Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lehetséges elfogadni?

Lehetséges elfogadni?

Figyelt kérdés
Több testi hibám is van, ami miatt szinte állandó depresszióban, szorongásban élek. Mondogatják ezt a demagóg, betanult szöveget, hogy fogadd el magad, akkor mások is elfogadnak. De így van ez? El lehet fogadni magad, ha azt látod, hogy a környezeted sem tud elfogadni? Hát hogy? Hogy fogadjam akkor így el magam? Ha állandóan azt érzem, mikor beszélgetek valakivel, hogy nem is a mondandóm érdekli, hanem én magam. Vagy ha fényképet rakok ki valahova, akkor szinte hallom, mit gondolnak. Szerintem nem lehet elfogadni magad, amíg a környezetből negatív visszajelzéseket kapsz, mert ezen visszajelzések mindig megérintenek, mindig visszarántanak a valóságba, abba a valóságba, amit te magad is látsz a tükörben, fényképen, videóban. És ezért nincs valakinek barátja, barátnője, akarkije hosszú idő óta, de fogadja el magát, ugye? És ezzel fogadja el azt is, hogy nincs senkije, és soha nem is lesz. Nem, ezt nem lehet elfogadni. Kár, hogy az emberek csak a különbséget látják meg, amely elválasztja őket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennük, és feleannyi probléma lenne a világban. Én nem hiszem, hogy könnyebb lesz valaha is az ilyen embernek. Csak hozzászokik az ürességhez, a veszteséghez, és megtanul vele élni. Csak akkor nem kell azzal jönni, hogy fogadd el magad.

2020. dec. 29. 20:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
79%
Jó lenne tudni, hogy pontosan milyen testi hibáid vannak, hány éves vagy és milyen nemű, mert ezek hiányában nehéz válaszolni. Mindenesetre ha úgy állsz hozzá, hogy lesz@rod, mit gondolnak rólad mások, az már egy jó jel. Ha kihozod magadból a legtöbbet, akkor a lelkiismereted tiszta. Próbálj meg előremenekülni azáltal, hogy vagányan és a hibáidat büszkén felvállalva viselkedsz. Akár csak akkor, ha felszállsz a buszra, vagy ha bemész bármilyen közösségbe. Pontosan tudod, hogy jogod van ott lenni és esetleg bármennyire is zavar ez másokat, nem tudnak ellene mit tenni, mert semmiféle szabályt nem sértesz. A bunkók is belátják előbb-utóbb, de inkább azokkal törődj, akik rendesek veled és segítőkészek. A korodat azért kérdeztem, mert mondjuk 16 éves tiniként valóban baromi nehéz lehet, de pár év múlva te is jóval érettebb leszel és a veled egykorúak is empatikusabbá válnak.
2020. dec. 29. 21:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
28 éves férfi vagyok. 28 év tapasztalatából kiindulva írtam ki a kérdést.
2020. dec. 29. 21:08
 3/17 anonim ***** válasza:
88%

Tudod miért mondják hogy fogadd el magad? Mert ha nem tudod magad elfogadni, az látszik rajtad. A szorongásod, a rosszkedved, a félénkséged, a saját önértékelési gondjaid kiülnek rád és negatív rezgéseket bocsátasz ki. Biztos láttál már olyan embert (akár férfit, akár nőt) akinek nagyon előnytelen a külseje, de mégis hatalmas vonzereje van, az emberek szeretnek a közelében lenni. Ez abból fakad, hogy elfogadja önmagát, nem agyal baromságokon amivel lehúzza magát, és látszik rajta hogy harmóniában van önmagával és a világgal.

Tökmindegy hogy mit gondolsz magadról, pozitívat vagy negatívat, ez mind kisugárzik.

Én tudom hogy nagyon nehéz saját magunk elfogadása, de muszáj mert tényleg mindig az jön vissza amit a világ felé kisugárzunk. Mondjuk kezdésnek koncentrálj a belső értékeidre, én ezen az úton indultam el. Nem vagy te rossz ember, vannak pozitív tulajdonságaid, tettél egy csomó jó dolgot életedben, tudsz szeretni, hiszen kedves vagy a közvetlen családtagjaiddal akiket szeretsz. Egy cseppet sem vagy rosszabb vagy értéktelenebb másoknál.

A környezeted akkor fog elfogadni valóban, ha előbb te elfogadod önmagad. Én akkor jöttem rá, mikor beütött a 30. Addig soha nem volt senkim, mert utáltam magam és elbújtam az emberektől. De elindultam az úton, még ha később is mint mások, és mindig csak a következő lépésre koncentráltam, hogy ne lássam egyben hogy milyen rengeteg lépés van még előttem. Voltak persze pofára eséseim, rossz élményeim, mindenkinek vannak. De olyankor nem adtam fel, nem roskadtam magamba hogy ha valami seggfej megbántott akkor biztos mindenki más is meg fog. Rendíthetetlenül mentem tovább hogy végigvigyem amit elterveztem, és ma boldog ember vagyok, másfél éve párkapcsolatban. Még mindig önbizalomhiányos vagyok, de már nem utálom magam. És ami nagyon fontos, elfogadtam hogy akármit is csinálok, soha nem fogok mindenkinek megfelelni, de az a legjobb az egészben hogy nem is kell mindenkinek.

2020. dec. 29. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:
Akkor ezekszerint mégis van elfogadás annak ellenére, hogy a környezet nem tud elfogadni, vagy befogadni, ha úgy tetszik.
2020. dec. 29. 21:20
 5/17 anonim ***** válasza:

Igen. Ha van két ember mondjuk előtted, és választhatsz hogy melyikhez mész oda ismerkedni, akkor ahhoz fogsz akin azt látod hogy pozitív. Ha a másik mogorvának tűnik (az önértékelési szorongás általában mogorvaságként jön le kívülről) akkor az téged is visszavet. Mindenkinek vannak kisebb-nagyobb önbizalomproblémái. Ha azt látod azon az emberen hogy befordul, nem mosolyog rád, azt sugallja a testbeszédével hogy "ne nézz rám, ne szólj hozzám, ne gyere a közelembe", az a te önértékelésedet is lehúzza, azt gondolod hogy talán veled van baja, közben saját magával. És inkább ahhoz mész oda aki mosolyog, kommunikatív és nyíltan fogadja a közeledésed.

Rajtad is pontosan ezt látják mások. Ha szorongsz akkor te leszel a szemükben a mogorva, akihez inkább nem mernek odamenni.

Én tök gázul nézek ki, de láttam olyan embereket, (pl a fodrászomat) aki szintén tök gázul néz ki, 180 kilós és az arca sem szép, de az emberek imádják. Mert ő is imádja önmagát. Rengeteg barátja van, feleségül vette egy tök jó pasi, és akik beülnek hozzá, azok is nagyon szeretik a társaságát. Halál jófej. Mert nagyívből leszarja hogy ki mit gondol a külsejéről, tudja jól hogy milyen remek belső értékei vannak. Bárkihez oda mer menni beszélgetni, mert tudja hogy pár perc alatt megváltozik róla az emberek véleménye, ha megtapasztalják hogy milyen jófej, kedves és vicces tud lenni.

Én róla vettem példát. Ne azon agyalj hogy mit gondolnak a külsődről, merj kommunikálni az emberekkel, és a viselkedéseddel bizonyítsd be hogy sokkal több van benned mint amit első látásra gondoltak.

Biztos veled is előfordult már hogy valaki megszépült a szemedben, amikor megismerted és rájöttél hogy milyen jókat lehet vele beszélgetni. Bárki megszépülhet az emberek szemében, mert ki lehet pótolni a külső hiányosságokat a belső értékekkel. Belső értékek pedig mindenkiben vannak, benned is.

2020. dec. 29. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
A két válaszlló ( nem a kérdező ) nem létező dolgokat írnak. Ha meg saját tapasztalat akkor amás volt a helyzet velük. Nekem ugyan ez a problémám amióta élek. Ez olyan amit ha valaki nem tapasztal a te szemszögedből akkor nem fogja érteni soha ilyen dolgok vannak bizony. 22 éve amióta élek máshogy bántak velem nem számított, hogy jófej voltam kedves vagy aranyos vagy szemét köcsög. Mind a mai napig ez megy. A hátam mögött kiröhögnek még a hangomat is. Ilyen az ember. Már az ókorban is foglalkoztak a külsővel mind ruha, mind test szempontjából ha vissza emlékszel töri órákra. Csak nincs kihangsúlyozva mert természetes. Így jártunk. Nekem nem voltak barátaim sose. És ezt a problémádat az emberek többsége nem fogja mérteni soha. Miètt? Ahogy mondják a szépség szubjektív. De.. vannak olyan emberek akik nem szépek mégis eltudják őket fogadni mások ha valóban pozitívabbak lesznek ami meglátszik rajtuk. Viszont vannak olyan emberek mint te meg én akik hiába állnak pozitívan az élethez fogadják el magukat nem fogja érdekelni másokat.
2020. dec. 29. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:

6, hát persze, nem létező dolgokat írok, én magam sem létezek. Az én 32 éves élettapasztalatom nem olyan fontos és mérvadó mint a te 22 éves élettapasztalatod...

Szerintem ez alapján a hozzászólásod alapján el is indulhatsz a megfejtésén hogy miért nem fogadnak el.

Hármas és ötös voltam.

2020. dec. 29. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
Ezért írtam, hogy te más dolgokat tapasztalhattál, veled más dolgok történtek, más volt a helyzeted. Nem igazán értem mire fel akadsz ki.
2020. dec. 29. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
Arra fel, hogy ez volt az első mondatod: "A két válaszlló ( nem a kérdező ) nem létező dolgokat írnak."
2020. dec. 29. 22:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
De leírtam azt is ha vissza olvasod, hogy veled valósziínüleg más dolgok történtek más helyzetben voltál. Amit a kérdező tapasztalt az létező bizony olyat nem állítok amiről nem bizonyksodtam meg. Ez esetben elnézésedet kérem de sannos ez van. Mivel egyedül vagyok és nem igazán van kivel beszélgetnem rengeteg időm van töprengeni és mielőtt állítok valamit megbizonyosodok róla, hogy nem tévedek-e. Velem kapcsolatban például amióta élek mást olvasbak le az arcomról mint ami valójában van. Általában pont az ellenkezőjét látják. A személyiségemet nem fogadják el mondván nem áll jól, vagy épp megmondják nekem ismeretlen emberek, hogy én nem is ilyen vagyok. A külsővel kezdődik minden csak nem veszik észre manapság mivel ez természetessé vált és mamár egy két évtizede ebbe nőnek bele az emberek. Átlagos kinézetű embereknél valószínüleg működik amit te mondasz de ez amolyan standard és ha valaki kitűnik a külsejével negatív értwlemben nem fogják se így se úgy elfogadni. Az meg megint más ha valaki pl csonka, amputálták egyik végtagját vagy ilyesmi mert azt az embert megsajnálják hisz úgy gondolnak rá, hogy biztos nagyon nehéz volt és most is az neki de kilép az utcára még ha nem is mosolyogva. És ez egy a sok élethelyzet közül ami megeshet. Ha szimplán csúnya vagy hülyén nézel ki görbe a lábad lúdtalpas vagy meg gúnár nakú és nincs ruha ami átlagos és jól áll neked és még sovány is vagy férfi létedre mint én a kezdetektől fogva akkor ez megbélyegez téged egész életedre. Én pedig emiatt soha az életben nem ismertem a megalázkodást és a tisztelet is könyen eljátszható mivel nincs ki kiállljon értem vagy mellettem. Ezt csak azért mondom mert lehet nem kéne a végtelenségig próbálkozni mert az jobban leszedálná őt. Keresni kell valamit amit talán szerethetsz amivel elfoglalod magad.
2020. dec. 29. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!