Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » A mai tizen-huszon éves...

A mai tizen-huszon éves fiatalok miért undorodnak az olyan ételektől mint pl körömpörkölt, szalonna, véreshurka és társai, miért lett ez ekkora divat?

Figyelt kérdés

2019. márc. 26. 21:47
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
0%

Nyugi régen is divat volt finnyáskodni rá, ha nő voltál. Anno engem nők, lányok szóltak meg ezekért (kb. 15-20 éve): disznósajt, csirkebőr, tepertő, kocsonya.


N

2019. márc. 26. 23:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/27 anonim ***** válasza:

Én főképp abban a rétegben vettem ezt észre, akiknek a családjától távol állt a disznóvágás, rokonság se foglalkozott vele. Bizonyos kereset felett, meg egyszerűbbnek találják a becsomagolt kaják vásárlását. Az is hozzátevődik, hogy most divatos lett a "tudatos étkezés" és a veganizmus...meg elég sokaknak már gyerekként beívódott az, hogy "fúj belsőség", meg "fúj az a lába".

Még azt is hozzá kell tennem, hogy ezeket az ételeket nagyon el lehet cseszni. Nem sokan tudják finoman, ízletesen készíteni. A körömpörköltől nagyon sokan megundorodtak, mert nem finomat ettek belőle, vagy van aki kajáldából rendelt pacalt, aztán belebetegedett...


Személy szerint, én mindent megeszek ami fel van sorolva, de finnyás vagyok rájuk! Tudom, milyennek kell lennie, és ha eltérő az ízük, vagy van egy kis bukéjuk, nem fogom megenni. Mi régebben vágtunk disznót, és kb nem volt olyan része, amit ne használtunk vna fel. Mivel mi csináltuk belőle a készterméket, ezért tudom, hogy megbízhatok a minőségében.


Párom naivan nekiállt körömpörköltet enni a családjánál mivel nálunk rájött, hogy finom étel, kint bográcsoztak, de másnapra nagyon beteg lett tőle, és amikor ette, akkor is furcsálta. Megundorodott tőle, azóta nem hajlandó enni azt. Megkóstoltam másnap, és nem volt még kész a kaja, a láb meg se puhult... Nyers zsír volt az egész. Utána tovább főzettem.


Amúgy meg sokan mondják, hogy jzogy lehet megenni ezt meg azt, aztán elmennek a boltba és megveszik drágán a különbféle felvágottakat, disznósajt szeleteket stb... Mint ha azokba nem raknának bele ilyen dolgokat :D


22/N

2019. márc. 27. 04:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/27 anonim ***** válasza:

Nekem nincs is olyan ismerősöm, aki ne szeretne legalább 2-t ezek közül...Osztálykirándulásokon is mindig kellett pl. szalonnát sütni anno :D

Amúgy én imádom a hurkát (bár inkább a májasat), szalonnák közül is van, amit szeretek, de a körömpöröltnek már a szagától öklendezhetnékem van. 20L

2019. márc. 27. 06:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/27 anonim ***** válasza:

Én személy szerint azért, mert 4 éves korom óta vegetáriánus vagyok.

Ez nem kor, inkább ízlés és meggyőződés kérdése.

Főleg egy olyan ételnél, amiről fogalmad sincs, hogy az állat melyik testrészeit darálták bele... 🤮

2019. márc. 27. 06:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/27 anonim ***** válasza:

Nem tudott hol lett ez divat, de én szeretem mindegyiket :D


By: Egy tizenéves

2019. márc. 27. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/27 A kérdező kommentje:
Egy Csongrád megyei faluban Forráskúton èlek, itt tapasztaltam ezt, ès Szegeden mikor közèpiskolába jártam az osztájtársaim körèben.
2019. márc. 27. 08:18
 17/27 anonim ***** válasza:
Mert a legtöbben az ilyen gyökér "sztrídfúd" meg girosz meg a tököm tudja micsoda TV-ből pofájukba nyomott hipszter-kajákon élnek, és halvány gőzük sincs, milyen egy igazi jó magyaros étek.
2019. márc. 27. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/27 anonim ***** válasza:
Csak a véreshurkát nem szeretem.De a többit se eszemm meg,ha nem olan amit szeretek.Igaz én falusi lány vagyok,és idősebb.
2019. márc. 27. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ennek semmi köze nincs az életkorhoz.

Egyrészt ízlés dolga, másrészt lakhely: én faluról származom soha nem volt szokatlan számomra egyik kaja sem, míg sok városi ismerősöm idegenkedve nézett rájuk.

2019. márc. 27. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/27 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem még csak nem is lakhely, hanem ízlés és egészségtudatosság kérdése. Én vidéki vagyok és nem szeretem a hagyományos, zsíros kajákat, pedig otthon minimum heti rendszerességgel van valami pörkölt, télen kocsonya, szalonna, hurka-kolbász és egyebek. Egyszerűen csak nem szeretem a zsíros ételeket és nem is gondolom, hogy bárki egészségére válna, ha ilyen zsíros kajákat eszik rendszeresen. Nem értem, hogy miért csinál itt úgy mindenki, mintha a körömpörkölt és a hurka ellentéte a mekis kaja, az energiaital, a vegán ételek vagy a streetfood lenne, a magyar konyhában is rengeteg olyan étel van, ami nem tocsog a zsírban és nem lesz tőle az embernek 40 évesen magas vérnyomása, mégis rendes főtt kaját eszik és jóllakik vele, pl főzelékek, levesek, raguk, rakott ételek, sült húsok, tésztás ételek, fasírt, lecsó, stb.
2019. márc. 27. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!