Hogy néz ki egy keleti ember? Képet linkelnétek-e?
Egyébként meg:Részben saját ismeretből,részben most utánaolvasva írom.
körülbelül 170-175 az átlag magasságuk,ezzel valamivel az európai átlag felett vannak.Fériaknál a 175-180 közti testmagasság a szokásos.
A férfiak vonalai élesek,markáns féria vonsúak.Ez a koponya formából adódik,ami sokkal szögletesebb,hegyesebb éleket visel,mint mondjuk a többi kaukázusi csoport.
Nőkre és és fiakra is egyaránt jellemző a a megnyúlt arc forma,és az állkapocs jól kivehető vonala.
Az áll általában hegyes,háromszög alakú.
A szemek mélyen ülőek.
A testalkat általában laposnak mondható.
A nőkre jellemző a nőies csípő.a homokóra alak.
A bőrszín világos,alacsony pigmentációval bír.Szemszín leggyakrabban szürke,és kék,sokkal ritkább a barna mint hazánkban.A magyarhoz képest valamivel több a zöld.
Egyébként hajszín:Gyakran ábrázolják a kelet európai szlávokat szőke hajjal.Valóban vannak szőkék náluk,de a barna,világos barna a legelterjedtebb.
Illetve mivel hogy oda vagyok a vörösökért (ki nem?) ezért nekem még ez a térkép is érdekes volt.
Azon meglepődtem hogy ott az urál környékén is van egy jó nagy vörös olt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!