Egy nárcisztikus kapcsolatban a másik fél válhat e nárcisztikussá?

válasza:

válasza:Nem válhat, de a kapcsolat alatt ő is részt vesz a nárcisztikus fantáziában, ő is kap benne egy idealizált mesehős-szerepet (amit a magáévá is tesz, mert aki erre nem vevő, az nem kell a nárcisztikusnak), legalábbis amíg véget nem ér a ciklus, és el nem kezdődik a leértékelés.
Így a kapcsolatnak legalább az idealizációs szakaszában úgy tűnhet, mintha ő is azzá vált volna – csakhogy nem a saját nárcisztikus fantáziájában él, hanem a nárcisztikuséban.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Milyen értelemben fejtett rád ki negatív hatást? Ki volt az a személy?
Rámküldi az ismerőseit,hiresztelget,közben más nővel van együtt. szakított velem, de többször volt ilyen majd békülés az én önhibáztatásomra ,bocsánatot kellett kérnem. Letiltani mindenhonnan és egy kis időre magam is ?
Olvastam itt ilyet és láttam is a környezetemben, hogy valaki csak 4 vagy 10 vagy sok év után szakítja meg a kapcsolatot egy nárcisztikussal. Az hogy lehet, hogy korábban nincs elegük belőle? Biztosan fokozatosan derül ki az igazi énje, de azért 4 év vagy 8 év nem kell ehhez, vagy igen?
El tudják viselni egymást?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!