Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti találkoztatok már igazán...

Ti találkoztatok már igazán rosszindulatú, velejéig gonosz emberrel, akiben semmi jóérzés, empátia, jóindulat még csírájában sem volt meg?

Figyelt kérdés
Aki tudatosan volt gonosz és áskálódott a másik ember ellen, semmi lelkiismeretfordulása nem volt, és életcéljának tekinti, hogy minél több ember életét keserítse meg. És érdekelne az is, hogy konkrétan mit/miket tett veletek/másokkal.

2020. máj. 8. 17:19
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
59%
Gyakorin percenként.
2020. máj. 8. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/24 A kérdező kommentje:
Való életben gondoltam. Olyanra gondolok, akiből egyszerűen sugárzik a gonoszság és semmi jó nincs benne. Mint egy robot, akit rombolásra és pusztításra "programoztak" be, mert egyszerűen nem is tudna mást tenni.
2020. máj. 8. 17:27
 3/24 anonim ***** válasza:
21%

Ilyen nem létezik. Mindennek oka van. Még a klinikai pszichopata is okkal tesz dolgokat. Gyerekkorában kíváncsiságból belez ki állatokat, felnőtt korában kíváncsiságból kísérletezik emberekkel érzelmileg és fizikailag is, ha mondjuk egy diktatúrában Mengele szerepét töltheti be.


Én azt mondom, hogy egy pszichopatát sokkal könnyebb kezelni, ha megérted a működését, mert ő leáll, amit megkapja amit akar és győztesen jön ki a játékból.


Egy érzelemvezérelt ember sokkal bonyolultabb, ő lehet, hogy hozzád vágja a pénzt vagy rád gyújtja a lakást, vagy saját maga megy neki kocsival a falnak, öngyilkossági kísérletek, stb. Ott nem tudod kiszámolni mi lesz a reakció, bűvöskocka az egész.


A probléma egyébként a jelenlegi kutatások alapján is, és az én személyes tapasztalataim alapján is a büntető-jutalmazó rendszer zavara az agyban. Aki nem kapott szeretetet és mindig csalódott, sokat bántották, az az egész élete, az egész múltja fájdalmát azon akarja leverni, aki éppen rosszat tett vele.


És a bosszúval mindig az a baj, hogy legtöbbször ártatlanokon csattan, akik eszközként szerepelnek két ember harcában.


De én még öncélúan gonosz embert nem nagyon láttam. Sekélyes célokkal rendelkezőt meg - főleg az alacsonyabban iskolázott rétegben - önsorsrontót, önpusztítót igen, de ok nélküliséget nem.

2020. máj. 8. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/24 A kérdező kommentje:
És a gonosz ember, ha tesz valami rosszat, sosincs bűntudata? Tehát felméri tettei súlyát? Elég csak pl a mostani Szilágyi-félre gyilkosságot megnézni, ahol a fiú megölte az apját? Az ilyen emberben semmi belátó képesség nincs? De nem muszáj ilyen nagy dologról beszélni, aki manipulál, átver másokat, az miért nem számol azzal, hogy a tettei a másik számára kártékonyak lehetnek? Miért nem képzeli a másik ember helyébe magát, hogy ha vele is aljassgáot követnek el, az neki sem lenne jó?
2020. máj. 8. 17:40
 5/24 anonim ***** válasza:
93%
Igen, találkoztam. 2 ilyen rohadt nehéz emberrel találkoztam a munkám során. Mind a kettő beszólogatós, befeketítős, rosszindulatú némber volt. Nagyon gyorsan cserélődtek mellettük az emberek. Mindenkit kicsináltak! Szerintem az ilyen ember nem érez lelkiismeret furdalást. Korai gyerekkorban történhetett velük valami rossz!
2020. máj. 8. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/24 anonim ***** válasza:
72%
Anyam ilyen. 😂 En nagyon sokat kepeztem magam ,h ne legyek ilyen.
2020. máj. 8. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

Én ennél rosszabbal találkoztam: olyannal, aki első ránézésre egy nagyon kedves, megbízható, szerethető ember. Aki a legjobb barátom lett nagyon hamar, és rengeteget voltunk együtt. Tudott rólam mindent, és azt hittem, hogy én is róla.

Szép lassan derült csak ki, hogy valójában egy álnok dög, aki a háttérben mindent, de szó szerint mindent ellenem fordított, és felhasználta az összes titkomat ellenem. Ez több mint egy évig ment úgy, hogy nem vettem észre. Utólag hihetetlen számomra, de tényleg így volt. Mint valami thrillerben, csak ez a való élet.

Addig nem tűnt fel, hogy baj van, amíg nem kezdett minden közös barátunk (márpedig szinte csak közös barátaink voltak!) haragudni rám és elfordulni tőlem olyan indokokkal, amikből egy szót sem értettem. Hogy én miket mondtam, és csináltam... ami sosem történt meg. Amikor már nem tudtam belépni a saját facebook oldalamra, és olyasmiket "küldtem" az ismerőseimnek, amitől mindenki megutált, akkor már nyilvánvalóvá vált, hogy mi is történik.

Hónapokba telt helyrehoznom a dolgokat és megszabadulnom ettől a nőszemélytől, és újabb hónapokba feldolgozni azt a veszteséget, amit már nem lehetett visszacsinálni (barátok, ellopott fényképek, zenék...)

2020. máj. 8. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/24 anonim ***** válasza:
61%

"Miért nem képzeli a másik ember helyébe magát, hogy ha vele is aljassgáot követnek el, az neki sem lenne jó?"


Pontosan azért csinálja, mert beleképzeli magát és tudja milyen fájdalmat tud okozni.


Akiben nincs empátia az inkább olyan elefánt a porcelánboltban tapintatlan típus.


Szilágyi Istvánéknál meg nem tudhatod mi történt. Nem látsz bele más életébe, nem te éled át azokat a traumákat, amiket esetleg ő gyerekkora óta hordoz magában.


A médiának senki nem fog semmi negatívat nyilatkozni, kifelé nem tudtad, hogy mindig minden szép és minden jó? Kérdezz meg a szakítás okáról egy férfit és egy nőt. Mindkettő a másikat fogja okolni miatta. Esetleg ha eltitkolhatatlan a tette (pl. megcsalta a nő a férfit vagy megütötte a férfi a nőt) akkor bevallja és mindig van a végén egy "de..." ami után következik a szerecsenmosdatás.

2020. máj. 8. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/24 anonim ***** válasza:
Sajnos igen. És nagyon kevés arra az esély, hogy ebben az országban legyen olyan ember, aki egész életében nem fog találkozni ilyen ganajjal. Ismerek olyan embert, aki egy szál gyufa meggyújtásából képes azt levezetni, hogy ezzel meg akartam őt ölni -és ezt tudományosan képes egymásra épülő gondolatokkal alá is támasztani. Ugyanez az helyzet, ha egy szalvétát ejtenék le a földre vagy halakat etetnék meg egy akváriumban. Született összeesküvés elmélet-gyár! A feleségével jól egymásra találtak: minden lehetséges alkalmat megragadnak arra, hogy beszóljanak másoknak, kioktassanak másokat, - persze ezt minden alkalommal olyan stílusban, mintha mindenkit ők szartak volna a világra. Szerencsétlenek, szentül meg van győződve arról, hogy a viselkedésük jópofa, humoros mindenkinek, -a problémák akkor kezdődnek, amikor elszakad valakinél a cérna és megmondja a frankót! -Ekkor jaj mindenkinek! Ez a probléma orvosolható valamelyest, ha az ember barátokat, egyszerű, hétköznapi ismerősöket szelektál, de az ember nem válogathatja meg a kollégáit, ill. családtagjait.
2020. máj. 8. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/24 anonim ***** válasza:
67%
Én nem találkoztam ilyennel, úgyhogy rá kellett jönnöm, hogy valószínűleg én vagyok az. Ez van 🤷‍♂️
2020. máj. 8. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!