Mit csináljak morbid rokonnal?
Egyik legjobb barátnőm meghalt másfél éve autóbalesetben, együtt nőttünk fel, az utolsó két évben nem nagyon tartottuk ugyan a kapcsolatot, de nagyon szerettem, fájt elveszíteni.
Az édesanyja az egy dolog, hogy mai napig őrzi a facebook profilját, de amellett, hogy a nevében ír ki olykor-olykor, de, ami a legkiakasztóbb, a különböző évfordulókon, születésnapján, névnapján felraknak fotót a feldíszített sírjáról.
Engem személy szerint nagyon felzaklat, nagyon nehezen lépek túl az egészen, számukra még nehezebb (bátyja, apukája, anyukája), ez egyértelmű, és bár maga az eset nem, az ő reakciójuk természetes, de ezt nem tartom annak.
A családdal továbbra is jó a kapcsolata a családunknak, ezért nem lenne szép dolog törölni/tiltani facebookról.
Be tudom állítani valahogy, hogy ne lássam a megosztásait?
Valamint mit gondoltok erről? Szerintetek nem durva egy sírt fotózgatni, feltölteni róla a képeket közösségi oldalakra? Szerintem az, az elhunyttal szemben sem tartom szép gesztusnak (finoman kifejezve magamat)...
azt egyszerűen meg lehet oldani, hogy ne lásd a frissítéseit, az oldalán van egy opció, hogy bejegyzések elrejtése, vagy valami hasonló.
az meg, hogy anyuka eszt csinálja.. neki gondolom így egyszerűbb megbirkózni az esettel. ő így gyászol. az, hogy a sírjáról rak ki képeket, szerintem nem gáz, bár valóban célszerűbb lenne, ha a saját profiljáról tenné. nekem is van ismerősöm, aki 18 évesen elhunyt 3 éve, az anyukája a mai napig rak ki gyertyákat, idézeteket, számokat, fényképeket az idővonalára, ő így kezeli a helyzetet, segít neki a megemlékezésben.
Köszi a válaszokat. :)
Igen, az nem is zavar annyira, ha szomorkodik, meg idézeteket küld, de a sírról a fotók. Nem tartok semmi más jelenséget furcsának, csak szomorúnak, pl. a felállított kis emlékoltárt a lakásban, amit lefotóz, meg az online gyertyagyújtást, meg a feltöltött régi videókat, emlékeket folyamatosan, de egy sírt fotózgatni szerintem ízléstelen dolog mindentől függetlenül, ha nem is teszi ki valaki facebookra.
Hát nemtudom, szerintem a sír fotózgatásával egyáltalán semmi gond, amíg nem goth-rocker hülyegyerekek üldögélnek rajta.
De lehet én vagyok túl morbid....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!