Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a családján, ismeretségi körében szakadásokat, konfliktusokat okozott a 2026-os Országgyűlési választás?

Figyelt kérdés

Leírom az én történetem.

Én pártfüggetlennek mondom magam, így nem vettem részt a választásokon. Viszont követtem a politikát, így elmondhatom, a pártok bizonyos nézeteivel egyetértek. Némely tiszás, némely fideszes stb. gondolattal egyetértek, de nem köteleződök el egy párt mellett sem.

A következők történtek. Szűkösen fogok fogalmazni, nehogy magukra ismerjenek az illetők, ha az oldalon vannak.

1. Mivel kifejtettem, hogy bizonyos dolgokban egyetértek a Fidesszel, a tiszás ismerősöm felháborodott. Csúnyán beolvasott nekem, majd letiltott.

2. Egy másik tiszás ismerősőm szintén beolvasott nekem, majd törölt az ismerősei közül.

3. A családom egy része tiszás. Rá akart venni, hogy menjek el szavazni a Tisza pártra. Mondtam, hogy nem megyek el, mert nem bízom Magyar Péterben, ezért én inkább otthon maradok.

Másnap, az Orbán-kormány összeomlása után a család ezen részével beszéltem.

Ki lett fejtve nekem, hogy mennyire utálatos Toroczkai László. Le lett hordva mindennek, trágár szavakkal.

Feltehetően azért történt ez, mert említettem, hogy szoktam nézni a videóit.

Ezután közölve lett, hogy a családból mennyien szavaztak a Tiszára.

Őrület, ami történt.

ápr. 15. 19:22
1 2 3
 1/22 Zabalint ***** válasza:
63%
Én korábban csak csak Fideszesekkel nem tudtam szót érteni a politikában, de az utóbbi időben a Tiszá is epkezdtem kritizápni sokmindenben, amiben nem értettem egyet velül, vagy nem tetszik a tendencia, annak ellenére hogy amúgy a kormányváltásnak szurkoltam, egyre többen álltqk belém. Mára eljutottam oda, hogy kerülöm a barátok, család előtt is a politikát, mert totál mindegy milyen oldali, hitvitát csinál belőle, a Fideszesnek (és a Mi Hazánkosnak) Tiszás vagyok, a Tiszásnak Fideszes.
ápr. 15. 19:31
 2/22 A kérdező kommentje:

Sajnos szélsőségesek mindenhol vannak.

Én is kerülöm a politikát inkább.

Pedig lennének gondolataim, de olyan mérgező a politikai légkör, hogy nem tesz jót a lelki egészségemnek.

ápr. 15. 19:33
 3/22 anonim ***** válasza:
60%

Nem, pedig sok a fideszes ismerősöm. Elmondták hogy szomorúak, megviselte őket hogy nem a fidesz nyert, valakiben egy világ dőlt össze... Nem bunkóztam, és nem győzködtem őket mennyivel jobb lesz MP. Hagytam őket gyászolni. Senkivel se volt konfliktusom.

Anyámnak lett oda szinte minden barátsága. Ő erősen érvelt MP mellett, a fidesz ellen, hosszas vitákat folytatott a barátaival. Volt aki letiltotta, volt aki megmondta neki hogy nem tudja folytatni ezt a barátságot. Nem érti meg mi volt a gond. Ráerőlteti az akaratát, a nézeteit a másikra. A másik is ugyanolyan akaratos...

Már nincs kihez szólnia kb. Nagyon megérte játszani az eszét. Minek kell ilyen felesleges vitákba belemenni, mikor tudja hogy úgysem győzi meg a másik félt az ő igazáról..

ápr. 15. 19:34
 4/22 anonim ***** válasza:
68%
Nálunk lapítanak. :D Most nincs olyan nagy mellük. Érdekes, most már legyen mindenki elnéző. Aha... majd úgy ahogy ők 16 évig.
ápr. 15. 19:43
 5/22 anonim ***** válasza:
24%
kamu
ápr. 15. 19:48
 6/22 anonim ***** válasza:
68%
Általában a fideszesek voltak a tények felett is szemethunyó kárörvendő fröcsögők. Most meg lapítanak.
ápr. 15. 20:03
 7/22 anonim ***** válasza:
66%
Nem, mivel nem beszélek róla. Nem hozom szóba a politikát. Ha ő kezd el engem győzködni, akkor vagy figyelmen kívül hagyom, nem reagálok, vagy rövidre zárom, hogy bocsi, ez engem nem érdekel.
ápr. 15. 20:05
 8/22 anonim ***** válasza:
14%

Úgy gondolom hogy a szavazás anonim és mindenkinek a saját döntése.

Engem nem érdekel hogy ki kire szavazotr de amikor tisztán tudom hogy olyan ismerősöm aki minden fajta támogatást felvett a gyerekekre és úgy ment el Tiszara szavazni hányinger keltő.

Nem tudom nem sza.ok.oda ahonnan eszek 🤷🏻‍♂️

Fideszre szavaztunk mert sokat köszönhetünk a családtámogatási programnak és a Tiszat nem ismerjük bár nem is tettem semmit se azért hogy többet tudjak meg róluk mert nálam ez egy elv volt hogy ha elfogadom a babavarot és örülök akkor most is ott vagyok 🤷🏻‍♂️

ettől függetlenül nagyon szimpatikus jelenleg az amit Magyar Péter közvetít , úgy érzem jelenleg hogy helyes volt a rendszer váltás. Ha meg se jön össze es hanyatlik Magyarország akkor össze pakolunk és elmegyünk innen 🤷🏻‍♂️

De fontos ezt mind magunk között beszéltük, egyeltalan nem szólunk le senkit se hogy ki kire szavazott mert nincs közünk hozzá.

ápr. 15. 22:36
 9/22 anonim ***** válasza:
75%
#8 Eléggé vicces, hogy még te minősítesz másokat, miközben egy autokrata rezsimre szavaztál. Én a helyedbe szégyellném magam és lapítanék.
ápr. 16. 05:15
 10/22 A kérdező kommentje:

Na, te kb. pont olyan ember lehetsz, mint akikről a kérdésben írtam.

Azok kb. is így kezdték, mielőtt letiltottak.

ápr. 16. 07:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mit lehet tenni, ha 2 fontos, hagy horderejű, több éves (mindkettő), sok energiát igénylő dolog, út közül választani kellett, és az évek után/alatt...

Mielőtt megkérdezi valaki: nem lehetett együtt a kettőt, mindkettő nagyon sok időt, energiát, odafigyelést, felépítést követelt. Már nem lehet visszacsinálni. Nem, nem lehetett előre tudni, mert más emberek emberi tényezői is voltak benne, másoktól is függött az egész kiemenetele.

Az eszemre vagy a szívemre hallgassak, ha túl sok minden érdekel és emiatt nem tudom milyen irányba induljak el?

A probléma elsődleges forrása, hogy magam sem tudom biztosan, hogy mit is szeretnék. Sok minden érdekel (légiutas kísérőtől a pénzügyekig), diplomás vagyok, de mégsem érzem, hogy megtaláltam volna a helyem. Ugyanakkor úgy érzem, hogyha nem a végzettségem szerint...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!