kapcsolatom sose volt. Bulizni sosem voltam. Zárkózott alapból a természetem és erre még jön hogy régen sokat piszkáltak a suliban. Ezért amióta nem tanulok nem nagyon...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!