Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Emberek » Egyéb kérdések

A kérdés

Miért történnek velem a lenti események, és mi okból nem vesznek komolyan? Mit gondoltok minderről?

Bevezetésként (csak néhány információt említek meg az állapotomról, távolról sem teszek teljes körű leírást): Zárkózott ember vagyok, mindig is pszichés problémákkal küzdöttem (rengeteg orvosnál jártam, és jó pár pszichoterápián vettem részt, eredménytelenül), viszont "idegenek"/távolabbi ismerősök véleménye alapján nem mutatkoznak meg rajtam az ilyesféle problémák jelei, szerintük legfeljebb "csak furcsa vagyok", ami az utcán/nyilvános helyszíneken való magatartásomat illeti. Nagy erőfeszítésembe kerül, hogy egy egészséges személy látszatát keltsem, bár időnként (ritkán), néptelenebb közterületeken, elfog a rángatózás, grimaszolás, illetve a szorongásos hümmögés. Gyakran gyorsan, szinte erőszakosan sétálok, mert nem is bírok olyankor másként. Nagyon érzékeny lelkületű vagyok, például minden (adott) környéken tartózkodó személy arckifejezése, tekintete, reakciója megrázó hatással van rám, mélyen érint, és sajnálatos módon, legtöbb esetben negatívan. Aggódni és görcsölni kezdek, mert "x és y" személy biztosan "ezt és azt" gondolhatta rólam, és hasonló alkalmakkor, mintha ezen elképzelt/valós vélemények függvényében léteznék. Néha a szóban forgó szorongás átvált a gyűlölet intenzív érzésévé, és (egyébként is) szinte mindent felnagyítva élek át (pl. a szép filmeken, zenéken, képeken szinte kétrét görnyedve sírok, és magasztos, felemelő, dicsőséges érzések kerítenek hatalmukba). Hajlamos vagyok a megszállottságra, és üldözési mániám is van, viszont nem részletezném eme témakört. Máskor pedig ellenkezőleg, elgyengülök, és kissé szédelgek. Eltölt az erőteljes bizonytalanság, döntésképtelenség, elveszettnek érzem magam az utcán, ahogyan az életben is. Állandó feszültségben élek, amely kihat károsan a fizikai egészségemre is. Nincsenek barátaim, és nem tudom, milyen érzés boldognak, felszabadultnak lenni. Anno általános iskolában (például) ütöttek-vertek, gúnyoltak, piszkáltak és lelki terrort alkalmaztak ellenem az osztálytársaim, éveken keresztül, csak mert önbizalomhiányos, csendes, félénk, visszahúzódó (és hosszú hajú) voltam/vagyok.


Lassan két éve, hogy csatlakoztam egy társasághoz (kivételes alkalom), akikkel legtöbbször interneten beszélgetünk, bár én ritkán jutok szóhoz, és nem adnak a meglátásaimra, legyenek bármilyen átfogóak (vagy éppen lényegtelenek) is. Egymás (jellemzően rövidebb és üresebb) mondandóira viszont szinte ugranak, érdeklődnek, esetleg szmájlikkal röhögnek. Amikor pedig egy alkalommal kipróbáltam, hogy valamiféle témáról a tőlem megszokottól viccesebben, lehetőleg lazábban írtam, észre sem vettek, reakcióval sem méltattak. Eljött az idő, hogy megbeszéltek egy összejövetelt, amire el is mentem, de csak azután hívtak el, hogy megkérdeztem őket a "mulatság" részleteiről. Nagyon zavarban voltam, szorongtam, idegennek éreztem az egész élethelyzetet, és emiatt nehézkesebben indult el a beszélgetés részemről, sokszor csak rövid szavakkal válaszoltam, bólogattam, stb. Ők viszont nagy lelkesedést és kíváncsiságot tanúsítottak egymás iránt,- a régebbi ismeretség jelein kívül, hiába újabb tagok néhányan -, felém pedig ugyebár kevésbé, de sikerült azért összehoznom egy-egy tűrhetőbbnek nevezhető társalgást, ami sajnos, nem igazán változtatott a felém mutatott közönyükön. (Mindettől függetlenül, kedvesek voltak hozzám páran ama négy-öt óra erejéig, amíg a gyűlés tartott, azon belül összevetve talán fél-egy óráig, ameddig törődtek velem.) Másnap, eltérő körülmények között, ismét találkoztam velük, és természetesen a háttérbe szorítva (önmagában megközelítve: nem bánom, elvégre nem vagyok az a társaság központja-típus) folytattam a tevékenységet, amire a "kör" hivatott, amiért alakult. Velem csak röviden foglalkoztak, említésre sem méltóan. Például: a vége felé történt, hogy két tag beszélgetett, és ideig-óráig szünetet tartottak az egymással való társalgás közben. Ekkor úgy döntöttem, intézek egy hosszú és értelmes mondatot egyikük felé, kérdéssel is megtoldva. Ő erre rám nézett, félhangon kinyögött valami lényegtelen, rövid választ, megvonta a vállát, és folytatta tovább a haverjával való kommunikációt, amit nem mellékesen, percek óta szüneteltetett, és ráadásul összetett, komoly-jelleggel adott elő.

Helyénvalónak találtam - bizonyos időszak elteltével -, azon személyek ismerősnek jelölését, akik összesen akár három-öt (...ötven) perc figyelmet is áldoztak rám, még az esetben is, hogy Ők nem méltóztattak felkeresni Facebook-on, egymással bezzeg régóta tartják a kapcsolat eme felszínes, elektronikus formáját. Lelkem mélyén sokáig parázslott az érzés, miszerint saját magamat alázom meg a bejelölésük által, emiatt napokig húztam-halasztottam a dolgot. Visszaigazoltak, egy kivételével. És ez a kivétel - furcsamód - éppen az a kedves hölgy, aki a legmegértőbben viszonyult lényemhez, akivel a leghosszabban sikerült eltársalognom... és aki napokkal később ellenérzését fejezte ki irántam, amikor a csoportban megkérdeztem valakitől valamit, és az illető - szokásához híven -, válasz helyett egy másoknak szóló érdekességet vetett fel. Kedvesen, másként megfogalmazva, de hivatalos stílusban, újra feltettem a kérdést, amire elsőre úgyszint' nem reagált, percekig, hanem majd csak azután válaszolt, miután ismételten közzétett egy nem hozzám intézett mondatot. Meg kell hagynom: ha szóban nem is, de tettekben kedves volt hozzám az imént említett tag, egy korábbi cselekedete folytán.

Elnézést kérdésem terjedelmessége miatt. Előre is köszönöm a hasznos válaszokat! 2018. szept. 14. 15:32  Privát üzenet  

A válaszok
Nem vesznek komolyan? Na ne nevettess!

A válaszíró 67%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont 2018. szept. 14. 15:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
szántóvető nevű felhasználó válasza:

csoportos terápián nem voltál gondolom,pedig az lenne a megoldás.a face-t pedig nem kell koolyan venni.ha van hobbid akkor csatlakozz csoportokhoz,akkor legalább lesz közös téma az elején.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont 2018. szept. 14. 15:40 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

15:35

Miért, számodra nem úgy tűnik a fentiek alapján?# 3/6Időpont 2018. szept. 14. 15:44 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

Hozzátenném: szóltam a betegségeimről, ismertettem velük gondjaimat.


(25 éves fiú vagyok.)# 4/6Időpont 2018. szept. 14. 16:05 Privát üzenet

Te vagy az a bő-írású fiúcska, aki heti rendszerességgel kiírt egy kérdést, hogy milyen tünetei vannak, ha megkell(ene), szólítani egy hölgyet?

Olyan vicces volt, az egyikben írod. "Nagyon rettegek, nem vagyok büszke rá"

Valami ilyesmit. Istenem, de nagy az Isten állatkertje.


Mikor nősz fel?A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 47%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6Időpont 2018. szept. 14. 18:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nem én tettem fel azokat a kérdéseket, mert nem foglalkoztat a témakör. Kivételes alkalom, hogy erről írok.

Összetéveszteni könnyű.# 6/6Időpont 2018. szept. 15. 13:37 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Van egy hely, félreeső, nádas, tavas, ahol rendszeresen rossz dolgok történnek velem, ahonnan rendszeresen rossz események indultak. Mással is volt ilyen?
Rendszeres, furcsa események történnek a lakásban, évek óta. Az egész család megőrült, vagy tényleg vannak szellemek?
Ha végtelen számú univerzum van, amelyben másképp történnek/történtek az események, akkor hogy számolható ki, hogy hányban létezik az alteregom?
Mit tegyek, ha a szobámban történnek paranormális események?
A Légy jó mindhalálig c. regényben lévő helyszínek milyen szerepet töltenek be Misi életében, milyen fontos események történnek ott?
Valaki le tudná írni, hogy milyen fontosabb események történnek a SZJG 8/2-ben?

Kérdések az Emberek rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!