Hogyan érjem el hogy ne vegyem magamra amit mások mondanak rólam?
Sajnos elég gyenge személyiség vagyok, és gyakran magamra veszem ha valami negatívumot mondanak rólam. Nyilván be is vonzom ezeket.
Például ha valaki csak úgy oda szól nekem, hogy "ez hülye", azt magamra veszem és attól kezdve el is hiszem magamról, meg hogy a többiek is ezt gondolják rólam.
Viszont megvan bennem az akarás hogy ezen változtassak, csak még nem tudom hogy érjem el. Úgymond az lenne a cél, hogy lesz*rjam amit mások gondolnak rólam.
Mit tudnátok tanácsolni?

válasza:Ez nem jellemhiba, inkább egy berögzült gondolkodási reflex.
Amikor ilyesmit hallasz, tedd fel magadnak ezt a 3 kérdést:
Ki mondta? Ismer engem egyáltalán, számít a véleménye?
Mi a bizonyíték rá, hogy ez igaz?
Ez tény, vagy csak egy indulatos vélemény?
A legtöbbször itt fog szétesni a „ez igaz rám” gondolat.
Mások véleményéhez nincs közöd.
Az, hogy valaki rád mond valamit:
nem definiál téged
nem írja át a személyiséged
nem „bevonzza” a valóságodat.
Ez inkább olyan, mintha valaki azt mondaná az utcán:
„piros az ég”
Attól még nem lesz az.
Amit valójában fejlesztened kell: belső stabilitás.
A „leszarom mások véleményét” cél helyett hatékonyabb:
„tudom, hogy ki vagyok, és nem dőlök be minden külső zajnak”.
Ez belső mérce: mi számít neked normálisnak, értékesnek.
Random emberek impulzív beszólásai csak külső zaj.
Minél erősebb az első, annál kevésbé hat a második.
Gyors , hatásos gyakorlati trükk:
Amikor kapsz egy negatív megjegyzést, mondd magadban:
„Ez egy információ arról, hogy ő most így érzi magát / így kommunikál, nem rólam szóló tény.”
😁 Ez az Ő PROBLÉMÁJA.
Ez kicsit távolságot csinál a gondolat és közted.
Az emberek néha:
feszültek
frusztráltak
bunkók
projektálnak (rád tolják a saját idegességüket).
Nem mindent érdemes „magadra venni”, mert sokszor nem is rólad szól.

válasza:

válasza:Külső kontrollos személyiség vagy, mint az emberek döntő többsége.
Ez azt jelenti, hogy nem önismeret útján alakítod ki a saját magadról alkotott képet, hanem az alapján, hogy mások mit mondanak rólad.
Ülj le egyszer csendben, egyedül és gondold át ezt az állítást:
"Senki nem ismer engem jobban, mint én saját magamat, ezért senki nem képes engem pontosabban és reálisabban véleményezni, mint én saját magamat."
További kérdések:
25 évesnek. Kaptam egy ingatlant. A fizumból meg 150 et teszek félre havonta ez mondható már átlag felettinek?
Nem azért mert megbízhatatlan lenne hanem mert nem talált ennyi idő alatt sem megfelelőt. Ez normális? Nőknek ez nagyon negatív dolog lenne ha megtudnák?
250 hitel torleszto, de azzal a sajat vagyonod gyarapitod. —> a vegen lesz egy jelen esetben 70 millió értékű ingatlanom. Ha meg calaki annyit albérletre dob ki nem lesz semmije és ugyanott tart mint aki 450 et.
Nem, nem kérem ugyanazt az üditőt, amit a boltba megtudok venni törekékért kiöntve pohárba 300 ft helyett 1200 ft -ért. Miután többször is mondom , hogy nem kérek üditőt csak azért is megkérdezi, hogy biztos nem kérek üditőt? Én enni jöttem, mert ilyet nem tudok otthon...
Csak 1500 helyett 300 a sör. Aztán csodálkoznak miért nem marad pénz hóvégére
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!