Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » 30 évesen le vagyok maradva...

30 évesen le vagyok maradva vagy ez teljesen átlagos élet?

Figyelt kérdés

-2 egyetemi végzettségem van

-egy nyelvet beszélek C1 szinten

-5 év munkatapasztalatom van egy pozícióban. Itt ott 16 éves korom óta dolgozom

Havi 400 at keresek nem a legjobb de nem is a legrosszabb

-kevesebb mint 7 millió Ft félretett pénz. Albérletben élek. 23 évesen költöztem el otthonról azóta magam bérelek egy lakást

-5 éves kapcsolatom volt. Párommal nem költöztünk össze de eljegyzett de sajnos szetmentunk

-kocsim jogsim nincs

-keves közeli barátom van ezek 10+ éves barátságok

-rengeteget utazok, sok hobbit űzök. Életcélom az utazás. Eddig 30 országban jártam.

- pár embert tanítok olaszul online

-3 megjelent fordításom van olasz nyelvre

-a legfőbb bizalmasom egy aranyos cica

-gyereket nem szeretnék, házasodni egyszer igen

szept. 1. 22:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy lemaaradva
szept. 1. 22:12
 2/20 anonim ***** válasza:
47%

Két diplomával hogyhogy "csak" 400at keresel?

Amúgy az utazás jó dolog.

szept. 1. 22:19
 3/20 anonim ***** válasza:
89%
Sok ember él hasonló életet. Ez teljesen átlagos. Azzal viszont továbbra is hülyeség foglalkozni, hogy valaki "le van-e maradva". A saját életed neked kell, hogy megfeleljen. Nem másoknak.
szept. 1. 22:28
 4/20 anonim ***** válasza:
88%

Egyrészt: nem vagy lemaradva.

Másrészt: én azt mondom, hogy mindenki élje a saját életét, felesleges másokhoz hasonlítgatni magadat. Ha te elégedett és boldog vagy, akkor minden rendben, ha nem – függetlenül attól, hogy mások hogy állnak olyan téren –, akkor meg próbálj tenni érte!

szept. 1. 23:18
 5/20 anonim ***** válasza:
32%

7 millió forint már egész jónak számít!

Arra már tudsz felvenni hitelt lakásra.

Viszont, értem én, hogy szeretsz utazgatni a világban, de így soha nem lesz annyi pénzed amennyit szeretnél.

Évente azért 1 milliót simán elköltesz a külföldi utazgatásokra és az simán mehetne a félretett pénzedhez.

Utazz! Ám, azt el kell döntened, hogy szórod a pénzt világjárásra vagy spórolsz!

Évente maximum két külföldi utat vállalj be vagy akkor törődj bele, hogy nagyon lassan fog növekedni ez az összeg.

szept. 1. 23:27
 6/20 anonim ***** válasza:
67%

Hát annyi, hogy tik-tak, ha akarsz az életedben gyereket szülni, akkor az nem nagyon várhat már sajnos.

Illetve ha szeretnél Budapesten kívül élni, akkor a jogsi is fog kelleni, mert máshol a tömegközlekedés az csak egy vicc.

A többi az okés, értelmiségi szint, bőven átlag felett. Nem ezeken múlik, hogy találsz-e barátokat, párt, vagy jobban fizető állást.

Kicsit ambiciózusabban nyomnád, akkor az olasz C1-re építve lehetne előrébb lépni azért.

A megtakarításodat pedig fektesd be valamibe, ami infláció felett fial, ne csak csücsüljön a bankszámládon.

Lényegi dolgot amúgy nem lehet mondani... a korosztályod nagyrásze ezzel küzd. Úgy érzik, nem indult el az életük, nem jutnak egyről a kettőre, és ez tényleg szörnyű.

szept. 2. 07:11
 7/20 anonim ***** válasza:
36%

Miért teszel fel buta kérdéseket?

Ha ezt komolyan kérdezted, akkor az élet egyes területein komoly elmaradásaid vannak.

szept. 2. 07:13
 8/20 anonim ***** válasza:
29%
Bocs, de ez nagyon buta kérdés! Az élet nem egy bevásárlólista, hogy kipipálom, hogy "na ez is megvan".
szept. 2. 07:45
 9/20 anonim ***** válasza:
48%
Nem átlagos, ez inkább átlagon fellüli. Neked ez átlag? 😑 Kutya is jó dolgában veszik meg...
szept. 2. 07:47
 10/20 anonim ***** válasza:
67%

Hát én két dolgot jegyeznék meg:

Az egyik, hogy az egyedülléted, magányod biztos hogy negatívan befolyásolja azt, hogy te hogyan látod magadat, mint amilyennek kívülről tűnik. Egyszóval nem vagy lemaradva, még ha te úgy is éled ezt meg magad körül.

A másik a fizetés. Egyedül élsz + albérletet fizetsz, így ez nekem nagyon nagyon karcsúnak tűnik. Igazából csodálom, hogy utazgatni tudsz és szoktál ennyit. Az mondjuk jó, ha van félre tett pénzed, de én ezt a fizetést inkább látom rosszabbnak, mint jónak.

szept. 2. 08:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért van, hogy csak kevés ember viszi igazán sokra az életben, a többségből pedig teljesen átlagos alkalmazotak lesznek, akik függnek az aktuális...

Akik sokra viszik az életben: - Állami vezetők (pl. a kormány tagjai) - mamutvállalatok vezérigazgatói - Gazdag hollywood-i sztárok, énekesek - Milliárdos sportolók Az emberek kb. 1%-a tartozik ide.

A nők miért nevetnek nem vicces teljesen átlagos dolgokon?

Beszélnek semmi vicces nem volt benne és folyamatosan nevetnek közbe. Én is szeretek nevetni de a semmin mit tudnak mindig nevetni? És a legtöbb nő ilyen

Mai világban egy átlagos huszonéves fiatalnak teljesen természetes, általános dolog, hogy pl. hétvégére kiruccan egyet mondjuk Csehországba?

Mert én még szomszédos országokba se jutok el soha, messzebbre meg főleg nem. Kicsit elcseszett életem van. Viszont az ismerőseimtől meg állandóan azt látom hogy most ez ment el Csehországba aztán meg az, mászkálnak mindenhova állandóan. Ez ennyire általános dolog manapság?

Hol kellene tartania egy teljesen átlagos 22 éves embernek?

Gondolok itt a tanulásra, munkára, párkapcsolatra, pénzügyekre, stb.

Melyiket választanád?

Audi a7-es verda, és egy másfél szobás átlagos panel, vagy egy teljesen felújított szuper 200nm-es családi ház egy suzuky swiftel vagy opel astra-val?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!