Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak én nem értem, Ázsiában...

Csak én nem értem, Ázsiában miért használnak egész nap maszkot bizonyos munkahelyeken emberek? Nem túlzás kicsit?

Figyelt kérdés

Dolgoztam vendéglátásban Magyarországon és gondolom mindenki sejti, hogy kb sehol nem viselnek maszkot, de sokszor kézmosás sem nagyon van meg, vagy ha valami leesik, megy "vissza".

Nyilván ez nem annyira jó, de ezt kb mindenki tuda és úgy megy étterembe, hogy még a Gundelben is kb ez van.

Viszont ami a másik véglet, az Japán, vagy Kína. Dolgozók 10-12 órát maszkban vannak, hajhálóban vendéglátóhelyeken, abban szenvednek. Magyarországon legalább megedződik az ember szervezete a baktériumok ellen :D

máj. 6. 16:04
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
Valószínűleg nem "szenvednek" benne.
máj. 6. 16:09
 2/4 anonim ***** válasza:
81%

Egyrészt nem szenvednek, mert megszokták.

Másrészt nem akarnak mindent elkapni, illetve nem akarnak másokat megfertözni.

Egyébként a figyelmedbe ajánlom, hogy ezelött 30 évvel még élelmiszerüzletekben egyetlen eladó sem használt gumikesztyüt, kezdetben ezen is meg voltak lepödve, ma meg már mindenhol elvárják.

máj. 6. 16:31
 3/4 XXXBalazs ***** válasza:
100%
Vannak olyan városok keleten, ahol a levegő nagyjából belélegezhetetlen.
máj. 6. 21:30
 4/4 anonim ***** válasza:
Szar a levego sok helyen meg tul sokan vannak, tomegbe minden jobban terjed
máj. 6. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Hogy csinálják egyes munkahelyeken, hogy bizonyos dolgozók jóval több szabadságot is kivesznek, mint lehetne?

Nincs gyereke, vagy már rég felnőtt, nincs betegsége, nincs különleges ok ami miatt a kb 25 napja helyett 30-35-t, akár többet is kivehetne. Vagyunk néhányan aki nem tudják, hogyan csinalják az ilyen egyének, akik többen is vannak. Nálatok nincs ilyen?

Nagyon zárkózott vagyok, illetve hallgatag a családomba, munkahelyen, de mondjuk vadidegen nőkkel társkeresőn meg bizonyos emberekkel nagyon...

Annyira furának tartanak amúgy sokan. Munkahelyen meg sem szólalok, és biztos az embereket ez zavarja

Bizonyos munkahelyeknek miért elvárás/előny a saját autó?

Több olyan álláshirdetést is látok hogy elvárás vagy előny a saját autó. NEM futár meg ilyesmi munkák amikor a munkavégzéshez kellene, és nem is olyan helyen vannak ezek a helyek ahova nem jár semmi tömegközlekedés. Ilyenkor mit akarnak az autótól? Miért fontos ez nekik hogy nekem van-e?

Miért van az, hogy egy idő után megutálom a munkahelyem vagy bizonyos embereket?

Eléggé érzékeny lelkű ember vagyok. Sokszor megbántottak a munkahelyemen, annak ellenére, hogy ügyesen dolgozom. Sokszor kaptam elutasító választ, ha valamiben mertem segítséget kérni. Volt hogy elkaptam az influenzát, majdnem összeestem és nem engedtek haza. Főnök azt...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!