Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért kell az életben alap...

Miért kell az életben alap dolgokért kínlódni (sokszor úgy hogy elérhetetlen?)

Figyelt kérdés
Pl. gondolok itt arra hogy egy saját lakás.. Vagy hasonló dolgok. Konkrétan azért dolgozik egy ember 8-12 órát hogy túléljen. Ilyen kurv a okosak vagyunk mi emberek akkor miért nem tudjuk megoldani hogy mindenki kényelmesen éljen és lakása fűtése étele legyen?
júl. 13. 23:48
 71/124 anonim ***** válasza:
0%
#70 köszi, de nem sörözök. Helyette újítom fel a lakást a párommal amit év elején vettünk. Ha minden igaz ősszel már beköltözünk. Nem volt egyszerű, de inkább ott dolgoztam és gürcöltem, minthogy itt nyafogjak, hogy nyalja ki a s*eggemet az állam, mert ha már ide születtem, akkor tegyen meg értem mindent.
júl. 14. 12:20
 72/124 anonim ***** válasza:
0%

"ezt honnan szedted? :D"

Saját ismerősi körömből, ismerőseim szüleit/nagyszüleit látva.

Mi is "vidéken" laknánk, lakunk most is. Mi is takarékosan élünk, nem fizetünk lakbért, mi is hozunk áldozatot. Nem szórjuk a pénzt.

Kalákát nyomnánk mi is, de múltkor még azért is szét lettem szedve mert felvetettem hogy pl vízvezetékezést meg parkettázást meg ilyeneket megcsinálnánk magunknak egy építkezés során, ó hát ilyet nem lehet, ha nincs szaki által lepapírozva akkor nem szabad.

júl. 14. 12:21
 73/124 anonim ***** válasza:

Sehol nem vágják hozzád a lakást, de nem mindenhol kell érte megszakadni. Hogy ne kelljen megszakadni érte arra sok módszer van, pl:

gyorsabb építési engedélyezés;

egyszerűbb építési szabályok;

önkormányzati telkek értékesítése vagy kedvezményes bérbeadása;

infrastruktúra (utak, közművek) kiépítése új lakóterületeken;

bérlakásprogramok.

bizonyos adók és illetékek csökkentése;

iparosított, moduláris építési technológiák támogatása;

nagyobb verseny az építőanyag-piacon;

szabványosított épülettípusok.

új belterületek kijelölése;

állami és önkormányzati telkek piacra vitele;

használaton kívüli iparterületek (barnamezős területek) újrahasznosítása.

hosszú távú bérbeadás ösztönzése;

üres lakásokra magasabb adó;

felújítási támogatás bérbeadás vállalása mellett.

önkormányzati bérlakások,

nonprofit lakásszövetkezetek,

hosszú távon kiszámítható bérleti szerződések működnek.

támogatások átalakítása

júl. 14. 12:21
 74/124 anonim ***** válasza:

és még néhány:

Ha egy városból 60 perc helyett 25 perc alatt elérhető a belváros:

a környező települések felértékelődnek;

a belvárosi árnyomás csökken.

A gyorsvasutak és elővárosi közlekedés ezért közvetve a lakáspiacra is hat.

Néhány ország alkalmaz:

magasabb adót a rövid távú adásvételekre;

különadót több lakás birtoklására;

korlátozásokat a rövid távú szálláskiadásra bizonyos városrészekben.

júl. 14. 12:22
 75/124 anonim ***** válasza:

Én még hozzádobnám a távmunka lehetőségét is. Én tök szívesen költöznék valami világvégi kis zsákfaluba is, ha nem kéne kötelezően bejárnom a nagyvárosba hogy aztán ott nyomkodjam a laptopot, amit otthonról is megtehetnék. :D

júl. 14. 12:24
 76/124 anonim ***** válasza:
0%
Hat sajnos a legtöbb ember nem k va okos...
júl. 14. 12:25
 77/124 anonim ***** válasza:
0%

A legtöbb ember nem elvi beállítottságú. Itt páran értelmesen felvázoltak javítási lehetőségeket, de a többség tényleg végtelenül önközpontú.

Persze erre is lett kondicionálva.

Ez nyilván addig tart, amíg nem kerül olyan helyzetbe, amiről eddig tudomást se akart venni.

Veri a sgét a földhöz mert összekotort egy lakást, aztán a többi ember csinál amit akar.

Komolyan elborzaszt, h ilyenekkel vagyunk összezárva. Sokkal jobb lenne feloszlatni a társadalmat.

júl. 14. 12:29
 78/124 anonim ***** válasza:
0%
Ez a baj a magyarral, mindig kell valami külső segítség, hogy boldoguljon. Persze hogy rohadt nehéz a lakásvásárlás, mindig is az volt a rendszerváltás óta. De nem lehetetlen feladat. Ti mit tesztek az államért, hogy az állam adjon nektek egy lakást? Ide születtél és adózol? Szerinted milyen káosz lenne a lakáspiacon, ha mindenki extra kedvezményesen vehetne lakást? Csak ismétlődne a történelem: a Kádár korszakban viszonylag olcsó volt az építkezés, sokan meg is tették, aztán a rozoga kádár kockát is, ami igazából bontásra vár 50 millióért lehet megvenni. Magyarán egy telket veszel 50 millióért. Rossz rendszer volt, ne kövessük el ugyanazt a hibát.
júl. 14. 12:29
 79/124 anonim ***** válasza:
0%

#77 igen jobb lenne. Aki panaszkodni jár egy anonim oldalra, hogy nincs semmije és lenézik azt, aki tesz valamit, hogy legyen lakása, és az, aki nem foglalkozik ilyen emberekkel és tesz a jövőért, hogy legyen lakása.

Tudom, hogy vannak emberek, akik nem tehetik meg, hogy saját lakásuk legyen különböző okok miatt, de ha az átlagról beszélünk, akkor csak azoknak nincs lakás, akik nem akarnak hitelt felvenni, esetleg nem akarják feladni a kényelmes életüket és fontosabb minden évben 2-3 nyaralás és legújabb iPhone.

júl. 14. 12:32
 80/124 anonim ***** válasza:
0%
77-es igen, sokmindenen kell javítani, főleg itt Magyarországon, vannak jogos is elvárások is, szerintem ezt senki sem vonja kétségbe. De a saját tulajdonodért te felelsz és neked kell előteremteni rá az erőforrást, nem lehet mindent az államra fogni. Bevallhatnád saját magadnak is, hogy neked is kell tenni azért, hogy legyen saját tulajdonú ingatlanod. Sosem lesz már olyan, hogy két taknyos zsebkendőért veszel egy kétszintes családi házat a Parlament mellett dunai látképpel.
júl. 14. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Most már a trash lett az alap?

Kicsit körbenéztem a youtubeon különböző témákban. Rengeteg lett az ilyen "poénos" elemző videó. Röviden annyi a lényege hogy 1-1 ember - aki valószínűleg még életében nem hozott létre semmi értéket -, fog egy filmet, játékot, akármilyen alkotást, és nagy erőkkel...

Végzős szociálpedagógus hallgatóként ennyire alap a saját autó,jogosítvány?

Rossz anyagi helyzetben élünk a legtöbb hely ahova mehetnék jogosítványhoz,személyautóhoz kötött.

Miért nem alap, hogy a piszoárt is le kell öblíteni?

Ha nem öblít automatikusan, akkor meg kell nyomni a gombot felette, különben nagyon vizelet szag lesz.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!