Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Van itt olyan, akinek a...

Van itt olyan, akinek a családján, ismeretségi körében szakadásokat, konfliktusokat okozott a 2026-os Országgyűlési választás?

Figyelt kérdés

Leírom az én történetem.

Én pártfüggetlennek mondom magam, így nem vettem részt a választásokon. Viszont követtem a politikát, így elmondhatom, a pártok bizonyos nézeteivel egyetértek. Némely tiszás, némely fideszes stb. gondolattal egyetértek, de nem köteleződök el egy párt mellett sem.

A következők történtek. Szűkösen fogok fogalmazni, nehogy magukra ismerjenek az illetők, ha az oldalon vannak.

1. Mivel kifejtettem, hogy bizonyos dolgokban egyetértek a Fidesszel, a tiszás ismerősöm felháborodott. Csúnyán beolvasott nekem, majd letiltott.

2. Egy másik tiszás ismerősőm szintén beolvasott nekem, majd törölt az ismerősei közül.

3. A családom egy része tiszás. Rá akart venni, hogy menjek el szavazni a Tisza pártra. Mondtam, hogy nem megyek el, mert nem bízom Magyar Péterben, ezért én inkább otthon maradok.

Másnap, az Orbán-kormány összeomlása után a család ezen részével beszéltem.

Ki lett fejtve nekem, hogy mennyire utálatos Toroczkai László. Le lett hordva mindennek, trágár szavakkal.

Feltehetően azért történt ez, mert említettem, hogy szoktam nézni a videóit.

Ezután közölve lett, hogy a családból mennyien szavaztak a Tiszára.

Őrület, ami történt.

ápr. 15. 19:22
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

"Nem hozom szóba a politikát."

Ez a baj. Egy szabad országban szóba lehetne hozni a politikát, akkor is, ha más véleményen van az ember.

Ha valakit azonban a politikai véleménye miatt kiközösítenek - még akkor is, ha pártfüggetlen, csak mást mond, mást tesz, mint amit elvárnak tőle, akkor ott már a diktatúra szelleme szövi be a levegőt.

Ezt már évek óta érzem, és azt gondolom, hogy a későbbiekben ez csak durvulni fog.

Nem is szeretnék ebben az országban élni a későbbiekben. Amint végzek a tanulmányaimmal húzok innen.

ápr. 16. 07:19
 12/22 anonim ***** válasza:
74%
Egy rokon élettársa hardcore fidesz szavazó, ő azóta nem is köszön nekünk. :D mindenki más egyetértésben örül.
ápr. 16. 07:19
 13/22 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat köszönöm, sziasztok.
ápr. 16. 07:21
 14/22 Zabalint ***** válasza:
56%

8:

A támogatásokat az adófizetők pénzéből kapod, sokkal inkább az a hányingerkeltő, hogy a kotmánynak vagy hálás a pénzosztogatásért, ezert szavazol rájuk, és még azokat minősíted, akik tovább látnak az orruknál.

ápr. 16. 07:42
 15/22 A kérdező kommentje:

Nem láttatok ti semmit. Nem véletlen, hogy nem szavaztam senkire.

Hagyd abba azonban a politizálást, mások lenézését a topikomban!

Pont azért nyitottam, mert emberi történetekre, megértésre vágytam, akiknek a személyes kapcsolatait negatívan érintette a politika, meg a hozzád hasonlók.

Menj a politika rovatba.

ápr. 16. 07:48
 16/22 Zabalint ***** válasza:
58%

15:

Akire reagáltam, ő nevezte hányingerkeltőnek hogy az ismerősei a Tiszára szavaztak. A megértésnek kétoldalúnak kellene lennie, az nem működik, hogy valaki lenézi, sértegeti a másikat, de nekem ehhez jó pofát kell vágnom, meg kell értenem őt.

Na meg ez a "hozzád hasonlók" a részedről. Az a baj, te magad is generálod ezeket a konfliktusokat azzal, hogy nem vagy hajlandó másokról tisztelettel beszélni.

ápr. 16. 08:13
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az egész családom (szülők, testvér, nagyszülők, nagynéni stb) fideszes, csak én szavaztam a Tiszára. Az elmúlt hónapokban kétszer minimálisan összevitatkoztunk, ahogy próbált mindenki érvelni a maga igaza mellett, aztán inkább hagytuk. A tesómmal próbálkoztunk többször is konstruktív vitával, de láttuk, hogy semmi értelme, elengedtük. Egyszerűen nem beszélünk róla. A férjem és köztem szerencsére egyetértés van a kérdésben, az ő családja is Tisza párti, úgyhogy velük nem is volt mivel kapcsolatban konfrontálódni.
ápr. 16. 12:07
 18/22 A kérdező kommentje:

"Az a baj, te magad is generálod ezeket a konfliktusokat azzal, hogy nem vagy hajlandó másokról tisztelettel beszélni."

Nem igaz, a kérdés alatt leírtam, mik történtek velem.

Azért beszélek "hozzád hasonlókról", mert nem a kérdésre válaszolsz, hanem politikai vitába kezdtél, előkészítve a feszültséget. Pont így kezdődtek azok az esetek is, amikor ellenem fordultak.

Tehát ne politizálj ebben a topikban, mert ez a topik nem a politizálásról szól, hanem arról, hogy kit hogyan érintett negatívan a politika. Pártállástól függetlenül.

ápr. 16. 13:39
 19/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy leírtad a tapasztalatod.

ápr. 16. 13:40
 20/22 anonim ***** válasza:
52%

Oh, látom kibújt a szög a zsákból. Próbálnál támadni, de nem sikerül. Te drága okos gyermek.

ápr. 16. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Mit lehet tenni, ha 2 fontos, hagy horderejű, több éves (mindkettő), sok energiát igénylő dolog, út közül választani kellett, és az évek után/alatt...

Mielőtt megkérdezi valaki: nem lehetett együtt a kettőt, mindkettő nagyon sok időt, energiát, odafigyelést, felépítést követelt. Már nem lehet visszacsinálni. Nem, nem lehetett előre tudni, mert más emberek emberi tényezői is voltak benne, másoktól is függött az egész kiemenetele.

Az eszemre vagy a szívemre hallgassak, ha túl sok minden érdekel és emiatt nem tudom milyen irányba induljak el?

A probléma elsődleges forrása, hogy magam sem tudom biztosan, hogy mit is szeretnék. Sok minden érdekel (légiutas kísérőtől a pénzügyekig), diplomás vagyok, de mégsem érzem, hogy megtaláltam volna a helyem. Ugyanakkor úgy érzem, hogyha nem a végzettségem szerint...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!