Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha beszélgetsz valakivel...

Ha beszélgetsz valakivel akkor könnyen jön a mondani való?

Figyelt kérdés

Mindig tudod mitől beszélj?

Sokszor van nekem az hogy nem tudom miről beszéljek másokkal. Nem tudok hosszasan beszélgetni. Ez valami betegség lenne? Ismerkedni sem nagyon tudok így senkivel, mert ugye minden alapja a kommunikáció, így nehezen tudnak megismerni. Meg mély kapcsolatot nem is tudom lehet e így kialakítani.

Normális esetben könnyen kéne jönnie a témának, mondani valónak?

júl. 8. 11:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Hasonlóan vagyok, hasonló tapasztalatokkal.

Próbálkozni kell, úgymond "erőltetni", hogy akarj beszélni.

Én úgy "gyakoroltam", hogy elképzelt szituációkat, elképzelt emberek között "megbeszéltem". Valamit segített, de az élőben próbálkozás ("edzés") jobb.

júl. 8. 11:47
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan helyen és olyan emberrel/emberekkel vagyok, akkor igen, jellemző, hogy megszólalni se tudok. Ezeket a társaságokat kerülni szoktam, mert érzem, hogy egyszerűen nem illek oda, ami rendben is van.

Egy másik társaságnál, ahol gondolkodnom se kell megszólalás előtt általában olyan, ahol befogadóak, nem megalázóak ha valamit félre mondok, közösek az érdeklődési köreink.

De vannak olyan időszakaim, amikor egyszerűen nincs kedvem beszélgetni, csak egyedül lenni. Ilyenkor nem megyek társaságba.

Vagy csak ha hallgatni akarom mások beszélgetését, szólok, hogy most nem vagyok beszédes kedvemben, de nagyon érdekel a téma. :))

júl. 8. 11:49
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Ha érdekel a másik ember, akkor könnyen jön, igen. Ha annyira nem érdekel, akkor nincs kedvem beszélni.
júl. 8. 12:00
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb embert, aki egyfolytában beszél nem érdekli egyáltalán a másik ember. Csak szeret saját magáról beszélni. Ennyi. Ez nem biztos, hogy erény.
júl. 8. 12:04
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen az adott embertől függ. Van, akivel a végtelenségig tudok beszélgetni és mindig van téma, van mondanivaló. Van, akivel meg nem tudok. Nyilván megvan az oka. Nem szeretem a felületes beszélgetéseket.
júl. 8. 12:09
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

"Ez valami betegség lenne?"

Dehogy betegség, ne hülyéskedj. Egy csomó ember küzd ezzel, valakinek könnyen megy, megtalálja a közös hangot a másikkal, van akinek nem. (Nekem is nagyon nehezen megy.)

Közös érdeklődési kör esetén egyszerűbb, na meg ha sokat vagy emberek közt, belerázódsz. Kérdéseket is ki lehet találni, amivel könnyebb beindítani a beszélgetést.

júl. 8. 12:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Van akivel nem is szeretnék beszélgetni, 1-2 ember meg le sem tud rázni.

De a legjobb, amikor érzed a flow-t úgy is, hogy csendben mentek egymás mellett. Nagyon jó ilyen emberre lelni, akivel ilyen összhang van, akár már felületes ismeretség után is.

júl. 8. 12:25
 8/12 anonim ***** válasza:
Kérdezni kell.
júl. 8. 12:49
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ha izgulok, akkor kérdezni sem tudok. Leblokkolok. Hiába érdekel a másik ember. Ha előre "gyártok" kérdéseket akkor meg nem jut eszembe éles helyzetben.
júl. 8. 12:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Én elég "szeszélyes" vagyok ilyen téren (is), hangulatngadozásaim vannak, és ez sztem erre is kihat. Plusz introvertált vagyok, aki nem szélsőségesen, de azért érezhetően az, és néha lefáraszt a beszélgetést, néha feltölt. Idegenekkel nehezen beszélek, ha nem az autopilot beszélgetésekről van szó (pl. pénztárban, ahol köszönés, kártyával fizetnék, viszlát jellegű). Ismerősökkel meg függ attól, milyen hangulatban vagyok, milyen viszonyban vagyok épp a másikkal, van-e vmi, ami éppen nagyon foglalkoztat, és az mennyire érdekelné a másikat, történt-e vmi érdekes vagy velem, vagy a nagyvilágban, mennyire van kedvem beszélgetni.
júl. 8. 14:24
1 2

További kérdések:

A csúcson vettem ingatlant! Esnek és esnek az árak és ez 10-20% esésig meg sem áll. Mit tegyek?

Év elején vettem, erre nem számítottam. Pesten vettem panelt 65 millióért de most olvasom hogy ezeknek esik az ára és 20% esés sem kizárható. Most komolyan bukok 10 milliót úgy tűnik?

Ez kb hány % al növeli egy ingatlan értékét?

-Ha nem panelban, hanem csendes kertvárosi övezetben található az ingatlan. -Tégla építésű társasházban, közös kerttel. -Az erkély nem panelekre ad kilátást hanem fákra és zöld területre. -A lépcsőház csak a tiétek, így tárolónak is tudjátok használni -Szomszéd...

Ilyen volt régen az élet?

Még nézni is rossz hol aludtak, laktak az emberek: A kisfiút sajnálom leginkább.

Ez mióta szokás a fiataloknál?

A tini lányom most ért haza és azt mondta hogy egy kártya trükköt akart neki mutatni két srác az utcán majd amikor az egyik srác mutatta a trükköt akkor azt mondták neki hogy bújjon ki a cipőéből mert ez is a trükk része majd a másik csávó lefotózta a lábát. Ez milyen szokás? Milyen elmebetegek?

Ki a képen a férfi?

Sziasztok! Ki a bal oldali férfi? ismerős nekem, mintha már láttam másik bejegyzésben de fogalmam sincs mi a neve..

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!