Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet feldolgozni,ha...

Hogy lehet feldolgozni,ha érzelmileg elérhetetlen az anyád még felnőtt korodban is?

Figyelt kérdés
Így nőttem fel: anyám nem szeretett. Hárman vagyunk testvérek,a 2 testvérem tisztára az anyámra hasonlít külsőleg-belsőleg,én meg a nagymamámra.A mamám rajongásig szeretett,de meghalt kb 20 éves koromban. Az apukám is szeret. Talán hülyeség ezt feltételezni,de mégis igy van: én hasonlítok az ő családjára,engem szeret a legjobban hármunk közül. Higgyétek el, érzi,tudja ezt az ember. Most már lassan negyven éves vagyok, közeli a kapcsolatom a szüleimmel,mert az unoka összeköt és közel is élünk. De annyira érzem,hogy anyám...utál. Árad belőle az undor és nem tudom miért. Beszélgettünk rengeteget, pszichológusnál is voltunk. Persze,ő azt mondja,szeret,de mi mást mondhatna? Sokszor dumálunk,elmegyünk együtt vásárolni..mintha nem lenne jelen. Ha mesélek neki valamit,nem jegyez meg belőle semmit. A szemén is látszik,hogy legszivesebbrn mashol lenne. Én meg azt kívánom,lennék inkább árva vagy bármi,csak ne kelljen szembesülni ezzel,hogy van anyám meg nincs is. Inkább nincs. Amikor a gyermekemmel foglalkozom,belém hasit az érzes,hogy "nekem sosem volt anyukám". Nem tudom,mit tehetnék. Sok testi es lelki tünetem van. Néha a legrosszabbra gondolok,hogy az lenne a legjobb,ha nem élnék,ha már engem szeretni se lehet. Pedig a férjem,gyerekem szeret,a testvéreim meg apám is..
febr. 3. 00:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
Saját magadat cáfolod meg! Szeret a férjed, a gyereked, a testvéreid, az apád. Mért ragaszkodsz pont ahhoz az egyhez, aki meg nem? Nem szeret. És? Nem szerethet mindenki, te azzal vagy kapcsolatban, aki igen. Nem a nemlétező kék madarat kell hajkurászni, hanem örülni azoknak, akik vannak neked.
febr. 3. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
Sajnos egyfolytában megpróbálja ellenem forditani apámat es a testvéreimet. Néha apróságokkal,néha teljesen szemtől szembe. Nyilván ő is,apám is idősebb és én sem leszek fiatalabb. Az érzéseink nem fognak változni. De annyira elfáradtam. És annyira hiányzik egy anya. Meg látom,hogy bánik a testvéreimmel. Az egyikkel rendszeresen együtt nyaral,a másikkal csak azért nem mert az fiú és nem túl anyás, de őt hívja,engem meg nem. Sok bennem a harag,irigység,tehetetlenség is.
febr. 3. 00:38
 3/19 anonim ***** válasza:
85%
Próbálja ellened fordítani, de nem sikerül, mert az ő szeretetük megingathatatlan. Én nagyon utálom az "elengedni" szót, de ha egyszer bármilyen okból, ami őbenne van, neked nincs hozzá közöd, hiába ő hozott a világra, nem szeret, akkor semmi mást nem tudsz csinálni, mint pont az ő szeretetének vágyát elengedni, és a szeretetteredet kitölteni az összes többi valós emberrel. Nem lehet mást csinálni, nem fog megszeretni, viszont hál'istennek nem vagy egyedül, és nem csak egy bizonyos embertől lehet a szeretetet megkapni. Ha anyagilag belefér, menj pszichológushoz.
febr. 3. 00:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
43%

Nem tudom, fura nekem ez a helyzet.


Egyik oldalról azt írja a kérdező hogy pszichológusnál voltak, tettek a változásért, sokszor beszélnek, elmennek együtt. Ha annyira utálná az anyja, akkor ezeket nem biztos, hogy megtenné.


Illetve a kérdezőben is ott van a harag, irigység, ellen érzet, ami szintén nem segíti a dolgokat, még akkor sem, ha jogosak.

febr. 3. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 A kérdező kommentje:
Azt nem mondanám,hogy megingatgatatlan. A testvéreim részéről olyan közömbösebb szeretet,nem nagyon mutatják,de azért legalább van. Apám már nem mutatja úgy mint régen,mert rászáll anyám,kb hogy mit képzel, inkább a testvéreimnek kedvezzen. Ugyhogy az is elhidegült. A férjem szeret,de az is inkább már ilyen megszokás,a hosszú évek alatt. Anyám a férjemet is megpróbálta ellenem hangolni finoman,de az nem jott be. Komolyan,mintha le akarna győzni. Talán az a baja,hogy én vagyok az egyetlen nő/anya a családban rajta kívül? (Mármint,van egy lány és egy fiú tesóm,de mindegyikük ilyen "savanyúbb" típus,a lány sem nőies, és inkább a karrierjüknek élnek,család kizárt)
febr. 3. 01:11
 6/19 A kérdező kommentje:
A pszichológusnál mindent is előad. Egy elég jómódú "kirakat" család voltunk mindig. Nem fér bele,hogy a pszichológus mást gondoljon. De ugye el kellett menni,mert nekem már komoly étkezési zavaraim voltak (anorexia).
febr. 3. 01:13
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Sok minden lehet a háttérben, amiről nem tudsz vagy akár még anyádban sem tudatosult mégis elrontja a kapcsolatotokat. Akár ha nem tervezett gyerek voltál vagy tényleg csak nagyanyádra emlékezteted és nem voltak jóban. Én úgy oldottam meg, hogy elköltöztem jó messzire és magamtól nem tartok kapcsolatot csak ha nagy ritkán ő keres. Nem hiányzik a dráma és valamicskét javult is a kapcsolatunk, bár utólag ez már úgysem változtat semmin. Legyél azokkal, akiknek fontos vagy, kicsit sajnáld magadat vagy dühöngj ga az segít, amiért ilyen lapokat osztott az élet, utána pedig igyekezz tovább lépni.
febr. 3. 01:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
92%

Le leszek pontozva, de itt a kérdező fejében is van baj rendesen.


Oké, az anyja nem szereti. Ő sem az anyját.

Ez látszik, ez lehet egy tény, van ilyen.


De ez a "nekem soha nem volt anyukám" tök felesleges önmarcangolás, ami már csak és kizárólag rajta múlik. Felnőtt, családos embernek tudnia kell kezelni ezt.


Hiszen elmondása szerint szeretik őt, férje, családja, barátai, gyerekei vannak.


Mégis ahelyett, hogy ezt értékelné ő az öngyilkosságon gondolkozik azért, mert kerget egy képzeletbeli álmot arról, hogy neki szerető "anyukája" van.


A szeretet alapból egy belülről fakadó "tiszta" dolog. Nem valami verseny. A kérdező mégis azt csinál belőle. Ki szeret kit, ki szeret jobban kit...


Lehet nem is az "anyaképről" szól a dolog, hanem arról, hogy őt márpedig szeretni KELL.


A nagyi RAJONGÁSIG szerette.

Az apuka LEGJOBBAN szerette, de már csak simán szereti.

A családja is szereti, a férje is szereti, de már csak MEGSZOKÁSBÓL szereti...

A testvérei csak KÖZÖMBÖSEN szeretik.


Az anyukája bezzeg csak mondja, hogy szereti és a többieket JOBBAN szereti, de valójában nem is szereti.


Meg kell tanulni kezelni, hogy nem te vagy a világ közepe, nem mindenkinek te vagy a világ közepe. Ha ezt el tudod fogadni, akkor lehet egy sokkal boldogabb életed is.

febr. 3. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:
El kéne költözni,de az unokát szeretik (persze anyám kicsit távolságtartóbb vele,mégiscsak az én gyerekem,de apám imádja). Meg anyagilag a férjemmel nem vagyunk annyira eleresztve. De azt hiszem,hosszú távon tényleg ez a megoldás.
febr. 3. 01:36
 10/19 A kérdező kommentje:

8-as,teljesen igazad van. De tudod elfáradtam ebben,hogy nem csak nem én vagyok a kedvence,hanem valamiféle céltáblája,riválisa vagy nem tudom,mije vagyok. Biztos nem tudtam pontosan visszaadni a leírásban a helyzetet,ezt nyilván nehéz elképzelni. De úgy érzem,élvezi,ha kínlódom, szereti látni a kis megtöréseimet. Állandóan gyötör,még álmomban is.

Igazából nem tudom,miért irtam ki (jólesett),de persze nem tőletek várok megoldást. Mert ahogy így leírtam,rájöttem,hogy erre tényleg nincs megoldás a jó távolra költözésen kívül.

febr. 3. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!