Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége miért...

Az emberek többsége miért utálja a gazdagokat?

Figyelt kérdés
2023. febr. 26. 07:07
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
79%
A többség le se szarja őket magasról.
2023. febr. 26. 07:11
 2/26 anonim ***** válasza:
39%

Ahogy a melegeket, nagycsaládosokat, celebeket, orbánt, a saját fizetését, a gyerekes a gyerektelent, a kutyások a kutyátlant, a kövér a soványt, az egyenes hajú a göndört, a diplomás a munkást, az irodai melós a fizikait, és vica versa.

Rengeteg dolgot utál a magyar ember.

Mert magát utálja, aki mást utál. Ennyire egyszerű.

2023. febr. 26. 07:21
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki utál mindenkit, szokj hozzá. A gazdagok többsége miért utálja a szegényeket?
2023. febr. 26. 07:29
 4/26 A kérdező kommentje:
Nem lehetne leszokni erről? Unom már hallgatni munkahelyen, boltba, buszon stb.
2023. febr. 26. 07:33
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
A frusztrációról, stresszről, előítéletről, rosszindulatról..? Nem. Magyarországon kötelező utálni egymást.
2023. febr. 26. 07:37
 6/26 anonim ***** válasza:
44%
A többség csak a politikusokat szidják (Orbán, Mészáros).
2023. febr. 26. 07:42
 7/26 anonim ***** válasza:
57%
Ahhoz mindenkinek el kellene menni önismereti terápiára. Feltérképezni az utálat gyökerét. De abba időt, pénzt, energiát kellene fektetni. A gyűlölet, agresszió egyszerűbb, gyors és ingyenes.
2023. febr. 26. 07:44
 8/26 anonim ***** válasza:
67%

Mert ha tetszik ha nem a kapitalizmus a kizsákmányolásról szól.

Van, akinek az órája annyit ér, mint másnak a háza, amiért keményen dolgozni kell.

A gazdagok nagy része befektetésekből él, még mások napi 10-12 órát dolgoznak a létminimumért.

Sok közép- és nagyvállalkozó válságkor sem akar bért emelni, de fullos autó, ház az van a legtöbbnek.

Ha csak életminőségről beszélnénk, még érthető is, pl minőségi egészségügy megfizetése, egészséges élelmiszerek, stb.

De sok gazdag igen is szereti mutogatni mije van, főleg az újgazdagokra jellemző, hogy márkás dolgokkal villognak, ami már nem az életminőségről szól, hanem az öncélú magamutogatásról!

2023. febr. 26. 07:53
 9/26 anonim ***** válasza:

Az önzés, az ego miatt van ez a mérhetetlen gyűlölet. Persze vannak kivételek, csak ritka.

Egy felnőtt pl. nem nagyon köthet új barátságokat, mert a felnőttek dugnak (lány, fiú mindegy, ő már tudja és kész), és ez is közügy.

Ha köszönsz valakinek az utcán, azt megb.sztad. Féltékenység, irigység, mindenki magából szokott kiindulni. Talán valamilyen hiányra vezethető vissza a maga gyűlölet, az utálat.

2023. febr. 26. 07:59
 10/26 anonim ***** válasza:
85%

A saját sikertelenségük frusztrálja őket és ezt kivetítik azokra, akik többet elértek, vagy tudatosabban élik az életüket.

Érdekes példa: 2015-ben volt egy 1994-es gyártású 124-es Mercedesem, tehát több, mint 20 éves autó volt, a legalapabb motorral, klíma nélkül, igaz, kabrió volt, ami ritkaság, de akkortájt az értéke 7-8ezer EUR volt kint, tehát minden volt, csak nem drága, ám hobbistaként nekem bejött. A telefonom pedig egy iPhone 4S volt, amit használtan vettem, több éves készülék volt, azaz forintálisan egy nem kimondottan értékes darab, ezt az iOS stabilitása miatt vettem, de mondom, használtan és ez nem is volt titok. Node, megismertem egy nőt, akivel találkozgattam, és állandóan kaptam az ívet, hogy milyen sznob vagyok, hogy "mercédesz", "ájfon", "neki már a hétkoznapi dolgok nem megfelelőek", mármint nekem. Tehát egy frusztrált ember lesznobozott a semennyire sem sokba kerülő dolgaimért. Ez volt kicsiben. Namost nagyban is ez a helyzet, sokan nem képesek a maguk dolgával foglalkozni, inkább azt méricskélik, hogy a másiknak egy szál gyufával több van, és egyből rávetítik a saját frusztrációjukat.

2023. febr. 26. 08:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Az hogy lehet, hogy az irigy emberek, akik általánosságban utálják a gazdagokat, a kedvenc sztárjaikra nem irigyek?

Hallottam már többször is munkahelyen és kocsmában is, hogy valaki szidta a gazdagokat, meg úgy általában mindenkit, aki nála jobban él. Hogy így meg úgy nem fair, meg hogy az ő kárára gazdagok, meg biztos csaltak, és atöbbi szokásos proletár magyarázás. A lényeg, hogy...

A szegények miért utálják a gazdagokat?

Nem rég olvastam egy kérdést, ahol a kérdezőt támogatták a szülei az egyetemi évei alatt. A válaszolók egyik fele egyetértett, és ha tehetnék, ők is támogatnák az indulásban, a válaszolók másik fele gyűlölködött, hogy "bezzeg ők megtanulták mi az a munka". Nekem erről...

Miért gyűlöli sok proli a gazdagokat? Nekik luxuscikkekre megy a vagyonuk, nem veszik el senkitől a kenyeret. Nem esznek többet, mint egy átlagember....

Szóval annyit állítok, hogy a felsőosztály sokkal kevésbé ártalmas az alsóosztályra, mint a kötéposztász, vagyoni elosztás szempontjából. Attól még, hogy a gazdagok pénzét elosztanák, ugyan úgy nem lenne mindenkinek étel az asztalán, mert nem teremne többet a föld, nem...

Miért mindig az olyanok védik a gazdagokat, akik csórók?

Ha gazdagokat kritizálsz, egyből megjelenik néhány ember, akik elmondják, hogy te mennyire irigy vagy, és csak azért ugatsz, mert neked nincsen. Facebookon ilyenkor az a jó, hogy meg tudod nézni a kommentelő profilját, aki sok esetben maga is csóró, pl. egyedülálló...

Miért gyűlölik ennyire a gazdagokat? Miért akar mindenki gazdagok nélküli világban élni?

A féltékenységen kívül? Annyiszor hallani, hogy milyen lenne a jövő világa, amiben jó élni: 10 ből 9-en megemlítik, hogy gazdagok nélkül. Oké, olyan szinten féltékenyek, hogy képesek lennének ölni, de ezen kívül van még valami más? Ja, meg igazságtalannak...

Sok ember miért nézi le jobban a valódi gazdagokat, mint a magamutogató szegényeket?

Huszonéves vagyok, sok különböző társadalmi osztályból való ismerősöm van. Ismerek valódi jómódúakat, akiknek tényleg van fedezete a magas életszínvonalukra, viszont rengeteg korombeli csak úgy mutogatja magát, hogy valójában nincs is nagyon pénze a luxus...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!