Hogy állítsam vissza a normális kerékvágásba az alvási szokásaim? Délután alszok, éjjel ébren vagyok.
Jövőhéten érettségi(erdélyi vagyok) és az a problémám,hogy az utóbbi időben felfordultak a szokásaim.
Mivel nem kellett korán mennem szóbelire,ezért este fent voltam kb 1ig.
Aztán emiatt délutánra lettem fáradt, aludtam,és csak aztán tanultam, újra későn feküdtem.
Most kb már 3 napja az megy,hogy felkelek 11kor, megyek szóbelire ha van, délután mikor tanulnék,érzem,hogy fáradt vagyok, alszok 2 órát,majd 8körül felkelek,kajálok,és ezután fogok neki tanulni.Az az érdekes,hogy fog is az agyam,jobban mint máskor délelőtt.
Aztán kb hajnali 2 körül birok elaludni.
És folyton így.
Hogy állítsam vissza? Ma próbáltam,hogy ne aludjak délutánra, csak este 10körül feküdjek le,de nem bírtam mert álmos voltam, gyakorlatilag megszoktam a délutáni alvást.
Kérlek valami tanácsot adjatok hogy csináljam,mert nem fogok tudni reggel 8ra elkészülni ilyen tempóban:(
Fokozatosan. Mindig próbálj egy kicsivel (mondjuk fél órával) korábban aludni menni. Nagyobb az esély a sikerre, mintha hirtelen akarnád radikálisan átalakítani az alvási szokásaidat.
Napközben soha ne tartsál hosszú pihenőket, mert az nagyon el tudja rontani a bioritmusodat. Ha olyan fáradt vagy, hogy nagyon muszáj, max. fél órát aludj nappal, hogy egy kicsit feltöltődj, és ne süllyedj mély álomba.
Összeírtam magamtól egy kis napi rutint neked! :D
Ha vizsganap van és nem kell korán menned:
07.30: kelés
08.00: reggeli
09.00- kb. 12.00: vizsga stb.
13.00: ebéd
14.00: pihi
16.00- séta, vagy más mozgásforma a szabadban pl. bringázás, barátokkal tali
20.00: vacsora
21.00- 23.00: szabad program
23.00: lefekvés
Ha vizsgamentes nap van:
09:00: kelés
09.30: reggeli
11.00 - 13.00 : tanulás
13.00-14.00: ebéd
14.00-16.00 pihenés
16.00-18.00 tanulás
18.00-20.00: szabadtéri sportolás
20.00: vacsora
21.00-23.00: tanulás
23.00: lefekvés
Nappal ne aludj, hanem az alvás helyett menj el edzeni és este fogsz tudni aludni !!!
Logika !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!