A németek meglepődnek, ha valaki olyan beszéli a nyelvük, akik nem élt soha ott?
Egy multinacionális cégnél dolgozom és most így németekkel együtt, a munka nyelv hivatalosan az angol. Mikor viszont kint voltam náluk, beszélgettünk németül is és meglepődtek, kérdezték, hogy honnan tudok és mondtam nekik, hogy hát Magyarországon az emberek elég nagy része tanulja az iskolában, sokan nem is szeretik 😅, de hogy engem kivételesen érdekelt és úgy voltam vele, hogy érdemes olvasni, filmeket nézni, szóval valamelyest megmaradt. Mert a legtöbb magyar valószínűleg úgy van vele, hogy tanulja az iskolában, de utána abszolút nem használja és elfelejti. Amúgy ahhoz is nyilván kell egyfajta bátorság, hogy valaki meg merjen szólalni egy idegen nyelven, kezdetben akár helytelenül is.
Vagy egyszer reptéren is előfordult, hogy ellenőrzésnél németül köszöntem és persze magyar személyit adtam. Akkor is visszakérdezetek, hogy honnan tudja a nyelvet. Mert azzal általában meg vannak szokva, hogy sok bevándorló van ott és bizonyára sokan közülük törik a nyelvet, de a külföldiekkel most már szerintem alapból úgy vannak, hogy inkább angolul. Vagy ha ők eljönnek ide Magyarországra, akkor is valószínűleg angolul beszélnének.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Vagy ezt teljesen természetesnek tartanátok?
Bizonyos témákkal kapcsolatban vannak állandó szorongásaim és hajlamos vagyok azt hinni, hogy mások nem küzdenek ilyen jellegű problémákkal. Azért hozom létre ezt a kérdést, hogy segítsük egymást. Ha kiírnád magadból a dolgot, akkor szívesen meghallgatunk, ha csupán...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!