Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan változtatod/változtatná...

Hogyan változtatod/változtatnád meg a világot jobb irányba? Mi az, ami fontos ügy számodra?

Figyelt kérdés

nov. 16. 23:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
28%
Eutanázia és fű engedélyeztetése, legalizálása. Valahogy szabályoznám, hogy a szegényebb régiókban ne tudjanak az emberek ennyire szaporodni. A felére csökkenteném a föld lakosságát. Mert ha továbbra is ennyien leszünk,sőt még tovább szaporodunk, 50-100 év múlva kipusztulhat a teljes emberiség. A túlnépesedés miatt alakul ki a többi nagy probléma. Globális felmelegedés, környezetszennyezés, élelmiszerhiány, elsivatagosodás, édesvízhiány, elszegényedés,energiahordozók és ásványkincsek kimerülése stb.
nov. 17. 03:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/24 anonim ***** válasza:
1 család - 1 gyerek
nov. 17. 03:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/24 anonim ***** válasza:
51%
Kössék le a megélhetési szülőket. Ne kapjanak egy büdös vasat sem.
nov. 17. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/24 anonim ***** válasza:
57%
Összetartás egymás segítése
nov. 17. 06:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/24 anonim ***** válasza:
58%
Én tanár vagyok. Letakarítanám a pályáról azokat a kollégákat, akik lusták, trehányak, nem készülnek az órájukra, random és előkészítetlenül kérnek számon. Egyéb reformokat is bevezetnék, nem feltétlenül olyanokat, mint amiket mostanság követelnek, a tanulók is szigorúbb és egységesebb, de kisebb tananyagok alapuló követelményrendszerrel néznének szembe. Csak néhány példa: tízfokozatú osztályozás, ahol ötös az első átmenő jegy, a szorgalom osztályzását eltörölném, az úgyis látszik a jegyekből, a magatartásjegy viszont számítana a továbbtanulásnál és a családi pótléknál is. A családi pótlék egy része természetben járna alanyi jogon, pl étkezés, testnevelés felszerelés, stb., egy része pénzben, ez a magatartásjegytől függne iskolás kortól. Igen, BTM-es gyereknél is, legfeljebb más szorzóval.
nov. 17. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/24 anonim ***** válasza:
41%

Tegyük fel, hogy nem kell a realitásokat figyelembe venni, és van egy varázspálcám, amivel bármit megtehetek.


Betiltanám az eldobható dolgokat, kezdve a csomagolásoktól a Kínaban gyártott filléres gagyi elelktronikáig, ami lehet, beszarik egy hónap múlva, de sebaj, olcsó volt. Sőt: egyenesen bevezetném, hogy egy termék árába adóként belekerüljön a termék újrahasznosításának a költsége. A gyártók így ösztönözve lennének arra, hogy minél tovább működő, minél olcsóbban egyszerűbben újrahasznosítható cuccokat gyártsanak.


Eltolnám a világot a szolgáltatás alapú vásárlás irányába. Ha már úgyis azzal szopatnak, hogy telefonom elavul kétévente, akkor egyezzünk ki abban, hogy fizetek évente mondjuk 100 ezer Forintot a szolgáltatómnak azért, hogy flagship telefonom legyen. Ő és a gyártó így abban lesz érdekelt, hogy az éves pénzemet minél kevesebb telefonból oldja meg, tehát nem fog a készülék tervezetten elavulni.


Megerősíteném a közösségi életet. Azt tapasztalom, hogy mindenki tök magányos, de soha nem ér rá, mert annyit kell dolgozni, hogy minden szart meg tudjon venni. Valahol tennék lépéseket egy picit latinosabb irányba, ahol van idő a kapuban dumálni, meg borozgatni.


Egy vagyont költenék társadalomtudományi kutatásokra, hogy valahogy megpróbáljuk utolérni az iszonyú technológiai fejlődést a szabályzásokkal. Rohadt lemerítő állandóan azon agyalni, mit engedhetek meg a gyerekemnek és mit nem, főleg ha a szomszéd gyerekének meg van engedve, én meg nem akarom. Csak egy példa.


Fejleszteném a közösségi autózást és a villamos/vasútvonalakat, de nagyon. Kegyetlen, ahogy szenvedünk a dugóban, nem tudunk parkolni sehol, közben meg minden autóban ül egy darab ember. Mondom ezt úgy, hogy csomószor én is egyedül ülök az autómban. A szülővárosom széltében-hosszában sem hosszabb 6km-nél, de nem lehet elférni az autóktól.


Felépítenék valamiféle világkormányt, ahol globális problémákat globálisan kezelni. Pl ha egy területen nagy a szegénység, akkor a többiek különítsenek el forrást annak megoldására, ahelyett, hogy brutális migrációs hullámok indulnak el. Ugyanígy globálisan kezelném a népességszabályozás kérdését. Fogalmam sincs hogyan, ezért mondtam a varázspálcát.


Visszafásítanám és termőre fordítanám a világ összes sivatagát. Voltaképpen ez kevésbé varázspálcás történet, mint a népességszabályozás, mert már zajlik, csak rohadt lassan.


Kiirtanám az úrizáló sznobizmust az étkezésből. Korábban termeltem almát, és ha kicsi kis hibája volt a gyümölcsnek, már nem vették át, mert a vevő nem veszi meg. A csirkének csak combja meg melle van, az átlagembernek a többi lehet kuka is. Az átlag vevő szart eszik drágán, mert friss, minőségi dolgot még nem is evett, de cserébe 5000km-ről jön a mangó idáig.


Kötelezném az országokat, hogy a hadseregre költött összegükkel azonos mennyiséget költsenek környezetvédelmi beruházásokra és kutatásokra.

nov. 17. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/24 anonim ***** válasza:
Feltámasztanám Stan Lee-t és valahogy visszahoznám az IMAX 3D-be a Vasembert is újabb részekre !vv!
nov. 18. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/24 anonim ***** válasza:

"A magatartásjegy viszont számítana a továbbtanulásnál és a családi pótléknál is."


Ez egy nagyon jó ötlet, és ennyi erővel már be kellene vezetni az alapvető társadalmi normák az emberi értékekért nevű tantárgyat is!

nov. 18. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/24 Kroms ***** válasza:
Megszüntetném az államhatalmat, hogy az emberiség végre szabadon élhessen.
nov. 29. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/24 anonim ***** válasza:
0%

"Megszüntetném az államhatalmat, hogy az emberiség végre szabadon élhessen."


Úristen, ezt a naivitást... :O

nov. 29. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!