Más is ronda névnek, és öregasszonyosnak tartja a Terézia nevet, és annak becézéseit is? (Teréz, Teri, Terka, stb.)
Figyelt kérdés
máj. 5. 11:41
11/18 anonim 

válasza:

válasza:Szerintem elfogadható név, bár kissé ódivatú - de ha mondjuk úgy becézik, hogy Tessza, az még nem is rossz.
12/18 anonim 

válasza:

válasza:Én fix Tira-nak hívatnam magam ha Teréz lennék
13/18 anonim 

válasza:

válasza:Egy Terézt ismerek, Terinek hivjuk, úgy disszidált, hogy tizenévesen egy kamion alvázába kapaszkodva hagyta el az országot, mikor még nem lehetett szabadon. Ugyanez a Teri ismertette meg velem a mariskát, ugyanez a Teri rúgott úgy pofán acélbetétessel egyszer egy késes támadót, hogy az illető szivószálon át táplálkozott a következő hat hétben. Nagyon nem az öreg néni fogalma társult a fejemben ahhoz, hogy Teri, pedig lassan 60 lesz.
14/18 anonim 

válasza:

válasza:Nekem is kicsit öreges... nem ronda, csak olyan régimódi, vmi kisvárosi sznob nagyasszony(kodó nő) jut eszembe róla.
15/18 anonim 

válasza:

válasza:Amiket felsoroltál, pont a sztereotipikusan öreges, gunyoros becézései. Vannak ennél fiatalosabb hangzásúak is pl. Zia, Zizi, Rézi, Teca, Tessza.
16/18 anonim 

válasza:

válasza:#15
Ha ez lenne a nevem, nem hagynám hogy ilyen útszéli beceneveken hívjanak, ezek nagyon közönséges hangzásúak. Akkor jobb, ha nem becéznek valakit.
17/18 anonim 

válasza:

válasza:Szerintem gyönyörű név. Én lehet, hogy adni is fogom majd, ha lesz gyerekem. Szerintem egyáltalán nem öregasszonyos, főleg nem a Terézia. A Teréz az már inkább, az nem is tetszik. A Terka, Tera becézések pedig szépek és fiatalosak.
18/18 anonim 

válasza:

válasza:Nekem nagyon undok név. Így hívták a meglehetősen vallásos és gonosz anyósomat.
Kapcsolódó kérdések:
Az Erzsébet, a Terézia, vagy a Lujza nevet tartjátok a legrondább névnek e három közül?
(Becézésekkel együtt.)
A Terézia nevet hogy lehet becézni, vagy rövidebben szólítani?
Lehetőleg mély hangrendű magánhangzó legyen benne.
Mária Terézia miben halt meg?
Es tenyleg igaz hogy egy lóval közösült? Az okozta a halálát? Mit tudnátok elmondani róla?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!