Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A pedofilokat miért övezi...

A pedofilokat miért övezi ekkora gyűlölet és közutálat miközben a wikipedia szerint is ez egy mentális betegség?

Figyelt kérdés

[link]


A fickó öngyilkosságot követett el és ezen cikk alatt a facebook kommentek között olyanok olvashatóak, hogy "jól is tette" meg "a többi is követhetné a példáját". És ezek még finomak voltak.


Viszont idézném a wikipédiát a pedofiliáról:

"a serdülőkor előtti gyermekek iránti szexuális vonzalom, melyet a pszichiátria mentális betegségnek minősülő parafíliaként tart számon."


Tehát ez egy mentális betegség amit ugyanúgy lehetne (és kellene) kezelni mint más pszichés betegséget mégis azt érzem, hogy szándékosan tőrbe csalják a pedofilokat (akár azzal, hogy kislányokat felnőttesen kisminkelve öltöztetnek) mindegy tálcán kínálva a lehetőséget a gyermekmolesztálásra.

Nem akarom felmenteni őket, de ha valóban mentális betegség, akkor a bűncselekményük mivel különb mint az addiktív drogfogyasztás?


Még a gyilkosoktól is jobban utálják a pedofilokat miközben előbbiek szándékosan követik el, utóbbiak pedig mentális betegségben szenvednek. De lehet csak én vagyok tudatlan és látom rosszul a dolgokat.nov. 18. 22:26
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/87 anonim ***** válasza:
96%
Mert gyerekeknek ártanak. Még a legtöbb gyilkos sem bánt gyerekeket.
nov. 18. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/87 anonim ***** válasza:
97%
A mentális beteg sorozatgyilkosokat se kéne utálni?
nov. 18. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/87 anonim ***** válasza:
94%

"Nem akarom felmenteni őket, de ha valóban mentális betegség, akkor a bűncselekményük mivel különb mint az addiktív drogfogyasztás?"

. Hogy miben különbözik egy gyerek lelkének a tönkretétele önmagad tönkretételétől? Sok dologban.


Betegség, de ahogyan egy heteroszexuális férfitól sem nézzük el, hogy nőket erőszakol meg, úgy egy pedofiltól sem.


Ha viszont a másokat nem bántó, egyébként segítségre vágyó pedofilokra gondolsz, akkor egyet értek.

nov. 18. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/87 anonim ***** válasza:
94%

"a serdülőkor előtti gyermekek iránti szexuális vonzalom, melyet a pszichiátria mentális betegségnek minősülő parafíliaként tart számon."


Érthető, hogy betegség, de ez akkor így rendben van, el kell fogadni?


Mert egy életre megnyomorítja, megváltoztatja egy/több ember életét, akik rossz emberek leszek felnőtt korukra emiatt.

nov. 18. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/87 anonim ***** válasza:
86%
*lesznek
nov. 18. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/87 anonim ***** válasza:
91%
Nem az az elítélendő dolog, hogy mentálisan beteg, hanem hogy emiatt másoknak (főleg, hogy gyerekeknek) kell szenvednie. Az ő életüket teszi tönkre, ők szereznek életre szóló traumáknak, nekik kell fizikai és mentális sérüléseket szerezniük, nem a pedofilnak, aki rájuk kényszeríti magát.
nov. 18. 22:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/87 Kólauborkával ***** válasza:
91%
Az véleményem szerint teljesen külön dolog, hogy ő mire fantáziál, az viszont hogy képtelen visszafogni állatias ösztöneit és árt egy gyermeknek, na azért vannak közutálatnak kitéve. Legyünk már emberek annyira, hogy nem ugrunk rá automatikusan vágyunk tárgyára. Aki a szarást és a hugyozást vissza tudja tartani, annak véleményem szerint erre is képesnek kell lennie, verje ki otthon, miközben fantáziáljon amiről szeretne.
nov. 18. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/87 anonim ***** válasza:
86%

Mert a pedofil áldozata egy kiszolgáltatott személy. Még el sem kezdődik az élete úgy igazán, már egy olyan traumán átesik amiből sok felnőtt is képes az öngyilkosságba menekülni.


Attól mert valaki beteg a tettei alól nem lesz felmentve. A posutraumás stressz szindróban szenvedő tömeggyilkost sem sajnáljuk, attól függetlenül, hogy beteg kezelésre szorulna, de hagyta elhatalmasodni a démonait és ezért mondjuk kiírt egy iskolányi diákot. Senki nem fogja sajnálni, csak a gyerekeket és a családjukat.

nov. 18. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/87 anonim ***** válasza:
85%

Tetszik a szemközti szomszéd autója. Hihetetlenül vágyok rá, már a hangja is megdobogtatja a szívem... Mégsem veszem el. Tudod, miért? Mert nem szabad. Ha elvenném, lesittelnének.

Nagyjából ez a helyzet a pedofíliával, annyi eltéréssel, hogy az autó nem érző lény, és nem teszem tönkre az életét.

A pedofil e két dolgot hagyja fígyelmen kívül a büntetendő és aljas önzősége miatt: nem törődik a tiltással és a megrontott gyermekkel.

Tényleg nem érted?

nov. 18. 23:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/87 anonim ***** válasza:
64%

Mert vannak olyan mentális betegségek, amiket szabad megvetni, sőt, meg is kell (pl pedofília). Hatalmas félreértés sokakban hogy MINDENKI, akinek van valami baj a fejében empátiát és megértést érdemel. Nem... Ha olyan problémád van ami hajlamosít mások bántására, akkor igenis érezd hogy meglincselnek az emberek, ha engedsz a vágyaidnak. Ez hasznos, természetes dolog!


Remélem ez segít.

nov. 18. 23:29
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!