Ismerkedésnel nektek magától jön azt hogy kivel kezdetek el beszélni meg hogy mit mondotok neki?
Én eddig mindig rosszul választottam meg kivel kezdek ismerkedni. Egyik sem volt rá nyitott. Mivel nem élek túl szociális életet így ritkán van alkalmam ismerkedni.
Másik hogy sosem tudom mit beszéljek mással, gondolkodom kell mit mondjak sokszor nem jut az eszembe semmi.
Nektek könnyű eldönteni ki nyitott az ismerkedésre? Meg aztán hogy mit beszéljetek vele?

válasza:Azért nem topmodelleket szólítok le, nem is diplomás főiskolás réteggel foglalkozok, nagyjából ezzel le is szűkítem a kört, és a sima melós rétegből nézelődök, aztán hátha sül valami. De az utóbbi években már az azonos végzettségűek között is van akikkel elszáll a ló igények tekintetében, valaki nő létére keres 270et, de jó lenne ha a férfi már alátenné csak úgy a házát, autóját.
Ezért van az hogy még több idő után sem lehet kijelenteni, hogy na, kapásom van. Többnyire mikor leinformálnak engem, úgy vannak vele hogy na ez korrekt, de mit vár az ember 25-26 éves gyerekektől, akik ennyi évesen is megijednek az ismerkedéstől.
Én először normális szoktam lenni jár mindegyiknek a tisztelet, de amint látom hogy csak hülyít, ő sem tudja hogy mit akar, abban a pillanatban bunkó leszek vele, ha nincs sok veszíteni valóm, és el sem küldene mert ahhoz se bátor, megkérdezem hogy milyen bugyit szeret hordani, ha megcsókolnám vissza csókolna-e, mikor szexelt utoljára.

válasza:

válasza:Nem.
kevés emberrel találom meg a közös hangot, sokakkal semmi nincs megakad pár perc után, mással meg órákat is lehet beszélgetni
Ezaz arány 100-ból 1 kb.

válasza:A kommunikáció és szociális készségek is ugyanolyanok, mint bármilyen más képesség: gyakorolni, fejleszteni kell, hogy jól menjen. Ideális esetben az ember óvodás korától kezdve táraságban, közösségben van, ami fejleszti a társas készségeket. A hétköznapi beszélgetések során kialakul, hogy milyen helyzetben hogyan kommunikálsz, milyen emberekkel hogyan érdemesebb beszélned, milyen szófordulatok, poénok, vagy akár kommunikációs technikák hogyan működnek, mikor hogyan érdemes őket használni és mikor vagy hogyan nem érdemes.
Aki keveset jár társaságba, akkor is meghúzza magát, hallgatag, nem nagyon beszélget, az sajnos esélyes, hogy hátrányosabb helyzetbe kerül a tárasági helyzetek terén. Amelyik izmokat nem dolgoztatja az ember, azok kevésbé fejlődnek...
A társasági készségek hiánya nagyon sok téren hátrányos lehet, ezért érdemes fejleszteni őket. Ha sok időt kihagytál, akkor sok pótolni valód van. Érdemes lehet akár könyveket, tréningeket is igénybe venni hozzá. Érdemes elolvasni Dale Carnegie: Hogyan szerezzünk barátokat című könyvét, de nagyon sok más kommunikáció elméleti és egyéb társas készségek fejlesztésében hasznos szakirodalom létezik. Színjátszó kör, vitakör, nyelvtanfolyam is nagyon sokat tudnak segíteni benne, hogy fejleszd a kommunikációs készségeidet.
Érdemes lehet pszichológushoz fordulni is, mert nekik nagyon sok féle módszerük van különféle élethelyzetek jobb kezelésére, tudtok mindenféle helyzetgyakorlatokat csinálni és akár a kognitív folyamataid átnézése is sokat használhat, mert ha felnőtt korodra ennyire nem alakult ki a társalgás készsége, annak akár pszichés okai is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Milyen időközt tartotok normálisnak? Mi az amikor egy pasinál már azt mondjátok , hogy komolytalan ?
Másfél hete találkoztunk először fesztiválon. Nagyon hamar egymásra hangolódtunk órákig beszélgettünk, átölelt, majd hajnalig ültünk összebújva a tóparton. Éreztem rajta, hogy megcsókolna, de mondtam neki, hogy nem szeretném elsietni. Azóta, ha találkozunk esti...
Mennyi idő alakul ki átlagban az, hogy a másik fél lesz a középpontban? Ismerkedek egy lánnyal, és észrevettem, első az anyja, a családja, a barátnői, a házimunka, majd ha ráér, akkor beszél velem. Ami van úgy, hogy napi 1-2 messenger mondatra korlátozódik. Én ezzel...
Sziasztok! Elég triviális kérdésnek tűnhet, de okkal kérdeztem. Nemrég töltöttem be a 23-at és sajnos eddig az életemben egyetlenegy barátom sem volt, aminek a legtöbb esetben megvoltak az okai. Iskolában visszahúzódó, csendes gyerek voltam ezáltal kiközösítés áldozata...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!